Kisalföld logö

2018. 10. 19. péntek - Nándor 9°C | 21°C Még több cikk.

Napokon át tartó televíziós adáshiba

Fertőrákoson a Béke közben és környékén csütörtök este óta élvezhetetlen a tv-adás minősége.

A szolgáltató a hibabejelentés után előbb szombat reggelre, majd 72 órán belülre ígérte a javítást, amit hiába vártak az ott élők.

Csütörtök este óta hiába kapcsolják be tv-készüléküket a fertőrákosi Béke köz lakói. Az adás élvezhetetlen, a szolgáltató T-Home szerelőjére pedig napok óta hiába várnak a környéken élők.

– Csütörtök este a híradót néztem éppen, amikor rossz lett az adás – panaszolta portálunknak Jakab Lajos, az egyik érintett. – Másnapra sem változott a helyzet, így péntek reggel hívtam az ügyfélszolgálatot és bejelentettem a hibát. Így tettek a környékbeliek is, közülük volt, akinek azt mondták, szombat reggel 8 órára itt lesz a szerelő. Mivel nem érkezett meg, újra telefonáltunk, ekkor már 72 órás határidőről beszéltek, de már az is régen lejárt. Nyugdíjasok vagyunk, kevés más szórakozási lehetőségünk lenne, és ezt is elveszik tőlünk.

Jakab Lajos elkeseredetten mutatja, hogy hétfőn még mindig élvezhetetlen volt a televízió képe... Fotó: Lakner
Jakab Lajos elkeseredetten mutatja, hogy hétfőn még mindig élvezhetetlen volt a televízió képe... Fotó: Lakner

A felháborodott és elkeseredett környékbeliek már aláírásokat is gyűjtöttek, és követelik anyagi és erkölcsi káruk megtérítését. A szomszédban található panzió üzemeltetője elmondta: az ott megszálló vendégeket is zavarja a kialakult helyzet.

– Nem kívánunk sokat, csak az előfizetésnek megfelelő szolgáltatást. Nem értjük, hogy teheti meg a társaság, hogy egész hétvégén nem nyújt szolgáltatást, és nem gondoskodik a hiba elhárításáról – tette hozzá Fekete Jánosné.

A T-Home ügyfélszolgálatán portálunk megtudta: a munkalapot még a bejelentés napján, pénteken átadták a szerelőnek. A beérkező panaszokat folyamatosan rögzítik, és igyekeznek sürgetni az ügyintézést, de hogy a javításra mikor kerülhet sor, pontosan nem tudták megmondani. 

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Dr_Kriszpi 2010. augusztus 10. 12:02
  „ja igen a net

  1 van a Kábelnet a vidanetnél ha nem max 2es csomagnál lehet net tv adók nélkül nincs net
  2 ugyan így a UPC-nél adók nélkül nyista net
  3 marat a T-Ocsmány de ahoz meg mindenképpen kell 1 alap telefon díjat fizetni
  szal megszívtad Magyar... ez is csak itt van nálunk környező országokban tud az ember csak netre is előfizetni,
  csak itt nem szép... fizess de a szolgáltatást már nem adom rendesen ha meg késel a számlával bünti jár
  de ha a szolgáltatás akadozik akkor sajnáljuk és jót röhögnek... ha meg más szolgáltatónál túlfizetésed van
  pl, eon vagy mit tom én akkor is becumiztad mert a pénzt nem kapod vissza hanem majd ők levonogatják
  pffff ezt is csak itt lehet megcsinálni”
 • 20. Dr_Kriszpi 2010. augusztus 10. 11:50
  „Őszintén mit vártok 1 ROMÁN CÉGTŐL ????????”
 • 19. Dörgés 2010. augusztus 06. 17:57
  „18. IkvaHírLACEE 2010.08.06. 17:03
  ? Igazad van. De több ötlet és megoldás nagyobb lehetősége biztosit. Mindenki meg kell hallgatni. Hisz gondolatokból és álmokból lépünk tovább Emlékez: Jules Verne: Utazás a holdba”
 • 18. IkvaHírLACEE 2010. augusztus 06. 17:03
  „#14 Dörgés: Mintha említettem volna ezt neked személyesen.”
 • 17. máris 2010. augusztus 06. 09:22
  „MODERÁTOR ! MIÉRT NEM KÖSZÖNHETEM MEG , Cerwinnek AZ INFÓT ????”
 • 16. janika 2010. augusztus 06. 08:16
  „Sokat nem veszit vele!”
 • 15. Cerwin 2010. augusztus 06. 07:00
  „netre nincs ötletem.:(”
 • 14. Dörgés 2010. augusztus 06. 00:40
  „Cerwin. Kösz az infot. Így én is tiplizek a TV kábelről... Netre nem tudsz valami jót? Előre is kőszi.”
 • 13. Cerwin 2010. augusztus 05. 12:58
  „máris

  Decembertől elindul Sopron környékén is a digitális földfelszíni adás. 7 csatorna ingyen fogható lesz, ebből 3 nagyfelbontású, azaz HD. Ezek: M1 HD, M2 HD, Duna HD, Duna autonómia, RTL Klub, TV2, Euronews.
  Lesz 10 kódolt csatorna is. National Geographic, AXN, Film+, Cool, SportKlub, Disney Channel, FEM3, Hír TV, ATV és a Private Spice. Ezeket előfizetési díjért kaphatjuk, ami ha jól tudom havi 1300 Ft lesz, de lesznek akciók is.
  Ha jó a fekvés, akkor simán jöhet még a 2 ORF is ingyen!!!

  Technikai feltételek:
  Ha új típusú tv van, ami tartalmaz egy úgynevezett MPEG-4 tunert, akkor ahhoz már csak egy antenna kell. Az antenna, ha elég erős a jel (decemberben kiderül) lehet akár egy szobaantenna is, ami kb. 3000Ft. Ha nem elég erős a jel, akkor tetőantennára lesz szükség, ami 4000-8000 Ft.

  Ha régi tv-nk van, akkor lehet venni hozzá egy MPEG-4 tunert tartalmazó dekódert, ami árban 16000 - 30000 Ft-ba kerülhet, egyéb tudás függvényében. Némelyik képes műsort rögzíteni külső Usb eszközre.
  Ehhez is szükség van persze az előbb említett antennára.

  Decemberben tele lesznek ilyen dekóderekkel és antennákkal a helyi műszaki kereskedések. Addig felesleges megvenni.

  Bővebb infók: www.mindigtv.hu”
 • 12. máris 2010. augusztus 05. 09:26
  „Cerwin ! MONDANÁL TÖBBET A TÉMÁRÓL ? ENGEM ÉRDEKELNE, HOGY MINDEHHEZ , DIGITÁLIS TV KÉSZÜLÉKED KELL , HOGY LEGYEN ?? KÖSZI !”
 • 11. Cerwin 2010. augusztus 04. 16:12
  „Decembertől szerintem több ezren visszaadják a tv előfizetést. A digitális földfelszíni sugárzás igaz csak 7 adót ad majd ingyen (esetleg + 10-et nem sok díjért), de nem kell ezekkel a kelletlen cégekkel hadakozni.
  Egy tuner, egy antenna és slussz.”
 • 10. máris 2010. augusztus 04. 13:12
  „HA NEM AKAROK TV--T NÉZNI,NEM FIZETEK A SZOLGÁLTATÓNAK !

  HA VISZONT FIZETEK, SZOLGÁLTASSON, MERT EZT VÁLLALTA ! HA REKLAMÁLOK, NE TEKINTSEN NÉPELLENSÉGNEK, ÉS NORMÁLISAN BÁNJON VELEM ! MINDÍG HÉTVÉGÉN, PÉNTEKEN VAN, PROBLÉMA, AMIRE AZ A VÁLASZ, HOGY HÉTFŐN KIMEGYÜNK ! ( sic ) SOHA EGYETLEN FILLÉRT NEM ÍRNAK JÓVÁ, ÉS MINDEZT A SOPRONI UPC CSINÁLJA !!!!! RENDSZERESEN !!!”
 • 9. szépjóreggelt 2010. augusztus 04. 10:47
  „Szerintem nem arról van szó, hogy nem lehet mással eltölteni az időt, csak az elvekről
  Valaki fizet a szolgáltatásért, elvárható lenne, hogy azért normális szolgáltatást kap.

  Amúgy persze egy csomó jó dolgot lehet helyette csinálni :)”
 • 8. kisvárosi 2010. augusztus 04. 00:51
  „Sajnos ez a szolgáltató ilyen kis alapos, Fertőszentmiklóson több utcában, pont a foci vb. döntő idején és még majdnem 3 nap nem volt adás, de a díjat egész hónapra számlázzák.”
 • 7. p.linda 2010. augusztus 03. 21:33
  „tv nézés helyett: séta, beszélgetés, olvasás, meg még ezeregy dolog, amivel el lehet tölteni az időt. érdemes kipróbálni mondjuk egy hétre. nem bekapcsolni.”
 • 6. kac.kac 2010. augusztus 03. 14:44
  „Ez van!
  Tetszik, vagy nem, ez az egyetlen kábeltévé szolgáltató van arra...
  Úgy is viselkedik, egy fillért nem költ a hálózatra, ezért fordulhat elő, hogy a nagy T-Home családból csak ez a gagyi tv, és az analóg telefon érhető el. Se kábelnet, se ADSL. Az áraik a 22 csatornáért viszont arcpirítóan magasak, 3600 Ft
  Régebben a szerelő gárda profi volt, de márciusban elküldték őket, azóta ezek a kontárok a befutók.
  Érdemes lenne megnézni, ki kinek az ismerőse a tuti buliban?
  Mellesleg az öreg ne reklamáljon, végre megint feljelenthetett valamit. Úgy is ez a szórakozása...”
 • 5. neovo 2010. augusztus 03. 09:36
  „Nekem a kábelszolgáltató azt mondta, hogy azért nem jönnek ki(péntek), majd csak hétfőn, mert nem jár erre senki. Megemlítettem, hogy a szerződés szerint 24 órán belül el kell kezdeni a hiba elhárítását. Erre azt felelte a csajszi, hogy a kolléga a hálózatról már újraindította egyszer a modememet, tehát megkezdték, úgyhogy várjak türelemmel. Hozzá kell tenni a hibának köze nem volt ahhoz, hogy valamit a hálózaton keresztül tudjon vele csinálni. Aztán erre berágtam és mondtam hogy, ha nem járok a posta felé én sem adom fel a csekket. A nagy vitának az lett a vége, hogy kijöttek. Méghozzá a szomszéd utcából, mert ott is javítani voltak. Kérdezem én, milyen indíttatásból mondták, hogy nem járnak erre? Direkt szívatni akarnak, vagy ennyire nem akarnak dolgozni? Ja és azért asszem megérdemli a szolgáltató, hogy közöljem a nevét. Úgy hívják, hogy Molnár Kft.”
 • 4. neovo 2010. augusztus 03. 09:27
  „miracle!

  Ott a pont!”
 • 3. neovo 2010. augusztus 03. 09:26
  „Laccie!

  Én teljesen egyetértek a felháborodott lakókkal. Teljesen mindegy milyen szolgáltatásról van szó. Amíg az ember nem ügyfél kinyalják a s.ggét aztán meg ha megvan magasról lesz@rják. Szinte már kivételnek számít az a szolgáltató, aki korrekten végzi a dolgát. Csak az a baj, hogy ebben az országban csak az él meg nehezen, aki becsületesen dolgozik. Ilyenek meg olyan profitot termelnek a szinvonaltalan munkájukkal, hogy nem is igaz. Egyébként a T-Home egy ritka balfék szolgáltató hozzá kell tenni. Ismeretségi körömben már rengetegen visszamondták a szolgáltatásukat, mert egyszerűen lehetetlen dűlőre jutni velük.”
 • 2. miracle 2010. augusztus 03. 09:24
  „Az ügyfélnél portálunk megtudta: a havi számlát még a beérkezésnapján, pénteken átadta a feleségének, aki a házi pénztáros. A mama a számlákat folyamatosan rögzíti, és a papa igyekszik sürgetni az ügyintézést, de hogy a befizetésre mikor kerülhet sor, pontosan nem tudták megmondani. ..”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tilos a tűzgyújtás

Még mindig nem lehet tüzet rakni a Sopron környéki erdőkben, érvényben van ugyanis a tűzgyújtási… Tovább olvasom