Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Nagyköveti látogatás

Sopronba látogatott Mushka Yurii, Ukrajna rendkívüli és meghatalmazott magyarországi nagykövete.
Walter Dezső, Sopron polgármestere fogadta kedden a városházán Mushka Yuriit, Ukrajna magyarországi nagykövetét. Mint megtudtuk, a diplomata látogatásának célja Ukrajna és Magyarország – azon belül is a nyugati régió – sokoldalú együttműködésének élénkítése volt. Mint azt a nagykövet az egyetemen – üzletemberek jelenlétében – elmondta, amennyiben a negyvennyolcmilliós lakosú Ukrajna csatlakozik az Európai Unióhoz, azzal hazánkkal való kapcsolata még inkább erősödhet, kedvezve ezzel mindkét félnek.

– Már most példaértékű az együttműködés, eddig 67 egyezmény született a két ország között, nincs olyan ágazat, amelynek ne lenne jogi szabályozása – mondta el a nagykövet, aki Faragó Sándorral, a Nyugat-Magyarországi Egyetem rektorával is megbeszélést folytatott. Mint megtudtuk, a soproni és az ungvári egyetem a jövőben aktívan együttműködik az oktatás területén. A gazdasági partnerség jegyében soproni vállalkozók is megjelentek a találkozón, a két ország közötti áruforgalom fellendítése érdekében. Mint megtudtuk, kamarai együttműködés is lehetővé válik a két ország között.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zúgolódó nagycenkiek

Nincs béke Nagycenken útügyekben. A közelmúltban a Gyár utcaiak panaszkodtak, most pedig a Dózsa körút lakói elégelték meg, hogy a vasúti pályakorrekció miatt a körúton közlekedő teherautók, nehézgépjárművek szinte járhatatlanná tették a burkolatot. Nem lehet ablakot nyitni a zajtól és a portól, az út szabályosan
járhatatlan. Tovább olvasom