Kisalföld logö

2018. 09. 26. szerda - Jusztina 4°C | 15°C Még több cikk.

Nagyon meleg: Hőségriadó Sopronban

Locsolják az utakat Sopronban, egyúttal a lakosságot arra kérik, hogy takarékoskodjanak a vízzel. Aki teheti, bújjon el a nap elől.

Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata értesíti a város lakosságát, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat adatai alapján az Országos Tisztifőorvos 2011. augusztus 23-án 00.00 órától 2011.08.23-án 24.00 óráig az ország egész területére „Hőségriasztás II. fokozatát" 08.24-én 00.00 órától 08.26-án 24.00 óráig III. fokozatát rendelte el – olvasható a városháza közleményében.

A jelzett napokon térségünkben a napi középhőmérséklet várhatóan meghaladja a 25 illetve a 27 Celsius fokot. A hőség enyhülésére legkorábban a hét végén számolhatunk.

Felhívják a lakosság figyelmét, hogy tartózkodjanak naptól védett, lehetőleg hűvös helyen. Aki teheti ne hagyja el lakását.
Fogyasszanak sok folyadékot, szükség esetén keressék fel a légkondicionált üzletközpontokat, egyéb klimatizált, vagy természetesen hűvös helyiségeket, amíg kellően lehűl a szervezetük.

Különös figyelmet fordítsanak elsősorban a szív- és keringési betegségben szenvedők, az idős legyengült szervezetű emberek, csecsemő és kisgyermekek gondozására.

A szabadban dolgozók, illetve a munkáltatók figyelmét felhívjuk a rendszeres munkaközi szünetek és a védőital biztosítására.
Kérik, hogy a lakosság biztonságos ellátása érdekében, takarékoskodjanak az ivóvízzel és az elektromos árammal.
A rendkívüli időjárásra tekintettel Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata figyelemmel kíséri az időjárási helyzet alakulását és a szükséges intézkedéseket megteszi. A közterületeket rendszeres időközönként locsoltatja, kiemelten kezeli az egészségügyi és szociális intézmények, ifjúsági táborok és a hajléktalanok ivóvízzel való ellátását, biztosítja a köztéri ivóvízkutak, kifolyók működőképességét és szükség szerint intézkedik ivóvíz osztására a forgalmi dugókban rekedt autósok, illetve a járókelők részére.

Az önkormányzat kéri a lakosságot, kísérjék figyelemmel a híradásokat, figyeljenek embertársaikra és az esetleges rosszullétek megelőzése érdekében működjenek együtt fenti felhívásban foglaltakat betartásában.

Olvasóink írták

 • 16. himbi 2011. augusztus 26. 16:00
  „5 perce ment el a házunk előtt a locsolóautó... :)”
 • 15. sopron32+1 2011. augusztus 24. 18:50
  „Minek az utakat locsolni? Nem volna jobb, ha a virágokat locsolnák inkább?
  Vagy arra várnak, hogy a "sok locsolástól" új utak nönek majd? Aztán majd elmondhassák, hogy gondoskodtak az új utakról ;)))
  Persze ha tényleg keveset locsolnak, akkor megint csak rossz utak lesznek. A rendes fejlödéshez sok folyadék kell!”
 • 14. titáti 2011. augusztus 24. 17:51
  „Tisztelet azoknak a munkaadóknak, aki ilyenkor gondolnak alkalmazottaikra és rövidített munkarendben dolgoztatnak, (a kieső munkaidőt bőven megspórolják azzal, hogy nem mennek a ventillátorok, légkondik a munkahelyeken) vagy esetleg vizet osztanak közöttük.

  Kár, hogy kevés ilyen hely van.”
 • 13. benfektes 2011. augusztus 24. 17:02
  „Tavaly még locsoló és a seprügép is ment kettö is. Idén a tavaszi leépitésnél elküldtek kb:60 embert persze melosokat. Akik a seprö és a locsolon dolgoztak most portások az inkubátorházban. Nincs pénz üzemanyagra. Most a szemétszedésnél is háromkerekü tricigliket állitottak be mondván gazdaságosabb és környezetkimélöbb. Meglehet nézni a várost. A Holding dolgozoktol a cafetériát elvették, a városvezetés saját maguknak miért hagyta meg? Enyit a Fideszről.”
 • 12. himbi 2011. augusztus 24. 15:30
  „Én bringával járok, de az elmúlt 2 évben nemvolt szerencsém ahhoz, hogy beterítsen. Najó mondom, tegnap du. láttam egy locsolót aztán kifujt.”
 • 11. soproni 2011. augusztus 24. 13:31
  „Pedig szoktak locsolni higgyétek el,csak lehet,hogy nem pont ott,ahol éppen ti autóztok.Terítette már be a frissen lemosott autómat locsolókocsi :)”
 • 10. himbi 2011. augusztus 23. 21:27
  „9. fickó!
  Növényeket lehet, de, hogy utakat nem az is tuti. Sokfelé járok a városba, de a mai esetet kivéve nem mostanság láttam a locsoló autót és az út szélét tisztító autót sem!!”
 • 9. fickó 2011. augusztus 23. 20:33
  „Pedig locsoltak eddig is és nem két éve”
 • 8. himbi 2011. augusztus 23. 20:11
  „Az első hozzászólásom egy részét visszavonom! Ma du. fél 5 körül én is láttam a Jerevánon egy darab locsolóautót. Az illetékesen csak nem olvassák a hozzászólásokat??”
 • 7. himbi 2011. augusztus 23. 19:19
  „Az első hozzászólásom 1 részét visszavonom! Kb. 2 év után ma a Jerevánon láttam 1 azaz 1 db locsolóautót.”
 • 6. Elektra971 2011. augusztus 23. 19:13
  „Kedves fórumozók! Néha történnek csodák. Valamikor délután a Várkerületen bicajoztam, szemben a másik sávban jött a locsolóautó. Vizet locsolva az útra!!! Remélem, jól láttam, nemcsak képzelődtem. Bár előfordul,hogy az ember hallucinál ebben a nagy forróságban.”
 • 5. pénzszóró 2011. augusztus 23. 17:21
  „Locsoló autó?Milyen az?
  Talán most csinálják,és Sopronba csak akkor lesz amikor a Polgármester lesz a sofőr!
  Akkor mikor öntöznek?
  Soha-soha-soha!”
 • 4. himbi 2011. augusztus 23. 13:38
  „Mitöbb... nemhogy locsolóautót nem látni évek óta hanem az út szélét tisztító kefélő autót sem. Igaz mindez meg is látszik a város útjainak a tisztaságán és elsősorban a kerékpárosok defektjein. Ja és utcaseprőt sem nagyon látni már, a tavasszal vagy a nyár elején elég sokat elküldtek. Nade sebaj, lényeg, hogy telik Helyi Témára és hadd ne soroljam, hogy mire még...”
 • 3. Bella.Ernő.János 2011. augusztus 23. 10:54
  „Igen Sopronban ilyen nincs ! Erre az önkormányzatnak pénze nincs ! De mire van ???”
 • 2. plutoo 2011. augusztus 23. 07:35
  „himbi: osztom a véleményedet. :(”
 • 1. himbi 2011. augusztus 22. 22:27
  „"A közterületeket rendszeres időközönként locsoltatja, kiemelten kezeli az egészségügyi és szociális intézmények, ifjúsági táborok és a hajléktalanok ivóvízzel való ellátását, biztosítja a köztéri ivóvízkutak, kifolyók működőképességét és szükség szerint intézkedik ivóvíz osztására a forgalmi dugókban rekedt autósok, illetve a járókelők részére."

  Melyik Önkormányzat?? Sopronban a locsolóautót már kb. 2 éve nem is láttam...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Miss Saigon - Az előadás képekben

Az elmúlt hétvégén mutatták be Sopronban a Miss Saigon musicalt. Képriport. Tovább olvasom