Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Négy polgármesterjelölt Fertődön

Fertődön képviselő- és polgármester-választást tartanak január 15-én, vasárnap. Négy polgármesterjelölt és tizenhat képviselőjelölt adta le határidőre kopogtatócéduláit.

– Ez alkalommal négy polgármesterjelölt van, és tizenhatan várják, hogy bekerülhessenek a testületbe. A legutóbbi, 2010-es helyhatósági választáson hatan indultak a polgármesteri posztért, és több mint harmincan a hat képviselői helyért – tudtuk meg dr. Füzi Norberttől, Fertőd jegyzőjétől.

A polgármesterjelöltekről elmondta: Bognár Zoltán korábban több ciklusban volt képviselő, pénzügyi bizottsági elnök, fertődi vállalkozó, aki most a Fidesz–KDNP színeiben indul. Bozsvári István független jelölt, aki évekig Fertőszéplak polgármestereként tevékenykedett. Horváth Zoltán független jelölt, korábban több ciklusban testületi tag, aki negyedik alkalommal készül polgármesterkedésre. A legutóbbi választáson nyertes polgármester, Kocsis Ferenc, aki korábban a közigazgatásban dolgozott és képviselőként is tevékenykedett, ismét megméretteti magát.

A tizenhat képviselőjelölt: Garab Gábor Károlyné, Gergácz Imréné, Horváth Lajos Csaba, Kóródi Sándor, dr. Molnár Ferenc Mihály, Patonai Tamás, Bella Aladár Tamás, Fülöp Istvánné, Horváth László, Horváth Tibor, a polgármesterjelöltként is induló Horváth Zoltán, dr. Irinkov D. Mihály, Kisberk Ferenc, Kreiterné Kovács Jolán, Szabó Antal, Szemerits Zsolt.

Dr. Füzi Norbert jegyző megemlítette, a jelöltek az ünnepekre való tekintettel csak most kezdik kampányukat, amely a választás napjáig, január 15-ig tart. Az új rendelkezések szerint a voksolást megelőző szombati napon nem lesz kampánycsend.

– Fontos hangsúlyoznom, hogy a választók egy polgármesterre és hat képviselőre voksolhatnak – mondta a jegyző. – Azt is tudniuk kell a fertődieknek, hogy mindenkinek jogában áll más polgármesterjelöltre és képviselőjelöltre szavaznia, mint akinek a céduláját leadta.

Miért is tartanak időközi voksolást?

Menthetetlenül megromlott a munkakapcsolat a polgármester és a képviselő-testület között. A testület ezért az önfeloszlatás és egy új választás kiírása mellett döntött, amellyel a polgármester is egyetértett.

Olvasóink írták

 • 14. horvathemese 2012. január 06. 21:12
  „13.lakos 1.
  Ne legyél ennyire szigorú. Én már láttam olyat, hogy a nepper át állt a szer ellenes propagandistákhoz.!Hallottam olyanról , hogy a fiatalkorút megrontó megtért és a szüzek pártfogója lett. (Goretti M. esete)Volt hogy a gaztetteiről híres félember a tiszta közéletért szállt síkra.(Poterio) Hidd el , Isten nem igazságos, hanem irgalmas!
  Igaz ,hogy a pszihopata lassan gyógyul. Légy türelemmel kedves lakos 1.
  Egyébként nem jól számoltál, ugyanis 16 indulónál, 6 bekerülö esetében min. 5-700 szavazat lenne talán elég.”
 • 13. lakoss1 2012. január 06. 19:29
  „Nézem az októberi választási eredményeket,az (utolsó)30. jelölt kapott---- 29---- szavazatot:-PPPP,és van képe újraindulni.Bár gyüttment az igaz,akinek semmi sem drága,de mit vár az ilyen ember,hogy kitől kap kb..380 szavazatot????? (ennyi volt a minimum,amivel be lehetett kerülni októberben).Ez 2 dologra utal:vagy ostobának nézi a fertődieket,vagy ennyire komolytalannak gondolja az egész választást.
  Igy a kampányban azért észrevehető,hogy az ingatlanértékesítő-kisiparos aki mindig indul,de már mki kiismerte,és igy nem kerül be a testületbe (:-PP ) mennyire hallatja a hangját különböző fórumokon.
  Csak megjegyzem:Sokkal könnyebb lenne most a dolga,ha Fertődért vmit tett volna év közben.De ő semmit nem tett.
  A kis testi hibája,hogy 152cm,és kopasz,nem feltétlenül lenne hátrány,Ha!! : nem lenne nagyképű,undorítóan pőkhendi,és mindenben csak a rosszat kereső.
  Sarki kocsmájában az utóbbi ídőben megfigyelőszolgálatot teljesít,nézi ki,mikor,merre,miért,főleg a mostani képviselőket kémleli...Aztán jön fészen a talány tőle: vajon miért járkál ez erre????..stb,stb,stb...
  Régebben voltak a III/III-asok, most ő gondolja,hogy erre kiváncsi a szavazó-polgár.
  Mint tudjuk 1 alkalommal már volt képviselő,de abszolút felejtve lett.Ez köszönhető annak,hogy nem járt el az ülésekre,illetve semmi javaslata,előterjesztése nemvolt.Most is ezt csinálná,ezért tárgytalan.”
 • 12. sompedro 2012. január 06. 02:23
  „Laur, laur. Ismereteim szerint, egy TANÁRNŐ van a képviselők közt, aki egyébként az iskola igazgatónője. Ez a hőlgy az elmult 13 évben többet tett a Városért(minden területen) mint a 16 jelölt együttvéve. De miért nem nevezed meg te kit gondolsz hozzáértőnek . Érdekelne van e elképzelésed egyáltalán, vagy csak rágalmazva kavarsz mint" siket öreglány a Bartók B. úton" . Rossz emlékeid lehetnek a a pedagógusokkal kapcsolatban. Tanulni sose késő .Főként tiszteletet !”
 • 11. gall 2012. január 06. 02:01
  „10. laur 2012.01.05. 22:01
  jobb lenne, ha hozzáértők ülnének a képviselői székekbe és NEM tanárnők!!!!
  -------------------------------------------------------------------------------------------------------
  laur.----------Kisért a múltad?? Bukott diák:-PPPP”
 • 10. laur 2012. január 05. 22:01
  „jobb lenne, ha hozzáértők ülnének a képviselői székekbe és NEM tanárnők!!!!”
 • 9. DK 2012. január 05. 18:10
  „7. Nem ismerem a jelölteket, de szerintem helyesen fognak szavazni, főleg, hogy ismerik a helyi viszonyokat.
  Valamint az országos állapotokat.”
 • 8. horvathemese 2012. január 05. 11:31
  „Szdavid.
  A fél igazság nen igazság. A képviselő testület 7:0 arányban oszlatta fel magát.Tehát a polgármester is a feloszlatás mellett szavazott. Nem, nem értett egyet a jegyzővel, hanem nem értette amit a jegyző úr mondott ! (mint tudjuk a jegyzőúr gondolatai, állításai jogszerűek és helytállóak voltak) Egyszerűen nem számított az előállt helyzetre, a sötétben bujkáló felbujtói pedig cserben hagyták. Hiába rendelt el szünetet, hiába lógott a telefonon, nem tudtak, vagy nem is akartak segíteni, hisz az ő céljuk pont ez volt !(remélem nem hiszed el , hogy este 8-kor a Kormányhivatalt hívta )”
 • 7. sompedro 2012. január 05. 11:12
  „Kedves DK.

  Hallotttál róla , hogy az országot is pártok irányítják a köz akaratából . A 67% ban Fidesz-KDNP - s Fertőd 9 évig , akaratán kívül árral szemben volt kénytelen politizálni. (rajta van a jobboldali stigma) Ha Jól értem arra bíztatod a fertődieket, hogy újabb 3-7 évig minden lehetőséget ellökve magától, a biztos bukást válassza a jövő építése helyett ?

  Csak úgy barátilag: Te is az Irinkov-Bozsvári-Kocsis "továbbképzésein csiszolódtál ? Lépj tovább ha fontos a Városunk jövője.”
 • 6. lakoss1 2012. január 04. 22:15
  „5. DK 2012.01.04. 20:50
  A jelölteket én nem ismerem, de a jobboldali emberektől óvom a választókat.

  Olyat érdemes választani akit nem az érdekek, nem a párt politika mozgat.

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------
  Most nagyon okosat mondtál..Ez nem országos választás,hanem helyi.Ha nem ismered a jelölteket,akkor????
  Ajánlom neked: ne menj el tanácsadónak:-PP”
 • 5. DK 2012. január 04. 20:50
  „A jelölteket én nem ismerem, de a jobboldali emberektől óvom a választókat.

  Olyat érdemes választani akit nem az érdekek, nem a párt politika mozgat.”
 • 4. szdavid 2012. január 04. 19:20
  „˝A testület ezért az önfeloszlatás és egy új választás kiírása mellett döntött, amellyel a polgármester is egyetértett. ˝ Hát ez így nem teljesen igaz. Mivel a polgármester nem értett egyet ezzel, és megkérdőjelezte a jegyzőt is!”
 • 3. lakoss1 2012. január 04. 14:32
  „A leváltott 1 bigott polgármester volt,akit tolt előre,1 jelenlegi képviselő-jelölt,és 1 jelenlegi polgármester jelölt.A céljukat elérték:amikor gyengült,és hibát hibára halmozott,rásegítettek,hogy mindenki lássa: alkalmatlan a posztra.
  Van a pm. jelöltek között 1 szerencselovag,aki most Fertőszéplak után fertődi-vezető szeretne lenni.:-PPPP 3 év múlva Fertőendréd következik? he-he.
  Az ingatlanértékesítő kisiparos (akit csak napóleonmaradványnak hívnak) ő pedig jegyző szeretett volna lenni, most pedig az Úr asztaláról akar falatozni? A szívbeteg megkapja mind a 6 szavazatát,mint legutóbb,a nevelt fia talán kap a jobbiktól 20 szavazatot..S van a 2 "titkos-fámás" akik az újságjukban nem merik leírni a nevüket,mint szerzők,a cikk után:-PPPP Bravó :-P”
 • 2. intar 2012. január 04. 13:55
  „Mi van? Kéthetente pógiválasztás? Visszasírjátok még a Gézát!!”
 • 1. sztori01 2012. január 04. 09:56
  „Bozsvári?
  Fertőszéplak után? :)
  ...és mivel fog kampányolni? Tejet osztogat?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cigi-stop: Megnéztük, Sopronban komolyan veszik-e a tiltást?

Többször is megfigyeltük a GYSEV-pályaudvart és a soproni buszmegállókat. A cigarettázókra koncentráltunk. Tovább olvasom