Kisalföld logö

2017. 11. 21. kedd - Olivér 3°C | 9°C Még több cikk.

Nagymama neveli az unokákat Csáfordjánosfán

Nyolc hónapja a nagymama, Lukács Kálmánné neveli a négyéves Fruzsinát és a kétéves Georginát.
Nyolc hónapja a nagymama, Lukács Kálmánné neveli a négyéves Fruzsinát és a kétéves Georginát. A csáfordjánosfai háznak félbemaradt a felújítása, a család egyetlen szobába szorul a télen: itt főznek, itt alszanak, este itt fürdetik a kicsiket. 

– A lányom Vecsésen él, a gyámhivatal elvette volna a gyerekeket, mert nem tudott megfelelően gondoskodni róluk. Bár mi sem élünk fényesen, az unokáimat nem hagyhattam, magunkhoz vettem őket – mondja az asszony, aki öt gyereket nevelt fel, köztük a beteg fiát, aki miatt ápolási díjon van. Férje is rokkantnyugdíjas, de alkalmi munkákkal próbál pluszbevételhez jutni. A helyiségben már ott van a falon az új radiátor, de előtte még a vaskályha üzemel. A cserfes Fruzsina az óvodáról mesél, Georgina a járókából mereszt nagy szemeket. A nagyszülők próbálják megteremteni számukra a családi fészket, de a jövedelmük alig fedezi a legszükségesebbeket. Olvasóink támogatását, a 150 ezer forintot lakhatási körülményeik javítására és a két unokára fordítják. 
Ha támogatást adna vagy kérne
A Lapcom Média Alapítvány várja a jóakarat forintjait. Adományaikat átutalással a 12096705-01312657-00100008-as számlaszámon, illetve a lapunkban már megjelent,  ügyfélszolgálati irodáinkban is kihelyezett sárga postai csekkeken juttathatják el hozzánk. Az alapítvány segítségét kérő olvasók jelentkezését a Kisalföld-szerkesztőség, 9021 Győr, Újlak utca 4/A postacímre vagy az alapitvany@kisalfold.hu drótpostacímre várjuk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyolcféle gyógyszerrel él a soproni Andrea

Nyolcféle gyógyszerrel él a soproni Andrea
Egy gyermekkorban elszenvedett lelki trauma és a válás megpróbáltatásai tették tizenegy évvel… Tovább olvasom