Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Nagy Tamás: Rekordmennyiségű ajánlószelvény gyűlt össze

Sopron - A soproni polgárok 1500 ajánlószelvénnyel járultak hozzá az MDF európai parlamenti listájának támogatásához – fogalmazott sajtótájékoztatóján Nagy Tamás önkormányzati képviselő (MDF).

A megye 7. számú választókerületében ilyen rövid idő alatt ilyen mennyiségű ajánlószelvényt még soha nem sikerült összegyűjteni – fogalmazott Nagy Tamás önkormányzati képviselő (MDF) szerdán tartott sajtótájékoztatóján, utalva pártja "kopogtatócédula"-gyűjtési eredményére. – E komoly siker azt bizonyítja: a választópolgárok támogatják a Magyar Demokrata Fórum őszinte, tisztességes politikáját, valamint szakértői listáját, amelyet Bokros Lajos és Habsburg György, Európa-szerte ismert és elismert szakemberek vezetnek.

Az érdeklődők Sopronban személyesen is találkozhatnak április 22-én az MDF EP-listájának vezetőjével. Bokros Lajos a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karán, az Erzsébet utca 9. szám alatt ismerteti válságkezelő programját, gazdasági elképzeléseit, az előadásra 17 órától minden érdeklődőt várunk – zárta a képviselő, aki azt is hozzátette, a rekordmennyiségű ajánlószelvény nem utolsó sorban az ő önkormányzati munkájának helyi sikerességét is bizonyítja.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. oszvald.ferenc 2009. április 19. 00:09
  „Kedves Orfeusz,

  Gondolatai zárszónak is beillenek, valóban jó lenne ha nem gyilkolnánk le egymást, és a fórumokon sem lenne durva hangnem. Örülök, hogy partner ebben, sajnos megértem, hogy inkognitóját nem fedi fel - ilyen világot élünk. Ezek szerint futólag ismerjük egymást (azért személye kíváncsivá tesz :-). Egy hozzáfűzni valóm még nekem is lenne: örülök, hogy ilyen véleménnyel van rólam, és azt nézi mit, és nem milyen színekben mondok. Ami Nagy Tamás karrierizmusát illeti: nem az MDF-ben lenne, ha valóban ez számítana Neki. Mikor közénk jött 1%-on álltunk, az első - időközi - választáson 2,22%-ot kapott. 2006-ban épphogy bekerültünk. Nagy karrier, nem? A ,,nagyoknál" sokadikként is sokkal előbbre lenne. Nézze meg a Tisztelt Közgyűlésünket: hány ,,első generációs" fideszes , mszp-s politikus van közöttük, politikai, szakmai múlt (tapasztalat) nélkül. Ezt nem bántásképp írom, ez tény.
  Tamás csapatjátékos - ugyan egyedül van a közgyűlésben, de lehetőségeinkhez és képességeinkhez mérten segítjük munkáját, szakmai tanácsokkal. És nekem ez a felállás nagyon szimpatikus. Lehet, itt helyben sem csinálunk mindent jól, de a rosszindulat, az alattomosság távol áll tőlünk, próbálunk kompromisszumkeresők lenni (maradni), és az építő gondolatokat - és higgye el néha jöhet ez az mszp-től is- támogatni.

  P.S. Nincs túl sok időm fórumozni, de igyekszem a továbbiakban is ennyire aktív maradni. Még egyszer: örültem a beszélgetésnek, remélem egy másik témánál - hasonló légkört teremtve - találkozunk.

  Üdvözlettel: Oszvald Ferenc”
 • 23. Orfeusz 2009. április 18. 08:16
  „Kedves Ferenc! Köszönöm a korrekt válaszokat. Személyesen csak futólag ismerjük egymást, jelenleg nem tudok nyilvánosan politizálni, de híréből és reagálásaiból azt mondom, nyugodtan politizáljon.Talán az is jobb lenne, ha a karrierista Nagy T. helyett Ön állna elől az MDF-ben. Nyilván lesznek még hírek a Kisalföldben az MDF-ről és lesz még módunk véleményt cserélni. Még két gondolat. Gyeneseiről: őt is megkörnyékezték, csak miniszterként ( akkor ) nem tudott beállni. Majd most. A balról jobbra, jobbról balra lépőkről: az európai politikában számtalan példa van az átjárásra, családokon belül is vannak jobbra és balra "hívők", mégsem gyilkolják le egymást. Azzal zárom, "JOBB" MDF-et kívánok, attól pedig mi még messze vagyunk, hogy csupán programok alapján lehetne a kivcsiknek ide vagy oda állniuk. Túl közel van még a pártállam korszaka, túl közel vannak az állampárt "élharcosai". Eljön majd a hazai baloldalon is a megújulás és a megtisztulás időszaka.”
 • 22. oszvald.ferenc 2009. április 18. 01:01
  „És végül: kedves 18. Orfeusz,

  A hírt nem dugták el, láttam a Hír TV-n, mert persze jobboldaliként azt (is) nézem (és a Hírkeresőn is fenn van). Nem az volt a jogtalan, hogy kizárta őket, hanem AHOGY kizárta. Így a bíróság ítélete - szerintem - helyes, hozzátéve: én is kizártam volna ezeket a képviselőket, de a törvényes keretek között (persze ha van ilyen) maradva. De: más párt meddig tűrné, hogy frakciótagjai ellenkampányolnak? Hasonló esetben más párt is dobta volna ezeket a képviselőket.
  Na és akkor a hírszerkesztésről, amire már utaltam Pécs kapcsán, és most Ön is felveti, hogy vannak eltitkolt hírek. Igen vannak, én is látom (vagy nem látom:-) ). De megint - utálom ezt a megkülönböztetést - mindkét oldalon. A baloldali médiával ne foglalkozzunk, az más kölyke mi most beszélgetésünkben a Fidesz-MDF viszonyt tárgyalgatjuk.
  Akkor röviden néhány:

  Hír: Néhány településen az MDF az MSZP-t segíti
  Nem hír: Ennél sokkal több településen az MDF a Fidesszel egy oldalon van, akár együtt is vezetik a várost.

  Hír: Az MDF a kormánypártokkal együtt megszavazta az adótörvényt (csak a haláladó miatt egyébként, de ebben is megosztottak voltunk - mindegy.)
  Nem hír: A Fidesz a kormánypártokkal együtt megszavazta az országot nyomorba döntő 100 napos programot

  Hír: Székesfehérvár MDF-es segítséggel lesz MSZP vezetésű város
  Nem hír: Székesfehérvár MDF-es segítséggel borítja a városvezetést.

  Hír: Bokros Lajos az MDF-ben.
  Nem hír: Járai, Majtényi, Csintalan, Szűrös, Pozsgai a Fideszben vagy a holdudvarában.

  Erre mondtam korábban, hogy a Fidesz ,,tol" minket balra. Esélyünk sincs pl. bejutni a Hír TV-be (én magam is próbáltam, tudom miről beszélek)

  És végül: azt elfogadom, hogy a nyomtatott média világnézeti alapú, de miért kell ezt az elektronikusra is kiterjeszteni? Szinte nincs is objektív híradó. Én a Duna TV-re teszem le a voksomat, még az a legnézhetőbb.

  19: Kedves Imre, köszönöm a kiegészítést, nem vagyok jártas -e témában csak rákerestem a neten, mert érdekelt. Lenyűgöző, hogy ilyen messzeségből is ennyire aktív!

  Mindannyiuknak maradok tisztelettel: Oszvald Ferenc”
 • 21. oszvald.ferenc 2009. április 18. 00:26
  „Kedves 17. Orfeusz,

  Ön a 3. hozzászólásában ezt írta: Ibolyka néni tinire sminkelve, ráncok és pattanások nélkül + mögötte a két jómadár ( mint echte MDF-esek ). Erre reagáltam Tarlóssal és Schmitt-tel, hiszen úgy tűnt: Ön számára az ,,outsider" nem épp hízelgő jelző. Ebben a kontextusban nem butaság, amit írtam. Lengyel Zoltán az más - ebben teljesen egyetértek, a magam részéről nem vettem volna be, illetve most, hogy amúgy sincs frakció megköszönném a munkáját. Amúgy is kilóg a ,,szabad mandátumával": csak ő szavazta meg Bajnait az MDF-ből.
  ,,Tán még magát Gyurcsányit is befogadták volna..."-írja. Látja ez - és ahogy utána végig ír - az a stílus, amit már nem kedvelek - nem hogy feri, de még a ,,szabad" és leigazolható minisztere sem kellett (Gyenesei). A többiről nincs véleményem, csak megjegyzésem: nem ilyen színvonalon kezdtük a társalgást, és bízom benne, hogy nem így folytatjuk. Tőlem ne várjon ,,orbánhatalommániásozást" de ,,mocskoskommunistagyurcsányt" se. Nem stílusom ez, és bízom benne: Önnek sem. Az előbb írtam fekete-fehérről, jóról meg rosszról. Az indulatok alapja ez. Borzasztó ez a mocskolódás, és magába alig-alig néz valaki. Látja, próbálok objektív maradni, elismerve Lengyel Zoltán, Ferencváros..stb. hibáinkat. Miért nem lehetne így? Miért nem lehet az politikusi erény, hogy valaki kiáll és azt mondja: bocsánat tévedtem, hibáztunk? Naív vagyok - szokták mondani ismerőseim - nem a politikában lenne a helyem. Nem is vagyok benne- nekem ez hobby, nem megélhetés. De ha a politika hajója rossz irányba megy, nem az a dolgom, hogy kiugorjak belőle, hanem az, hogy segítsek a fedélzeten. Ennyi.”
 • 20. oszvald.ferenc 2009. április 17. 23:48
  „Kedves 15. Orfeusz
  Pécs: Orfeusz, ha elolvassa az MDF sajtóközleményét, látja, hogy mindkét jelöltet jónak tartjuk, egyszerűen Szili programja JELENLEG jobb. A közlemény azonban kitér arra is, hogy Páva Zsoltnak még van lehetősége a hiányzó elemeket beépíteni programjába. Ennyi. Egyébként ez az egész egy agyrém - ami ebben az országban van. Csak fekete és fehér, a jó és a gonosz. Ha Pávát támogatnánk, az persze nem lenne hír...(erről később még írok) Azt nem értem, Dávid Ibolyának miért jó, ha eltünteti az MDF-et, én maradnék a saját verziómnál: Fidesz - már csak azért is mert ezt érzem is.
  ,,Ha 1998-ban és 2002-ben a FIDESZ nem veszi maga mellé az MDF-et, ma már csak a történelemkönyvekben létezne". - írja Ön. Tudja, hányszor megkaptuk mi már ezt a közös kormányzásunk idején is? Hogy nekünk kuss az 1%-unkkal? Hát léptünk 2004-ben: önálló EP lista - és nem támadtuk a Fideszt, ők viszont ellenünk kampányoltak elég rendesen, erről tudnék írni, sokáig kaptam a hírlevelüket, melynek a végén mindig ez állt: nem elfelejteni: kis pártra nem érdemes szavazni - sejti kire gondoltak, ugye? És mellesleg akkor az EP választás helyi kampányfőnöke voltam, higgye el, eszem ágában sem volt a Fidesz ellen kampányolni, sőt...Nekem személy szerint nagyon rossz érzés, hogy ilyen lett a viszonyunk. Ahogy egy házasságnál itt is: mindkét fél tehet róla. De mi ,,csak" ki akartunk lépni a "hátoncipelt 1%-osból". Ez akkora bűn volt? Nézze meg az akkor választott EP listát: az MDF 1 fője adja a jobboldali többséget, mert persze az EPP-ED-be ültünk be, nem is vitás. Mit osztottunk mi meg? Mitől lettünk mi - már akkor is - mocskos baloldaliak?”
 • 19. Nagy_Imre_Vancouver 2009. április 17. 19:28
  „Hello Oszvald Feri,

  Termeszetesen meghivnak ellenzeki es kormanyparti politikusokat is a Bilderberg konferenciara. Magyar politikus eligazitasra megy es nem tagkent. A realitasokat figyelembe veve ez alol nem lehet kibujni. Ha esetleg a Jobbik kerulne hatalomra (Isten ments) akkor oket is berendelnek, ha nem hodolnanak be akkor jon a nemzetkozi mediakampany, gazdasagi szankciok, vagy baleset lasd Jorg Haider, Pim Fortuyn. Addig emeddig behodol a vilaghatalom szamara mindegy hogy milyen part van hatalmon. Ma a vilag fejlettebb orszagaiban is aldemokracia van. Ennek ellenere jo kormanyzassal lehet csokkenteni a rombolo hatast de megallitani nem. Ezert romlik folyamatosan az eletszinvonal a Vilag valamennyi orszagaban vagy 20 eve. Kivetel talan azok az orszagok ahova viszik a munkat pl Kina, India.
  Habsburg Otto szerepelt par konferencian a magyar web-oldalakon eleg keves info van es ezek is forditasok.
  Bocs de jol eltertem a cikk temajatol.”
 • 18. Orfeusz 2009. április 17. 16:33
  „Kicsit eldugták a hírek közé, de ítéletet hozott a bíróság, Herényinek 16 millió forintot kell fizetnie az anno
  kizárt MDF-es képviselőknek. Herényi ezt Szilivel kooperációban tette meg, amikor MDF-es képviselőtársait jogtalanul kizárta a frakcióból, mert szorult a Dávid-Herényi tandem körül a hurok. Tessék mondani, ez miért eltitkolt hír???? Azért mert a disznóság elnyerte méltó büntetését és mondjuk finoman a jogsértő frakcióvezetőt, de mondhatjuk úgy is csalót kártérítés fizetésére ítélték. Képletesen Szilivel együtt, aki összejátszott vele. Tessék mondani, kik ülnek a Magyar Köztársaság Országgyűlésében? El kellene ezeket a "képviselőket" zavarni, mert szégyent hoznak a Köztársaságra!!! Ferenc! Kikkel szív Ön egy levegőtÍ?”
 • 17. Orfeusz 2009. április 17. 11:52
  „Ferenc! Tarlóst vagy Schmitt Pált butaság emlegetni. Őket azért ne toljuk össze azzal, ami az MDF-ben történt és történik Bokrossal, a Hangsburg fiúval és LENGYEL ZOLTÁNNAL! Herényinek, Csapodynak totál mindegy, hogy ki a 9. 10. frakciótag, csak meglegyenek és csorogjon a pénz. Tán még magát Gyurcsányit is befogadták volna... A tinire plakát-maszkírozott Ibolyán röhög a fél ország, úgy erőlködik. Herényi pedig pojáca és dumakarcsi lett, nem látják, amikor a Nap TV-ben gyorsan ráadják a kamerát, amikor a nyakkendőjét igazítja vagy a hajacskáját. Mögötte pedig jó nagyot röhög a stáb. Kínos az egész. Ismét mondom, Antall József forog a sírjában. Még azt sem kétlem, hogy lesz 5 %, akik beeszik ezt a turmixot. Maradjunk annyiban, hogy a mai un. MDF a konzervatív , a polgári, a nemzeti stb. szavaktól és gondolatkörtől olyan messze van, mint volt pl. Rákosi/Gerő a magyarságtól ( volt ). Persze szomorú, de tudomásul kell venni, hogy fejétől büdösödik a hal ... Egyszer vége lesz ennek is.”
 • 16. oszvald.ferenc 2009. április 17. 11:43
  „Kedves Fórumozók,

  tájékoztatásul az Imre által felvetett Bilderberg csoportról:
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Bilderberg-csoport

  Lehet. elkerülte a figyelmemet, de Habsburgot nem láttam - ez még nem lenne baj. De ott van Járai és Kádár Béla. Akkor ők sem különbek Bokrosnál? Kedves Orfeusz, ígérem, este válaszolok.

  Üdvözlettel: Oszvald Ferenc”
 • 15. Orfeusz 2009. április 17. 11:37
  „Kedves 13. oszvald.ferenc! Önt komoly embernek mondják, a hozzászólásai is erről tanúskodnak. Az más dolog, hogy az MDF mundérját Bokrossal és a kis Habsburggal megtetézve lassan már nem kellene védeni. Láss csodát, Pécsett is a polgármester választáson Szilit támogatja az MDF. Nincsen baj Szilivel sem, hiszen a
  szoci kínálatban a jobbak közé tartozik, de mégis! Antal József egykori pártja a bolsik mellé áll oda? Ez valahogyan nem természetes. A FIDESZ nem akarja sem benyelni, sem eltűntetni az MDF-et, azt maga Dávid Ibolya teszi meg néhány csatlósával. Ha 1998-ban és 2002-ben a FIDESZ nem veszi maga mellé az MDF-et, ma már csak a történelemkönyvekben létezne. Tényleg nem látja, hogy micsoda átváltozáson ment keresztül a pártja, micsoda agymosás volt és hová jutottak el. Érdemes azért, hogy Dávid és pár társa továbbra is ott pöffeszkedjen a parlamentben, segíteni ezeket. Higgye el, hogy az utóbbi évtized legnagyobb hazudozója az MDF. Nagy Tamással együtt.”
 • 14. Filtec 2009. április 17. 00:08
  „Re: 12. njozsi 2009.04.16. 15:16

  E-mail ment”
 • 13. oszvald.ferenc 2009. április 16. 23:27
  „1. Kedves Duracell! Igaza van, Ferencváros esetében valóban nagyot hibáztunk, de ebből nem kellene általánosítani. Megmondom, hogy mennyi a hamis, cserébe szeretném megnézni a Happy End és az Ezüsthajó KFT örökbecsű és alacsony költségvetésű filmjeit...
  2. és 10 Kedves Telepathia, természetesen bekalkuláljuk, ezért is próbálunk minél többet gyűjteni, több emberhez eljutni. Egyébként 2006-ban többen szavaztak ránk, mint amennyit gyűjtöttünk. Ahogy nézem Filteccel (Fidesszel) együtt szeretnék, hogy eltünjünk. Én meg azt szeretném, hogy többen legyünk: VALÓDI KDNP, VALÓDI szociáldemokraták, és létező kisgazdák. Nekem ez a demokrácia...Önöknek az egypárt. Ízlés kérdése.
  3. Kedves Orfeusz, Tarlós sem volt echte Fideszes, sőt: a túloldalról jött, mint ahogy Schmitt Pál is. Szerintem az MDF-é a legkisebb kabaré. A moszkvai útról átállni a brüsszelire, antikommunistából átvedleni koalíciós partnerré, liberális ,,csuházós" egyházellenesből a kereszténység ,,letéteményesévé" válni - na szerintem ez sokkal ,,jobb" kabaré
  4. Kedves Filtec, nem Nagy Tamásnak nem jött be a munka, hanem a Fidesznek Nagy Tamás, aki egyébként ma is ugyanott dolgozik, csak nem igazgatóként. A Fidesz nagy álma, hogy mi eltűnjünk a színpadról és akkor tényleg csak ők maradnak a jobboldalon - lehet ez össze is jön nekik, aztán majd nézhetnek 2014-ben: a kutya sem fog melléjük állni, mert mindenkit kicsinálnak maguk mellől. Ezt tették a kisgazdákkal is, ami nem volt túl elegáns, hiszen a jobboldali kormányzás lehetőségét kaptuk tőlük. Nem az MSZP érdeke volt, hogy eltűnjenek...
  7. Kedves Látó, azt hiszem téved. Imre - meglátásom szerint - sokkal értelmesebb annál, semhogy a bugyuta újságírás termékeit bevegye. Szerintem Ő Nagy Tamást nem az újságcikkei, hanem a fórumhozzászólásai alapján ítéli meg.
  8. Kedves József, egyetértek Önnel!

  Mindannyiuknak üdvözlettel: Oszvald Ferenc”
 • 12. njozsi 2009. április 16. 15:16
  „Kedves Filtec!
  Kérésedet teljesítettem. N. J.”
 • 11. Filtec 2009. április 16. 13:10
  „Re: njozsi
  Írj egy emailt. És bebízonyítom, hogy van rálátásom.
  filtec KUKAC gportal PONT hu”
 • 10. Telepathia 2009. április 16. 10:28
  „Tamás! majd az európai unios választások után legyél ilyen nagyképű. Egyetlen egy képviselőtők se fog bejutni a az európai parlamentbe, mert a választopolgárok több mint 60 %-nak már most is elege van a politikából. Még a környékét is elkerülik július 7. én a szavazó helyiségeknek. Sopronban kb. 300-400 szavazatot fog kapni az MDF képviselője Bokros Lajos.”
 • 9. Intel 2009. április 16. 10:08
  „njozsi

  Erről beszéltem, egy másik cikkben, hogy egy politikai erő olyat hozott a városba ami mindenkiből kiírtja a legkisebb érzést is!
  Nagy Tamást félre kellett állítani, mert nem hódolt be...
  Havas Úrral is ezt teszik!

  Vagy éppen Varga Szabolcsot is bepalizták, mert csak így tudta megtartani az intézményekben elfoglalt helyeit!
  Vagy végre hajtod a párt utasítást, vagy távozol az Önkormányzati intézményekből!

  Önök melyik megoldást választanák?”
 • 8. njozsi 2009. április 16. 09:39
  „A félreértések elkerüléae érdekében megjegyzendó, hogy Nagy Tamás úr a FIDESZ megyei és városi vezetésének álsozata lett. Ponosabban nem ő, hanem azok a gyerekek akik önhibájukon kívül kerültek a nevelőotthonba. Néhányan közülük még a szüleiket sem ismerik, nem tudják mi a család, a családi szeretet. Nagy úr sokat tett ezekért a gyerekekért. "Gazdaságosan" üzemeltette az intézményt. Amióta őt pitiáner politikai bosszállásból eltávolították az igazgatói székből azóta több 10 milliónyi hiánygzadálkodást mutatott fel a jelenlegi vezetés. Olyannyira, hogy az egyik épületet be kellett zárni.

  Kedves Filtec! Hányszor járt már a gyermekotthonban? Szerintem egyszer sem, mert akkor tudná, hogy Nagy Tamás úr a gyermekotthon utógondozói részlegében dolgozik. A gyerekek imádják Tamás bá-t.
  Én mint egykori növendék megkérem önt, és minden kedves olvasót, hogy a gyermekotthont és lakóit legyenek szívesek kihagyni ebből a játszmából. Ehhez egy kis politikai intelligencia is kell.
  Köszönöm megértésüket.
  Németh József
  (1967-ig az intézet lakója)”
 • 7. látó 2009. április 16. 09:18
  „Egy biztos Nagy Imre Vancouverből! Ön a bizonyíték rá a távolból ,mire képes a média ha manipulatív eszközökhöz nyúl..”
 • 6. FREDDY/S 2009. április 16. 08:44
  „A 20000-ből még akkor hiányzik 18500 + 1 ajánlószelvény. A "rendszerváltás" húsz éve nem sikerült, pedig lehetőség lett volna, ha jobban odafigyelnek a történtekre, nemde...”
 • 5. Nagy_Imre_Vancouver 2009. április 15. 21:21
  „Nekem eddig Nagy Tamas onkormanyzati munkaja szimpatikusnak tunik mar amennyire a sajtobol es forumokbol ezt le lehet merni. Ezt Bokrosrol nem mondhatam el.
  Bokros Lajos annyira jol bizonyitott a vilaghatalomnak 95-ben hogy minisztersege utan egybol komoly poziciot kapott a Vilagbanknal. Itt lehetosege nyilt ujabb orszagokot gazdasagat eladositani es atjatszani a vilaghatalomnak. Azert arra kivancsi lennek hogy 97-ben mit keresett a Bilderberg konferencian? Csak ugy megjegyzendo egyebkent a Habsburgok is Bilderberg tagok.”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyilvános WC-körkép: ön melyikbe merne bemenni?

Emitt van és még sincs WC, amott meg nincs és mégis van. Górcső alá vettük Sopron nyilvános… Tovább olvasom