Kisalföld logö

2018. 07. 16. hétfő - Valter 17°C | 27°C Még több cikk.

Ne dőljünk be a csábító ajánlatnak!

Az utóbbi időben több soproni és városkörnyéki kisvállalkozást kerestek meg csalók ˝visszautasíthatatlan˝ ajánlattal.

Azt ígérték, hogy nemzetközi adatbázisban szerepelhetnek vagy alapítványt támogathatnak. Csak utóbb derült ki: több száz eurót kell ezért fizetni.

A kis- és családi vállalkozások egyébként sincsenek könnyű helyzetben, időről időre változik a törvényi szabályozás, ráadásul egyre nehezebb megrendeléshez jutni. Talán nem véletlenül választják ki őket lehetséges áldozatul a trükkös csalók.

Az utóbbi időben több soproni és városkörnyéki kis céget első pillantásra visszautasíthatatlannak tűnő ajánlattal kerestek meg. Azt ígérik, hogy nemzetközi adatbázisban szerepelhetnek. Az már az apró betűs és angol nyelvű szövegből derül ki, hogy mindezért 997 eurót kell fizetni. Továbbá az is, hogy ennek van regisztrációs díja és ezt évente kell meghosszabbítani. Nem ritka az sem, hogy a jótékonysággal élnek vissza a csalók. Alapítványoknak, közhasznú szervezeteknek adják ki magukat és ki az a vállalkozó, aki ne fizetne ki pár tízezer forintot egy-egy nemes célra? S itt is utólag derül ki, hogy a pénzt nem a rászorultak kapják meg.

– Hozzánk is érkeztek már ilyen esetekről bejelentések – mondta el portálunknak Károlyi Gyula, a soproni ipartestület elnöke. – Az már eleve gyanús, ha valakik adategyeztetést kérnek. Telefonon, illetve szóban semmibe se egyezzünk bele, ragaszkodjunk az írásbeli szerződéshez. Az esetek többségében itt már meg is szakad a folyamat, hiszen azáltal, ha minden rögzítve van, kisebb a csalók mozgástere.

Általánosságban megfigyelhető, hogy jogszabályi változások idején felbukkannak a segítséget ígérők. Azt ajánlják, hogy elintézik például a termékdíj vagy munkavédelmi előírások miatti pluszadminisztrációt.

Sajnos sok vállalkozó a napi teendői mellett az ilyen megkeresésekre már nem figyel oda eléggé és előfordulhat, hogy olyan szolgáltatást rendel meg és fizet ki, amelyre nem is lett volna szüksége.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ha az utca le van zárva...

Két hete nem tudta elszállítani a szemetet a hulladékkezelő kft. a Felsőlövér útról és a környező… Tovább olvasom