Kisalföld logö

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -3°C | 3°C Még több cikk.

Nagy Tamás: Vállalkozókat a testületbe!

Önkormányzati képviselőként évek óta küzdök azért, hogy a város gazdaságot érintő döntéseibe beleszólást kapjanak azok, akik a gazdaságot irányítják, a legtöbb adót fizetik, munkahelyeket tartanak fenn, vagy teremtenek Sopronban – fogalmazott sajtótájékoztatóján Nagy Tamás (MDF).

– Sopronból történelmi példákat is lehet hozni hasonlókra, hiszen volt idő, amikor a gazdasági élet vezetői, vagy a legjobb adófizetők automatikusan tagjai voltak a közgyűlésnek. Örömteli, hogy a legutóbbi testületi ülésen a város vezetése elfogadhatónak és támogathatónak nyilvánította a javaslatomat, miszerint az Ipari és Kereskedelmi Kamara képviselője a 2010-es önkormányzati választások után a város gazdasági bizottságába teljes jogú döntési jogkörrel kerüljön be. A javaslattal mindenki egyetértett, így most a tetteken a sor. Hozzuk meg azokat a jogi intézkedéseket, amelyek lehetővé teszik ezt a lépést, ami az MDF országos politikájával is megegyezik, hiszen az MDF az adófizetők pártja – mondta a képviselő.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Kukac40 2009. október 04. 13:06
  „Azokra a vállakozókra gondol akik szándékosan megszegik a törvényt? Akik meglopják a költségvetést, államkasszát stb? Akik az alkalmazottak után nem akarnak járulékokat fizetni? Stb. stb. stb. Végül is így nem feltűnő a saját tetteik sem.”
 • 23. Orfeusz 2009. október 04. 09:15
  „19.20.21.22. Fogorvosk? Fodrászok? Kozmetikusok? Wellness? Lakást és üzletet bérbeadók? Ausztriában feketén vagy legálisan dolgozók? Adót vagy filléreket vagy semmit sem fizetnek. Közben igénylik, sőt kritizálják a Város szolgáltatásait! Először Nagy T. & co. ezt oldja meg vagy legalább tegyen javaslatot. Márha ők fizetik az adót. Azután jelöljenek képviselőket ( lehetőleg ne az egy százalékos MDF-ben, mert onnan jó esetben N. T. fogja a testületet boldogítani ) és méressék meg magukat a választásokon. Azután lehetnek bizottsági tagok, képviselők. Igaz, volt már példa 1998/2002 között, hogy "Sopronért" jelszóval
  ott ült egy kamu szervezet, H. V. hangadóval és semmi sem jó alapállással, aztán semmi sem történt ... Most ugyanezt " szakember vagyok " jelszóval kommunikálják. Hátha sikerül a választókat beetetni. Lesz dolga a következő kormánypártnak ........... 2010 nyári/őszi nagytakarításra van szükség, mert 1990-ben a portörlés sem sikerült...........”
 • 22. coolzsu 2009. október 04. 03:17
  „mézga
  Talán az apeh utánanézhetne, hogy miből kerül bömbire és mercire, mikor szegény csóringer fogorvos és vállalkozó még a minimálbért sem keresi meg....ppp”
 • 21. coolzsu 2009. október 04. 03:16
  „creat
  ... de gondolj arra is, hogy a jól menő vállalkozó sehol se lenne a felsorolt emberkék nélkül... mint ahogyan az önkormányzat, a város, az ország sem! mert nem a jól menő vállalkozók dolgoznak értük, nekik, hanem az átlagember, a lenézett kisember.... ugyan mire menne a vendéglátós vendég, pincér, szakács, de akár a mosogatónő nélkül?”
 • 20. Intel 2009. október 04. 00:45
  „19.
  Biztosan nem sokkal, mivel mindegyik BMW-val jár:)”
 • 19. mézgaaladár 2009. október 03. 19:50
  „A jó adózók a virilisták. Nem minden vállalkozó jó adózó. Sőt... kiváncsi lennék a fogorvosok mennyivel járulnak hozzá a közösség ügyeihez. Tud valaki erről valamit?”
 • 18. creat 2009. október 03. 18:50
  „coolzsu 2009.10.03. 15:14
  Tudod, az általad fölsorol csoportok és a legjobb adófizető vállalkozás közt hatalmas különbség van.
  Az általad fölsoroltak viszik a pénzt, mint a jó adózó vállalkozás hozza a pénzt az önkormányzatnak.”
 • 17. coolzsu 2009. október 03. 15:14
  „hmm... ennyi erővel kéne a közgyűlésbe nagycsaládos, kéne anya, kéne apa, kéne egyedülálló, kéne házas, kéne buznyák, kéne panellakó, kéne családiház tulajdonos, kéne biciklis, kéne autós, kéne gyalogos és még sorolható volna, hiszen csak így lenne teljes körű a kgy rálátása az életünkre...pppp de hát ugyebár, ezért találták ki anno, hogy a fenti felsoroltak és még mások is szavazzanak azokra a néhányakra, akikben bíznak (aztán, hogy nem jött be, hát pech...)”
 • 16. zooberon 2009. október 03. 11:50
  „moderálva”
 • 15. zooberon 2009. október 03. 11:50
  „Melyikbe? Több is van! Ha jön a válasz, már rohanok is!”
 • 14. Intel 2009. október 03. 09:41
  „12.
  Pedig demagog, és populista eszmékkel könnyen belehet kerülni a jobb oldal pártjába:)
  <moderálva>”
 • 13. TancsKaszabell 2009. október 03. 08:54
  „Hát most egy jóízűt nevettem,így reggelente állítólag jó hatással van az egészségünkre.
  Az se lényegtelen,hogy egy kicsit jobban ismerem személyiségét ezek után.
  A félreértések elkerülése érdekében az ön megítélése újra csak javult.”
 • 12. zooberon 2009. október 03. 08:49
  „hát persze... ez életem feghőbb vágya, hogy dísz...<moderálva> legyek...”
 • 11. Intel 2009. október 03. 08:31
  „8.
  Sose laktam ott...
  Anno sokat jártam oda bulizni:)
  Amúgy miért érdekel hol lakok?
  Talán indulni akarsz polgármesternek?:)”
 • 10. FREDDY/S 2009. október 03. 05:47
  „Sopronnak volt ipara, miért engedte tönkretenni az iparkamara, akkor még nem ismerte ezt a feladatát, nemde...”
 • 9. Orfeusz 2009. október 02. 21:57
  „Pontosan értjük a cikket és a szándékot. Benyomják a maguk emberét és bele akarnak ugatni a közügyekbe, bele akarnak túrni a közzsebekbe. Ne Nagy Tamás vagy Volán Vili mondja meg a frankót. A képviselők hallgassák meg a szakembereket és hozzák meg a politikai döntéseket. Rossz a döntés? A választásokon majd eldöntik a választók, hogy elfogadják vagy nem. Könnyű gyalázni a hatalmon levőket és okoskodni. Más ötletelni és más egy várost a szarból kihozni.”
 • 8. zooberon 2009. október 02. 21:35
  „Honnan Intel? Fertődről? Ott laksz, nem?”
 • 7. creat 2009. október 02. 21:34
  „Azért a zsigerből ellenzők tökmindegy, hogy mi a cikk témája, de újra és újra fölbukkannak. Ugyan nem vagyok meggyőződve, hogy a cikket elolvasta, vagy ha olvasta, akkor meg is értette. Arról szól a dolog, hogy nem az mdf, nem Nagy Tamás és nem x vagy y delegál embert, hanem egy független testület az Ipar Kamara.
  Nem biztos, hogy ez megoldja a város dolgait. De egyet vegyünk észre, hogy volt javaslat, amivel előre akarják emberek mozdítani a város dolgait. A fanyalgás és állandó gáncsoskodás helyett ezeket az embereket ha nem is dicsérni, de legalább ujabb javaslatokkal segíteni kellene és nem folyton gáncsoskodni!
  De gondolom a mindent kontrázók birtokában vannak mindig egy jobb megoldásnak. Ami önmagában nem is baj.
  Uraim, osszátok meg velünk a jobb ötleteket! Köszi”
 • 6. Orfeusz 2009. október 02. 19:26
  „Vállalkozó MDF-eseket a képviselőtestületbe! Vállalkozó MDF-eseket a Parlamentbe! Vállakozó MDF-eseket a kormányba! Nagy Tamást ( és Volán Vilit ) a képviselőtestületbe! Kékfrankot a farzsebekbe! Nagy Tamást a Palamentbe! Nagy Tamást a kormányba. És persze szegfűfejű Dávid Ibolykát és féregírtó Herényi Kareszt! Osztán hívjuk vissza Gyurcsányit és a többi jómadarat. Meg a többi aprót.....”
 • 5. Stefano 2009. október 02. 19:18
  „Ez az ismerősöm ismerőse jó választás. Mindent meg lehet oldani, hogy cégek maradjanak vagy legyenek, de ez most nem ide tartozik. Tamás ötlete jó ötlet, de ennek a kivitelezése megint akadályokba ütközne. Szívesen elvállalnék egy posztot, látok benne fantáziát. Csak ne a kék frankosok legyenek többségben :)”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Pongrácz: Kránitz ne szavazza meg a költségvetést!

Kránitz Lászlót felszólította a közgyűlés, hogy ne szavazza meg a költségvetést, az újabb… Tovább olvasom