Kisalföld logö

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 22°C Még több cikk.

Négy hónapos csúszás, 13,5 millió forint kötbér

Sopron - Négy hónapos csúszással, várhatóan április végére végeznek a Pócsi utca teljes felújításával. Az utca egyik végét már leaszfaltozták, jelenleg a könyvtár felőli oldalon dolgoznak.

A soproni Pócsi utca felújítása még tavaly nyáron kezdődött meg. Ennek keretében megújítják a vízvezetéket, kiépítik a szennyvízcsatornát és az esővíz- elvezető rendszert. Az utca egyik oldalán aszfaltos, a másikon pedig térköves járdát alakítanak ki, az utat pedig teljes hosszában leaszfaltozzák. A tervek szerint karácsonyra kellett volna végezni a kivitelezéssel. Jelenleg azonban az utca egyik vége készült el, a könyvtár felőli része még hátravan.

– A kivitelezővel történt egyeztetés után a városvezetés arra az álláspontra jutott, hogy a vállalkozónak 13,5 millió forint kötbért kell kifizetnie – tájékoztatta lapunkat Kerekes Attila városi főmérnök. – A befejezési határidőt április 30-ra toltuk ki.

Amennyiben ekkorra sem végeznek, akkor pluszban 15 millió forintot kell fizetniük. A beruházás összértéke 83 millió forint.

Tudni kell, a gázszolgáltatónak is hiányoznak még bekötései. Ezeket célszerű a fűtési szezon után elvégeztetni. Amennyiben az időjárás engedi, azon vagyunk, hogy minél előbb fejezzék be a munkálatokat, de legkésőbb április végéig.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Létszámleépítés a mentősöknél - cáfolták

Létszámleépítésről hallani az elmúlt hónapokban, mentőállomások állományával kapcsolatban. Sopronban Dr. Erdély Miklós, a soproni mentőállomás vezetője nyilatkozott a Nap Rádiónak. Mint elmondta: nem volt és nem is lesz létszámleépítés a városi mentőszolgálat bázisán. Tovább olvasom