Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

Nagy tervek kevés pénzből

Gyalókán idén folytatják a megkezdett útfelújításokat, Nemeskéren pedig arra készülnek, hogy megszervezik a Nemes előnevű települések találkozóját. Nagy tervek kevés pénzből.
Gyalókán ebben az évben tovább folytatódik a tavaly megkezdett útfelújítás. Az elmúlt évben rendbe tették a településen áthaladó útszakaszt, idén pedig a tervek szerint a járdák következnek. Tudják, sokba fog kerülni, de a felújítást sokáig már nem lehet halogatni. Emellett a településen ebben az évben szeretnének megvásárolni egy halotthűtőt. Tóth Jánosné polgármester lapunknak elmondta, a berendezés közel félmillió forintba kerül.

Nemeskéren nagy terveket fogalmaznak, amelyhez az önerő is rendelkezésre áll. – Az idei feladataink között szerepel a szennyvízcsatorna-hálózat kiépítésének megkezdése – mondta Joóné Nagy Csilla polgármester. – Információink szerint februában jelenik meg egy olyan pályázat, amelyre a Nemeskérhez hasonló települések jelentkezhetnek. Mindenesetre takarékos évvel számolunk, ugyanis a kiadások nagyobb mértékben emelkednek, mint a bevételek.
A faluban elkezdődött a művelődési ház rendbetétele, az utcák megszépítése is. Nyáron ugyanis nagy ünnepre készülnek, itt tartanák meg a Nemes előnevű községek találkozóját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan segítettek Gyurika családjának

Lapunk több alkalommal beszámolt arról az erdélyi Maros megyéből Sopronba költözött párról, akik az olvasók segítségét kérték beteg kisfiuk segítéséhez (Megélhetésre kellene pénz, Kisalföld, 2006. augusztus 10.). Gyurika Romániában nagyfokú agykárosodással született, és leukémiában szenved. A kisfiúnak pár hónap múlva lesz a negyedik születésnapja. Tovább olvasom