Kisalföld logö

2018. 02. 23. péntek - Alfréd -1°C | 1°C Még több cikk.

Négy játékos távozik az SVSE-től

Az ősszel két vezetőedző irányította az együttest, akik 24 játékosnak szavaztak bizalmat. Az NB II Nyugati-csoportjának 11. helyén telel a gárda.

November 24-én játszotta le utolsó tétmérkőzését 2012-ben a Soproni VSE-GYSEV-Goldschmidt. Az NB II Nyugati-csoportjának 15. fordulójában Tatabányán 0-0-s döntetlent ért Bücs Zsolt együttese. Ezzel a soproni labdarúgócsapat a 11. helyen zárta az őszt.

A játékosok további két hétig maradtak edzésben. Ez idő alatt két edzőmérkőzést játszottak az SC Ritzing-gel. A találkozók elsősorban a próbajátékosok miatt lettek lekötve.

Az SVSE vezetősége a téli szünetben szeretné minden csapatrészben megerősíteni a keretet. A koncepció változatlan, azaz továbbra is csak magyar labdarúgók jöhetnek szóba Sopronban.

A próbázók nem nyerték el a szakvezetés tetszését, így januárban további új arcokra lehet számítani a Káposztás utca 4. alatt. Az már biztos, hogy négy labdarúgó nem az SVSE-nél kezdi meg a felkészülést: Gyánó Szabolcs családi okok miatt távozik Sopronból; Csikós Sándor, Varga Krisztián és Boros Tamás pedig közös megegyezéssel válik el a klubtól. A távozóknak a klub további sportsikereket kíván új állomáshelyükön.

Bővül a szakmai stáb összetétel is januártól. Bücs Zsolt szakvezető és Borsi Csaba kapusedző mellé érkezik másodedzőnek – az új klubmodellnek megfelelően – az SC Sopron U19-es csapatának edzője Ágoston Zsolt, illetve erőnléti edzőként csatlakozik Nyikos Tivadar.

A csapat pénteken a Hotel Sopronban tartotta évzáró bankettjét. Csiszár Ákos szakosztály-igazgató hangsúlyozta: a következő félév meghatározó lesz a soproni labdarúgás életében.

Felhívta a futballisták figyelmét, hogy első helyen a klub és a város kell, hogy álljon. Minden más csak ezután következhet.

Kiemelte: morálisan kell a tavaszra rendbe lenni, hisz képességek tekintetében sokkal előrébb kellene állni a tabellán. A vezetők jó pihenést és kellemes ünnepeket kívántak a csapatnak. A játékosok a január 10-i kezdésig egyéni edzésterv alapján készülnek.

Olvasóink írták

 • 5. pulci 2012. december 11. 21:02
  „Ezt senki nem is állítja hisz a felcsútiaknál is jó pár rutinos játékos van kezdőben nem véletlenül vannak első helyen!
  Sajnos eddig a nagyobb rutinnal rendelkező idősebb játékosok sem váltak be épp ezért kell megtalálni egy kompromisszumot, hogy legalább ezek a fiatalok huzamosabb ideig is megkapják az esélyt ha nem is most akkor nyártól.
  Az ideális az lenne ha a fiatalok tanulhatnának a rutinosabb játékosoktól hozzáállás, sportszerűség és más tekintetben ezt kamatoztatnák később a csapatban azt gondolom ennek kell lennie a célnak!”
 • 4. szabadtér 2012. december 11. 13:58
  „Nem hiszem, sőt biztos vagyok abban, hogy a tizenéves utánpótlás gyerekek ki tudnák harcolni a bennmaradást. Ha valaki is ezt hiszi, nincs tisztában a dolgokkal. Bármilyen rossz is a magyar foci, azért az utánpótlás bajnokság másodosztályában, a harmadik helyen lévő csapat tagjai nem alkalmasak erre a feladatra! Nem is lehetne ekkora terhet tenni ezekre a fiatal gyerekekre.”
 • 3. pulci 2012. december 11. 10:01
  „Jó ötletnek tartom Ágoston Zsolt kinevezését talán sikerül beépíteni vagy legalábbis a csapathoz közelebb hozni néhány fiatalt még ha tavasszal nagy is lesz a nyomás hisz ki kell harcolni a bentmaradást.
  Bízom benn, hogy sikerül jól igazolni akkor teljesen más lehet a felállás tavasszal!!!”
 • 2. L.L.ZS. 2012. december 10. 10:28
  „Lecsó kell a kapuba !!!”
 • 1. oszkelemen 2012. december 10. 09:10
  „1. oszkelemen 2012.11.25. 21:41
  SVSE értékelése 2012 őszi idény teljesítménye alapján .

  Az értékelés a saját véleményem , mely a hazai mérkőzéseken látottak alapján történt .
  CSAPAT : A kitűzött céltól messze elmaradt , mind helyezésben , mind játékban , - ez a teljesítmény elégtelen .
  EDZŐK : Az elvárt eredményességet nem tudták megvalósítani , személyes magatartásuk , eltiltásaik miatt , egyértelműen a csapat kárára voltak . Értékelés : * 1
  VEZETŐSÉG : Kulturált helyszínt biztosítva , megfelelően " gondozott " utánpótlással ,jól végezték feladataikat . Egyetlen hiba volt a pályaedző kinevezése vezetőedzőnek .
  CSAPAT : Az őszi teljesítmény alapján kiderült , a játékosok nem tudnak csapatként küzdve , együtt eredményesen játszani . A kapus poszt messze elmaradt az NB II kívánt színvonalától .Védelem : A két belső védő megfelelően teljesített ,- rájuk lehet építeni . A két szélső védő - nagyon sebezhető pont , keveset segítették a támadásokat . Középpályások : Nagyon kevés futás mellet ,a kreativitás hiánya , erőnléti problémák . Csatárok : Ua . , szinte értékelhetetlen teljesítmény .
  Öt játékost külön értékelek , mert az ő játékuk erősen meghatározta a csapat őszi eredményeit .
  Sásdi : Alacsony termete miatt ,nem igazán kapus alkat , de ezt jó labda érzékkel ellensúlyozni lehet . Sajnos , rendre rossz kifutásaival , sok gólhelyzetet teremtett az ellenfelek számára .
  Fazekas G . : Az egyetlen a csapatban aki motivációban , erőnlétben , futómennyiségben , jót nyújtott . Néha elvitte a "hév " ilyenkor önveszélyes volt .
  Bognár : Szélső és belső védőként is , csak a biztos minimumot nyújtotta . Ennél sokkal többet tudott volna hozzátenni a játékhoz a célok elérése érdekében .
  Horváth A. : Haladás II . összetételű csapatban a helye , ahol a sokat futó fiatalokat , jó rúgótechnikájával hasznosan tudná kiszolgálni . A szezon végére önbizalma elfogyott .
  Gyánó : Ő is , sokat mozgó társakkal tudna eredményesen focizni . Technikai tudását , és jó fej játékát nem tudta kamatoztatni . Súlyfelesleggel küszködik amin változtatnia kell .

  JÖVŐ : A kitűzött cél elérhető, minőségi labdarúgók igazolásával .A hazai meccseket látva, az ellenfelek játékosai közül : Szakály D. , Polonkai , Zsolnai .És persze " Végy egy jó kapust "
  LEHETŐSÉGEK : --- A mostani "öregek " köré ( jó szemmel ) sokat mozgó , ügyes fiatal játékosokat igazolni , felhozni az utánpótlásból .
  --- Az "öregeket " elküldeni , helyükre minőségi focistákat vásárolni .
  Megfelelő akarattal , új impulzusokkal ( új edzővel ) a soproni foci jövője biztosítható

  Üdv. : REDFOX”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koszorúzás a soproni bombázás áldozataira emlékezve

A kegyelet koszorúját minden évben egy ma élő unoka és családja helyezi el, aki nem ismerhette a… Tovább olvasom