Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Ne dőljenek be! Csaló vízminőség ellenőrök járnak Sopronban

Ismeretlenek vízminőség-vizsgálat ürügyén próbáltak meg lakásokba bejutni Sopronban és Ágfalván.

A telefonálók a vízfogyasztás csökkenésére és a víz szennyezettségére hivatkoznak, majd időpontot egyeztetnek, amikor is házhoz mennek, hogy vízmintát vegyenek - olvasható a Soproni Vízmű Zrt. weboldalán.

A látogatás célja azonban elsősorban nem a vízminőség ellenőrzése, sokkal inkább víztisztító berendezések eladása. Ennek érdekében egy egyszerű készüléket helyeznek a csapvízbe, amelynek segítségével hihetetlen gyorsan „rengeteg káros szennyező anyag" válik ki vörösesbarna iszap formájában a vízből.

Ezzel az „eljárással" olyan dolgokat távolítanak el a csapvízből, amelyek eredetileg benne se voltak. A trükkel számos idős és kevésbé idős embert csapnak be, és ösztönzik őket a víztisztító berendezések megvásárlására. Fontos hangsúlyozni, hogy hazánkban az ivóvíz a leggyakrabban és legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer.

Jogszabály kötelezi és hatóság ellenőrzi, hogy a vízművek a szolgáltatott vizet milyen gyakran és milyen komponensekre vizsgálják. A Soproni Vízmű Zrt. működési területén az ivóvíz jó minőségű, kár elrontani.

Ezúton is kérik fogyasztókat, hogy amennyiben ilyen jellegű megkeresést tapasztalnak és kérdésük van, hívják ügyfélszolgálatunkat a 99/519-100-as telefonszámon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Épül az új templom Sopronban - Tízmillióért vettek téglát - fotók

Csaknem teljesen kész Sopron új temploma. Az Árpád-házi Szent Margit-templom teljes befejezéséhez… Tovább olvasom