Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Négy sávon a határra

Csendben, minden ceremónia nélkül adták át a forgalomnak tegnap a soproni, Bécsi úti határátkelő előtti másfél kilométeres, négysávos utat. A beruházás 1,1 milliárd forintba került.
Egy év alatt készült el a négysávos út.
Határidőre, július 21-re elkészült a Bécsi úti határátkelő előtti másfél kilométeres, négysávos út, amely megkönnyíti – forgalomtechnikai szempontból – az átlépő gyors és biztonságos megközelítését. A korszerű gyorsforgalmi út a kiemelt közúti beruházási programban szerepelt. A beruházó a Nemzeti Autópálya Rt. volt, a generálkivitelező pedig a Vegyépszer.

Boros Péter, a részvénytársaság beruházási igazgatója a Kisalföldnek elmondta, korábban csúcsidőszakokban kaotikus állapotok uralkodtak a határátkelő előtt. A kivitelezők az út korszerűsítését egy évvel ezelőtt kezdték meg és a vállalt határidőre befejezték. A terepviszonyok miatt – külön töltést kellett építeni – a szokásosnál hosszabb ideig tartott az építkezés, azonban ez a szakasz már megfelel az uniós előírásoknak és lehetővé teszi a kapcsolódást az ausztriai A3-as autópályához.
Az 1,1 milliárd forintba kerülő, másfél kilométeres szakaszt már eleve úgy tervezték és építették, hogy része lehessen a várost elkerülő gyorsforgalmi útnak, amely majd csatlakozik a tervezett M9-es autópályához.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Negyvenen a Fertő átúszásán

Negyven bátor sportoló, kellemes időjárás, 26 fokos víz: jó adottság a Fertő átúszására Meggyes… Tovább olvasom