Kisalföld logö

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 31°C Még több cikk.

Négy képviselő mondott le

Négy önkormányzati képviselő mondott le egymás után az elmúlt két hónapban Újkéren. A testület így már nem határozatképes, ezért november 14-én időközi választásokat tartanak.

Négyen maradtak

Négy főre fogyatkozott a polgármesterrel együtt eredetileg nyolctagú önkormányzati testület Újkéren. Az első képviselő még július közepén adta be lemondását, további hárman pedig augusztus végén léptek ki. Döntésüket hivatalosan nem indokolták, a lemondás hátterében azonban a pénzhiány áll. A képviselők többször nem tudtak, tudnak közös álláspontra jutni egy-egy döntést illetően. Mindenki a saját elképzelését szerette volna megvalósítani, ez pedig folyamatos ellentétekhez vezetett.

Két beruházás csúszik

Ahhoz, hogy a testület határozatképes legyen, a négy fő már kevés, ezért időközi választásokat kell tartani. A választási bizottság szeptember 9-én ülésezett, a voksolás napját november 14-re tűzték ki. – A lebonyolítás teljes összegét a település költségvetéséből kell fedeznünk. Két beruházás – köztük a temető rendbetétele – csúszik, mert az erre szánt pénzt is elviszi a választás.

A pontos összeg majd csak a voksolás után derül ki – tájékoztatott Potyondi Gyula polgármester. – A novemberig hátralévő időszakban a testület nem ülésezik. A következő évi költségvetés megtárgyalását is el kell halasztani.

„ Magam cselekedtem"

Fekete István, az elsőként lemondott képviselő szerint a falu nagy része elfordult a település ügyeitől. – Azért adtam be a lemondásomat, mert úgy láttam, nem tudom előrevinni Újkér ügyeit – mondta el érdeklődésünkre. – Ha segíteni nem tudok, hátráltatni sem szeretném a település életét. Voltak döntések, amelyekkel nem értettem egyet. Észrevételeimet, aggályaimat többször is elmondtam, aztán mégis az ellenkezőjét szavazták meg. Azt is felvetettem, oszlassuk fel magunkat, mivel ez nem történt meg, saját magam cselekedtem.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Félmilliárdos ígéret a folytatásra

Befejeződött a fertődi Esterházy-kastély rekonstrukciójának első üteme. Egymilliárd forintból… Tovább olvasom