Kisalföld logö

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 13°C | 22°C Még több cikk.

Ne dőljön be! Csalók adják ki magukat vízművesnek

Csalók garázdálkodnak Sopronban és környékén: a Soproni Vízmű Zrt. munkatársainak adják ki magukat. Talán a pénzre utaznak.

Pénteken több bejelentés is érkezett a Soproni Vízmű Zrt.-hez, miszerint ismeretlenek vízminőség-vizsgálat ürügyén próbáltak meg lakásokba bejutni Sopronban és Ágfalván.

A csalók telefonon keresik fel a fogyasztókat, a vízfogyasztás csökkenésére és a víz szennyezettségére hivatkoznak, majd időpontot egyeztetnek, amikor is házhoz mennek, hogy vízmintát vegyenek.
A Soproni Vízmű Zrt. kéri fogyasztóit, hogy amennyiben ilyen jellegű megkeresést tapasztalnak és kérdésük van, hívják a vízmű ügyfélszolgálatát a 99/519-100-as telefonszámon.

Továbbá felhívja tisztelt ügyfelei figyelmét arra, hogy szakemberei csak fogyasztói megkeresés esetén ellenőrzik belső vízhálózaton a vízminőséget, és mindig a bejelentő személlyel tartják a kapcsolatot.

A vízmű munkatársai minden esetben arcképes és sorszámozott igazolvánnyal igazolják magukat. Ágfalva esetében az éves mérőleolvasás júniusban lesz esedékes, az ezt megelőző hónapban pedig a mérőcserékre kerül sor.
Olvasóink írták

 • 5. Mankapunka 2012. március 31. 14:49
  „Nem a pénzre utaznak,hanem csak úgy hobby-ból járják a lakásokat,hátha megtalálják az "Nagy Ő"-t.”
 • 4. szabi73 2012. március 31. 12:31
  „Nagyon egyszerű a dolog. Vízszűrőt árusító ügynökök, bemennek, kérnek vízmintát, tesznek valami vegyszert a vízbe, elszíneződik, "´ huú.." ez nagyon egészségtelen. A szűrőn átengedett víz persze színtelen marad és már át is vágták a hiszékenyeket pár százezer forinttal, plussz a gyakori több ezer forint üzemeltetési költséggel, melyben szívesen nyújtanak segítséget. Egyébként a szűrőn megtelepednek a baktériumok és fertőzést okozhatnak.”
 • 3. öröksoproni 2012. március 31. 11:55
  „Mielőtt valakit beengednénk a lakásba, fel kell hívni az adott szolgáltatót és megkérdezni, küldtek-e valaki. Hétvégén nem valószínű, hogy dolgozik bárki is, ezért az biztos csaló, aki szombaton vagy vasárnap jelenik meg.”
 • 2. Goldman 2012. március 31. 11:39
  „Elmondanám, hogy arccal azzal találkoztam, de amelyik igazolni is tudja magát sorszámozott igazolvánnyal, hát olyannal még nem.
  Nem merik kitenni :)
  És igen, a fogyasztónál vonalkódolvasó van amely segíti hitelesíteni az akár excel táblázatban feltüntetett szerelők hitelességét.”
 • 1. miracle 2012. március 31. 10:21
  „"A vízmű munkatársai minden esetben arcképes és sorszámozott igazolvánnyal igazolják magukat."
  Amit az ügyfél összehasonlít az otthon tárolt minden vízművest tároló excel-táblázatával, vagy kockás füzetével. Vagy mivel?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így könnyebb? Illegális szemétlerakat a szőlők tövében

A tettes végül elszállíttatta a Sopron-balfi szőlők tövében törvénytelenül lerakott szeméthalmot. És… Tovább olvasom