Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Négy és fél év fegyház: Soproni borozóban fejelte le és ütötte meg áldozatát

Jogerősen négy és fél év fegyházra ítélte a Győri Ítélőtábla kedden azt a férfit, aki szóváltás után súlyosan bántalmazta áldozatát Sopronban.

A Kovács Tamás bíró által ismertetett ítélet szerint Csemez Mihály László két évvel ezelőtt többszörös visszaesőként követte el a bűncselekményt, ezért nem helyezhető feltételesen szabadlábra.

Az ítélőtábla ezzel helyben hagyta a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság döntését, amellyel életveszélyt okozó testi sértés miatt marasztalta el a férfit.

"A hatályos szabályok szerint inkább enyhe, mint súlyos a kiszabott büntetés" - tette hozzá a bíró, miközben a férfi az indokolás alatt is többször közbeszólt, hol méltatlankodva, hol kommentálási lehetőséget kérve.

Az ügyvéd a tárgyaláson azt mondta, a tényállást és a történéseket helyesen állapította meg a bíróság, védencének büntetése a középmértéknek felel meg, ugyanakkor első fokon - az enyhítő körülmények között - nem vették kellő mértékben figyelembe a vádlott javára írható körülményeket. Ezek között említette a férfi beismerő vallomását, megbánását, valamint azt, hogy a cselekmény idején is személyiségzavarban szenvedett.

Az utolsó szó jogán Csemez Mihály László azt mondta: nagyon rosszul viseli a bezártságot, egészségi állapota jelentősen megromlott, ezért is kéri büntetése enyhítését.

A tárgyaláson elhangzott: a vádlott egy belvárosi borozóban szólalkozott össze későbbi áldozatával, a vita hevében előbb lefejelte és ököllel arcul ütötte a sértettet, majd földre került áldozatát megrugdalta.

Olvasóink írták

30 hozzászólás
12
 • 30. ruig 2012. április 06. 21:54
  „Panzios. Régi soproni vagy,42 éve dolgozol,minimum 52éves vagy. A sztorit felületessen ismerem.A megoldást az írásod adta.Kellemes Húsvéti Ünnepeket kívánok mindenkinek.”
 • 29. Panzios 2012. április 06. 18:09
  „Ejnye "ruig " Nem gonoszkodok. Okos vagy Te is ,gondolj csak bele és már tudod is miröl/kiröl van szó.Ott a megoldás az orrod elött."Ni csak ki beszél" hozzád.”
 • 28. ruig 2012. április 06. 16:19
  „Panzios. Ne gonoszkodj nagypénteken.”
 • 27. Panzios 2012. április 06. 14:13
  „Üdvözöllek ,kedves "soproni",Ki ne mond amire gondolsz!"ruig " megfűzte "igazembert" ("hölgyről van szó és így lenne lovagias,ajándék locsolás helyett").Ö meg engem.Kellemes húsvéti ünnepeket kivánok én is nektek és mindenkinek.”
 • 26. soproni 2012. április 06. 07:41
  „25ruig.Nem kellene sokat gondolkodnom,ha egy esetről lenne szó,de szinte naponta szembeszállok és harcolok azokért,akik felett feltételezések és pletykák alapján ítélkeznek.”
 • 25. ruig 2012. április 05. 21:37
  „soproni.Gondold végig kinél kommentáltál nagyon kritikusan és harcosan.Valószínű a felszínre jön az eset és a következtetésed adja a megoldást.21.justitiácska szia "ruig", az uig értelmetlen.23.manus-Fertő.A figurát nem közel ismerve a jellemzésed tökéletes,sőt a hasonló tartalom nélküli,nagypofájú emberek általában így járnak.Az ismerősödnek üdv.igazember. Egy kicsi információt "soproni" részére,hölgyről van szó és így lenne lovagias,ajándék locsolás helyett.”
 • 24. soproni 2012. április 05. 20:32
  „23.Igen annyi lehet és a véleményed is őt jellemzi :)”
 • 23. manus-Fertő 2012. április 05. 20:12
  „tarzan kb 55 éves,ugye? Egyszer az 1ik ismerősőmtől kapott 3 taslit kifeküdt,utána 300 m-ről köszönt előre.Amikor bementünk vhova,fizetett,és már ment is.Xarházi gyáva ember...”
 • 22. soproni 2012. április 05. 20:10
  „21.Általában nem hagyom,ha igazságtalanul bántanak valakit,talán azért,mert én nem lennék rá képes.Most már nagyon kíváncsi lennék,hogy ki az aki miatt "keménykedtem" :)) Kellemes Húsvétot mindenkinek!”
 • 21. justitiácska 2012. április 05. 19:36
  „Szia "soproni " üdvözöllek,én is a "barátok szövetségéhez" tartozom.Ne csodálkozz,ha páran majd ismeretlenül üdvözölnek,tudd miért!Gyors a net,hamar terjed a hir(ed).Hallottam róla ,hogy keményen leteremtetted a mocskolódót.Te is jó fej vagy "uig " .Üdv neked is.Tarzan meg maradjon ,ahol van.”
 • 20. ruig 2012. április 05. 19:19
  „19.legyen vigasz én sem jövök rá,hogy kiről van szó.A megoldás ott lehet előttünk. Általában a nagy,vagy érdekes hírek végig szaladnak a városon,népköltészeti elemekkel kiegészítve.”
 • 19. soproni 2012. április 05. 17:36
  „18.Sajna magamtól még mindig nem sikerült rájönnöm. Talán azért ,mert nő vagyok?:) Majd,ha ismét olvashatunk a barátodról,vagy véget ér az ügy ,akkor talán már nem kell titkolózni és kiderül,hogy kit védtem meg a képmutató emberekkel szemben.”
 • 18. igazember 2012. április 05. 08:18
  „Sziasztok.Köszönöm,rendesek vagytok."ruig" Nem akarok nevet irni ide,de rá fogsz jönni,hogy ki a részeges képmutató.két támadási felület is van,de mint irtam az egyik,amibe nagyon csúnyán belebukhatna,az a tanú miatt inog,mert fél."soproni " Megint rátapintottál a lényegre,"képmutató ".Nem akarom ideirni,hogy pontosan hol keresd,mert mérges lesz a haverom,örül,hogy lecsengett az ügy ,legalább is a pletyka része.Sok mindent igy is rákentek,amiröl még csak fogalma sem volt.Nem rég még a csapból is az folyt,úgy felfújták az ügyet."Trutymó" ,nem tudja ,de föként azért kapott tölünk a pofájára.Le is vették az oldalt.”
 • 17. soproni 2012. április 04. 20:07
  „igazember! Most aztán jól feladtad a leckét.:)Az a helyzet,hogy nem bírom a hazug,irigy ,képmutató ,másokat bántó és lenéző nagyképű embereket és több mindenkit megvédtem már velük szemben .Hol kell keresnem az aktuális "védelmi beszédemet"?”
 • 16. ruig 2012. április 04. 18:18
  „igazember.Tudom ki a vigyori! A részegest csak sejtem.A haverod nem is sejtem.Felperes akkor polgári per /Győrben/! A haver törekedjen, ha lehet még egy adu beszerzéséről.A kártya szabályai szerint aztán mindent visz .”
 • 15. igazember 2012. április 04. 16:34
  „Szia "14. ruig" okos vagy ,de a vigyori nem azonos a részegessel,viszont mindkettö kib....tt rendesen a haverommal,ráadásúl mindkettö hatalmasat hibázott.Györben találkoznak,viszont most az ütökártya a haverom kezében van,most Ö a felperes.”
 • 14. ruig 2012. április 04. 15:50
  „Üdvözlet " igazember!"A vigyorival kapcsolatos hozzászólásodban említett sztori azonos a 13.hozzászólásodban leírt esettel? Nem jövök rá kilehet.
  A Tarazan jó helyre került,szerintem rövid időre.Káros személyiségű figura.A tömlöcben vannak nála gátlástalanabb,rutinosabb verekedők,majd bealázzák kellően.”
 • 13. igazember 2012. április 04. 10:12
  „"11. zhall "Igazad van,látod erre nem is gondoltam, jó poén .De valóban a nöket hajtotta,menekültek is elöle,most lehet ,hogy megelégszik a férfiakkal.."soproni" Nem ismerlek, a szimpátia onnan van,hogy egyszer megvédted a barátomat,aki bajba került,ezért álltam mindig melléd.Ha visszanézed a hozzászólásaidat tudni fogod ,hogy ki volt az.Nagyon jó haverom,másnak is az, mindig kiáll a barátaiért,most ELÖSZÖR mellette kell kiállni.Többen vagyunk ,mint gondolnák az ellenségei.Sokkal többen,söt egy cég is segitökezet nyújtott neki ,ahol dolgozott.Lassan kezd kimászni a bajból és ellentámadásra is jut az erejéböl.Jaj a részeges kisembernek,akinek ezerszer több vaj van a fején,mégis( Öfelsége)itélkezett felette.Van egy tanúja ellene,aki azonban még egyenlöre fél.Reszkess részeges elkapunk,KINYITOTTAD A POFONOS LÁDÁT.”
 • 12. soproni 2012. április 04. 07:42
  „10.igazember.Kár,hogy nem láthatsz,mert most kihúztam magam. :) A légiós sztorit én sem hiszem el ,bár nem lepődnék meg,ha komolyabb bűncselekményre is fény derülne vele kapcsolatban.Tudatmódosító(alkohol)hatására nő az emberek képzelő ereje és képesek nagyot mondani .:) Őt nem csak azért kerültem el messziről,mert nem akartam bajba keveredni,ha nem azért is,mert nem szimpatizálok a vele hasonlókkal. Amúgy a mai napig azt hittem,hogy tudod ki vagyok és már akartam is kérdezni,hogy ismersz-e? 11.zhall! Tarzan a kinti életben a nőket hajtotta(volna) ,de lehet,hogy a 4,5 év alatt más igénye is lesz. :)A poénod jó volt,kell néha egy kis vidámság.:)”
 • 11. zhall 2012. április 04. 05:51
  „Igazember 10:Azért mert egy férfi randizni akart vele...?Nem annyira egyértelmű ez napjainkban:)/Bocs,nem tudtam kihagyni:)/
  Létrás -Tarzan,ez kb olyan mint a nyolcemeletes Drugics Melanie-val...már ha értitek mire gondolok:)

  Bocs az offért!”
30 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rendőrségi ellenőrzés az erdőkben

Az ellenőrzés a soproni parkerdő, a fertődi rendőrőrs működési területéhez tartozó erdők, illetve az… Tovább olvasom