Kisalföld logö

2018. 04. 21. szombat - Konrád 11°C | 25°C Még több cikk.

Négy év fegyház a peches rablóknak

Vígjátékba illő bűn- ügyben hozott szigorú ítéletet dr. Holler Judit, a Soproni Járásbíróság bírója.

Négy év fegyházbüntetésre ítélte azokat a kétbalkezes rablókat, akik késsel próbáltak meg kifosztani egy éjjel-nappali boltot tavaly ősszel. Egy fillér zsákmány nélkül kellett távozniuk; de fegyveres rablás kísérlete miatt ültek a vádlottak padján.

Nem volt rendes munkahelye a két soproni fiatalembernek, és elhatározták: pénzt szereznek egy éjjel-nappali boltban. Egyikük édesanyja „nyakán lógott", a másik alkalmi munkákból élt. Alaposan felkészültek a bűntettre: sállal, kapucnival próbálták meg eltakarni fizimiskájukat. Poénból még „betörős szelfit" is készítettek magukról telefonjaikkal.

Amikor beléptek a Kossuth utcai üzletbe, egyikük előkapott egy nagyméretű, mintegy harminc centiméteres pengehosszúságú konyhakést és pénzt követelt. Arra viszont nem számított a rablópáros, hogy törékeny női eladó helyett egy erős testalkatú férfi áll majd a pult mögött, akinek ráadásul társa is volt. Egy olyan fiatalember, aki aznap lépett munkába, s aki ezért szentül meg volt győződve arról, hogy ez nem is rablás, hanem pusztán „beavatás", próba, hogyan reagál a veszélyes helyzetben.

Nem is vette komolyan a késes fenyegetőzést. A tagbaszakadt eladó eközben ellökte a kést tartó férfi kezét, mire föl a botcsinálta rablók sietve távoztak. A biztonsági kamera felvételei alapján az egész nem tartott tovább tíz másodpercnél.

A büntetőper során a vádlottak beismerték tettüket. Mentségül hozták föl, hogy előtte jól beittak. A kiszabott négy év fegyházbüntetést a másodrendű vádlott tudomásul vette, csak az elsőrendű és védője fellebbezett enyhítésért.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogadjon örökbe űrtáborozót!

Az űrtáborozás ideje alatt a középiskolás diákok számos izgalmas és érdekes program, előadás,… Tovább olvasom