Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 1°C Még több cikk.

Nagymama és unokája sérült meg a buszon

Sopron - Nem a sofőr hibázott, amikor a helyi járatú autóbuszon a hirtelen fékezés következtében megsérült két utas szerdán délután Sopronban.
A nagymama és lányunokája sérültek meg szerdán délután, amikor a helyi járatú autóbusz sofőrje forgalmi okokból hirtelen fékezésre kényszerült. A busz a Várkerületen haladt, amikor a Festő köznél megtörtént a baj. A hirtelen fékezés miatt többen elestek, köztük két utas, a hetvenes éveiben járó nagymama és tízévesnél is fiatalabb unokája nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Őket a mentők látták el.

A rendőrség közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit.

Olvasóink írták

25 hozzászólás
12
 • 25. Judieee 2008. július 02. 16:55
  „Nem égetni akartala, bocsánat! Bárkivel előfordulhatott volna, és sajnos a veszélye továbbra is fennáll, ha megint hoznak egy játszótér elemet, mert 2-3 napig mindig az úton hagyják. Sajna néha személyautóval is veszélyes olyankor itt közlekedi.”
 • 24. V. Gábor 2008. július 02. 09:14
  „Igen, de nem kéne ország világ előtt égetni :)”
 • 23. Judieee 2008. július 02. 02:27
  „Akkor már sejtem, ki vagy. Nemrég kezdtél ugye? És ha jól hallottam a kőszegi uton volt egy kis nézeteltérésed a villanyoszloppal. Stimmel?”
 • 22. V. Gábor 2008. július 01. 12:43
  „B. Gy. Úr :))))) értem.

  Nos, én még nem voltam buszos bácsi a fesztiválok ideje alatt, igyekszem majd szót érteni a részegekkel.”
 • 21. Judieee 2008. június 29. 21:13
  „Kimondani is sok, de már 17 éve szinte minden nap utazom veletek. Biztosan találkoztunk már párszor, de így név alapján nem tudom pontosan ki vagy. Sokatokkal pár szót beszélni is szoktam, ezért tudom, mit éltek át. Nekem személy szerint nincs rossz tapasztalatom, kivéve talán B.Gy. Urat, de az sem olyan vészes. Ja és a neheze csak most fog következni, nemsokára indul a Volt. emélem balesetmentesen megusszátok az egészet, mert ami itt a harkai úton szokott lenni le- és felszállásokkor az iszonyatos.
  További sok sikert a munkádhoz!”
 • 20. V. Gábor 2008. június 29. 13:57
  „Úgy látom Judieee, hogy vagy nagyon régi buszozó vagy, esetleg buszos bácsi felesége, ha ennyire ismered a dörgést.”
 • 19. Judieee 2008. június 29. 10:45
  „Nem tudom, a többiek hol buszoznak, de én nem veszem észre, hogy a sofőrök bármelyikünket veszélybe sodornának, átmennének a piroson, "kézifékkel" kanyarodnának, (teszem hozzá, hogy az állomásnál nem is lehet ezt megtenni a tilosban parkoló autók miatt) vagy üvöltöüznének az utasokkal. De vegyük csak sorba, az utasok hogy viselkednek velük. Felszálláskor 90% még köszönésre sem méltatja, pedig szerintem ez az alapműveltséghez hozzá tartozik, állandó beszólásokkal illetik őket, szóváteszik, ha pár perccel előbb, illetve később jön, ha messze áll meg a járdától (azt ugye nem tudják, hogy a credok ajtaja sokszor fennakad a remekül megcsinált szegélyköveken, vagy csak egyszerűen nem veszik észre, hogy a megállóban parkoló autó miatt nem is fér oda, ami a Várkerületen a patika előtt rendszeresen előfordul) vagy, ha megpróbál közelebb menni és esetleg a kellő távolságnál jobban felér a busz a járdára. Szerintem a soproni buszsofőröket csak tisztelni lehet, hogy nap mint nap elviselik ezeket, azért a fizetésért amit kapnak. Ja és nem beszéltünk még arról, hogy az emberi szükségleteiket sem tudják elvégezni, mert minden perc, ami a késésekből adódik, a pihenőjükből vesztik el.
  Ugyan van egy sofőr, akit én sem szívlelek, de ettől nem fogok általánosítani.
  Végül mindenki gondoljon csak bele, a munklája során soha nem hibázott?
  Kedves sofőrök! Kitartás Nektek és remélem tudjátok, hogy a többség mellettetek áll!”
 • 18. K-né Erika 2008. június 28. 13:47
  „Igen!
  Köszi,hogy segitettél,derekasan helyt álltál!
  További jó munkát,balesetmentes közlekedést!”
 • 17. V. Gábor 2008. június 28. 09:52
  „Erika!

  Netán te volált az ápolónő, akivel kötöztük a hölgy fejét?”
 • 16. Kovácsné NAgy Erika 2008. június 28. 08:44
  „Gábor

  LE a kalappal előtted a buszon való viselkedésedért is!!!Ura voltál a helyzetnek.Köszi hogy segitettél ellátni a sérültet!
  "A másik segitő"”
 • 15. anyamaci 2008. június 27. 15:58
  „V.Gábor!

  Ne legyen lelkiismeretfurdalása! Ön emberséges és becsületes !

  A nagymama pedig üljön le!!!!!!!!!!!És ne 1 kézzel kapaszkodjon.Ha az én idős anyukámmal történt volna, én az anyukámat hibáztattam volna!Tessék leülni idősen!

  Persze ha átadnák neki a helyet!És a város közlekedése katasztrófa!!!Manapság pedig egyre több Macskajancsi kap jogsit és sajnos idétlenül vezet is!”
 • 14. Goldmund 2008. június 27. 09:57
  „A 7. és 8. hsz-hoz annyit tennék hozzá, hogy ha valakinek baja van a sofőr viselkedésével vagy vezetésével, ne "adni" akarjon neki, meg "kiemelni" akarja őt az ülésből, hanem egész egyszerűen tegyen panaszt ellene a Kisalföld Volánnál. Ha mindenki szólna, amikor baja van, előbb-utóbb kiderülne, ki az aki emberileg vagy más okból nem oda való és a többiek jó hírét is lerontja. De a cég vezetői honnan tudják ezt meg, ha az utas csak magában mérgelődik?”
 • 13. V. Gábor 2008. június 27. 09:13
  „Kedves olvasók! Én voltam a sofőr amikor a szerdai eset történt. Sajnos nem volt más választásom, nem akartam nekimenni az előttem hirtelen lefékező autónak. Ha ez a fékezés személy autóval történik akkor semmi gond, de ha valaki 69 éves és egy kézzel kapaszkodik, akkor ez lesz a vége. Borzasztó érzés volt átélni, és kötözni a hölgy fejét a vértócsában állva. Aznap bementem a kórházba megérdeklődni hogy van, de szerencsére már haza is engedték.
  Azáltal hogy a várkerületen útfelbontások vannak, és a menet időt nem tudjuk betartani, a mi pihenő időnk veszik kárba, mert csak ott tudjuk útolérni magunkat, és akkor hogyan együnk, wc stb. és akkor még ne legyünk idegesek ha cseszegetnek az utasok minden kis apróságért. 10 órákat dolgozunk, és kicsit jobban kell figyelnünk mint egy bolti eladónak.
  Van egy két járat amit hála égnek úgy tudunk teljesíteni hogy van időnk a fordulóba, írni a menet levelet, vagy enni egy kicsit.
  Azért szép szakma, nem siránkozom, de a kedves utasok is lehetnének megértőbbek, hogy mi is emberek vagyunk, és nem robot pilóták.”
 • 12. gerri 2008. június 26. 20:57
  „Kedves mtt,téged kéne kikapni onnan ahol vagy!!!!!Imádom az ilyen embereket akik azt sem tudják miről van szó,de nem bírják megállni hogy ne nyilvánítsák ki az idióta véleményüket.
  Amikor egész nap parasztokat szállítanak, éppen elég nehéz lehet ülve maradni az ülésben.”
 • 11. ilda 2008. június 26. 20:49
  „juca 38-nak üzenem,hogy én is a buszon voltam a várkeren,30-al sem ment a sofőr, ennyit a sebességről!!!!!!!!!!!!Volt már olyan sofőr aki vállalta a felelősséget,az újságban is bent volt pár éve.
  Az előttem lévőhöz kapcsolódóan,ha valaki valóban nem ismeri a tényeket inkább ne írjon véleményt!!!!”
 • 10. Vica222 2008. június 26. 20:39
  „Teljesen egyetértek az előttem szóló ni-vel.
  Könnyű úgy hibáztatni embereket,hogy pontosan nem ismerjük a tényeket.Szerintem ha mindenki figyelmesen elolvasta a cikket akkor láthatja,hogy nem poénból fékezett.
  Amúgy meg buszsofőrőknél is vannak rendesek és nem rendesek,mint mindenhol máshol.De ha valakinek egy emberrel volt rossz tapasztalata,akkor azt nem kell kivetíteni az összes többire.
  Különben én is inkább elesnék a buszon mint végignézzem,hogy átmegyünk valakin.
  Külöben is a soproni út viszonylatok nem a legjobbak,és busszal elég nehézkes lehet közlekedni,de sokszor még kocsival is.
  Amit még feltétlenül hozzá tennék ,hogy pont a korházban voltam amikor a buszsofőr érdeklődött a sérültekről.Ezt hívom emberségnek.”
 • 9. Ni 2008. június 26. 20:21
  „Azért kapják a fizetésüket, hogy betartva a menetidőt elvigyék az embereket A-ból B-be, mindez azzal jár, hogy el kell viselni azokat az utasokat akik folyamatosan beszólogatnak. Ha túl korán ér oda az a baj, ha késik 2 percet az a baj, ha messze áll meg a járdától fel vannak háborodva, ha túl közel áll az ajtó kifelé is nyílhat és problémákat okoz. A menetidőt baromi nehéz lehet betartani amikor ennyi ember fel- és leszállásán kívül az útmunkálatok is feltartják őket. Biztos előfordul, hogy előbb ér ki egy járat 10 percel valahova, de a gyakoribb, hogy még enni is alig van idejük, nem hogy mellékhelységre rohanni. Ha elüt valakit egy buszsofőr sokkal inkább hibásnak lehetne ítélni valószínűleg, mint amikor valaki elesik a buszon. Aki felszáll annak tudnia kell, hogy kapaszkodni kell, ez a saját felelőssége is. A szerdai balesetben a sérült saját elmondása szerint a buszsofőr nem volt felelős, nem száguldozott.”
 • 8. mtt 2008. június 26. 18:02
  „Babi, mert megtehetik, majd ha vki egyszer kiemelné őket az ülésből, félre állna az arcuk..Talán ők nem tudják, hogy szolgáltatást nyújtanak a pénzünkért, nem ajándékba fuvaroz bennünket. Szerencséjük, hogy én még nem találkoztam ilyen emberséges sofőrökkel. Majd adnék neki.”
 • 7. Babi10 2008. június 26. 13:48
  „Én nap mint nap busszal járok és ténylek az esetek 90% nem a buszsofőr a hibás.De van két buszsofőr a helyi járatú buszon, akiket ha meglátom nem szívessen szállok fel a buszra, vagy azon imádkozom, hogy érjek célba élve. ( Na meg ahogy az emberekkel beszél ez a két buszsofőr.... lehet, hogy a Volánnak ezt is figyelnie kellene)”
 • 6. egy utas 2008. június 26. 13:35
  „Tartani a menetidőt? Ez vicc.... nem egyszer fordult elő, hogy például a busz óra 30kor kinn volt bánfalván és 35 helyett csak 50kor indult... a várkerületen is hajtanak a lámpa sokszor pirosat mutat mégis átmennek rajta, az állomásnák a kanyarokat ha tehetnék kézifékkel vennék be és egyáltalán nincsenek tekintettel az utasokra, üvöltöznek velük stb. és nem egyszer fordult már elő, hogy a sofőr hibájábol kellett ugy lefékezni a buszt, hogy az több utas is elesett. ha egy kicsit normálisabban veszetnének akkor nem lennének ilyen balesetek. Azért mert egy ekkora járművet vezetnek nem kéne mindent megengedni maguknak... (tisztelet a kivételnek!)”
25 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Támadnak a kullancsok, hiánycikk a védőoltás

Győr-Moson-Sopron - Elvileg létezik védőoltás kullancs ellen, de gyakorlatilag hiánycikk a vakcina a… Tovább olvasom