Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 23°C Még több cikk.

Nagy Tamás pert nyert másodfokon is

Sopron - Másodfokon jogerős bírói ítélet született, mely szerint a soproni önkormányzatot ismételten kötelezik az ügyvédi szerződések bemutatására.
Másodfokon is Nagy Tamásnak (MDF) adott igazat a megyei bíróság: kimondta, a képviselőnek joga van betekintést nyerni a Petőfi téri mélygarázsper kapcsán kötött ügyvédi szerződésekbe. Ugyanez igaz a többi szerződésre is. A másodfokú ítélet – az elsőfokút helybenhagyva – kötelezi a soproni önkormányzatot, hogy bocsássa a képviselő rendelkezésére a szerződéseket.

Mint ismeretes, tavaly Nagy Tamás önkormányzati képviselő közérdekű adat eltitkolása ügyében fordult a Győr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatalhoz. A szervezet indokoltnak tartotta a képviselő kérelmét, azonban a polgármesteri hivatal ennek ellenére sem volt hajlandó az iratot teljes terjedelmében rendelkezésre bocsátani, abból ugyanis egy teljes pontot „kivágtak". Az ügyvédi megbízás díját éppen az említett rész tartalmazta. Nagy Tamás decemberben a bírósághoz fordult, a testület akkor első fokon, most pedig másodfokon is a képviselőnek adott igazat.

– A végzés ismételten kimondja, jogtalan a betekintés megtagadása – mondta el a Kisalföldnek Nagy Tamás.  – Írásban kérek időpontot a polgármestertől, melyben kérem, biztosítsa számomra a képviselői jogaim gyakorlását.

– A határozatot továbbítom Tarlós István fideszes parlamenti frakcióvezetőnek is, akinek – országos szinten – a BKV-szerződésekbe való betekintést nem biztosították. Célom, hogy pártállástól függetlenül érvényesüljenek a demokrácia alapelvei – zárta mondandóját a képviselő.

Az ügyben szerettük volna megkérdezni Fodor Tamás polgármestert is. Kuslics Balázs sajtószóvivő azonban elmondta, amíg nem érkezik hivatalos értesítés az önkormányzathoz, nem kívánnak nyilatkozni.

Olvasóink írták

 • 12. joco1 2008. május 31. 09:17
  „A meggyözödéses "titkosito" polgármester nem reagált,mert "nem kapott hivatalos értesitést", majd legközelebb valamilyen egyházi ünnepre fog hivatkozni, a válasz megtagadása miatt? Volt már ilyen pld. tavaly karácsony elött is bukott pert és akkor sem nyilatkozott karácsonyra hivatkozva.”
 • 11. G.I 2008. május 30. 21:15
  „Kartács!

  Nem tűnt még fel, hogy kván nem illik a képbe ?
  Építész már ne légy :)))”
 • 10. Don Kartács 2008. május 30. 06:27
  „Kíváncsiak! Miért zavar Téged a West? Engem az üzletház nem bántott és nem is bánt, hogy ott áll, ahol áll.”
 • 9. Nagy Tamás 2008. május 29. 22:16
  „Tisztelt " Kíváncsiak"!
  Természetesen utánajárok az Ön által felvetett kérdésekre, csak arra kérném, hogy konkrétan fogalmazza meg, akár e-mailben, telefonon, v. személyesen. A közérdeklődésre számot tartó témáknak utánanézek, mint ahogyan ezt Ön is megteheti, hiszen erről is döntött a bíróság határozatában. Közérdekű adatot nemcsak a képviselők, hanem bármely magyar állampolgár elkérheti. Úgy gondolom, hogy mint képviselő, mindenkit képviselnem kell, aki hozzám fordul, így szívesen állok a rendelkezésére.Amennyit jelenleg tudok az Ön által felvetett ügyekről, megpróbálok válaszolni mindenféle "maszatolás " nélkül. Az új bevásárlónegyed -gondolom a Győri úti komlexumokról van szó-tudomásom szerint több mint száz tulajdonosa volt a területnek, ezeket vásárolták fel különböző ingatlanfejlesztő cégek.Tudomásom szerint ott nem volt önkormányzati terület.Azzal én is egyetértek, hogy ilyen mértékű beruházásokat vmilyen adminisztratív módon korlátoznia kellett volna a városnak, ha erre egyáltalán van törvényes lehetősége.A West üzletházra tudomásom szerint nincs bontási engedély, ennek a szándékáról sem tudok.A beszerzések esetében amennyiben az intézmények közös gazd.-i egységbe tömörítése utáni közbeszerzésekre gondol,többszöri határozott ígéretet kaptam -legutoljára ma Havas András alpolg.mester úrtól-, hogy maximálisan támogatják a Sopron és környéke beszállítói vállalkozóit. A családi házakról kérek konkrét tájékoztatást, erről nincsenek ismereteim.Elérhetőségeim: nagy.tamas@freemail.hu , tel:06-30-4175959 . Várom jelentkezését, tisztelettel Nagy Tamás”
 • 8. bobo 2008. május 29. 20:17
  „Egyébbként Nagy Tamásnak saját soproni webnaplója is van, ahol követni lehet például ezt a történetet is: http://sopron.e-cafe.hu/nagyt/”
 • 7. LAZA 2008. május 29. 19:02
  „Hát igen a módszerek.
  Kivinni az adófizetők pénzét alapitványokba,ezüsthajókba,országimázsközpontokba,most "Szakértőknek" "tanácsadóknak" propogandára stb.stb.
  Van találékonyság mind két oldalon ha arról van szó hogyan lehet a közpénzt lenyúlni.
  A jogszabályalkotás pedig kocog az események után.
  Aztán ha nagy nehezen megszőletnek akkor jön az igazságszolgáltatás (lassu)tempója.
  Ki van ez találva rendesen.
  Aztán most mi következik?
  Ha találnak valami törvénytelent lesz számonkérés?”
 • 6. Nagy Tamás 2008. május 29. 17:05
  „Köszönöm a gratulációt,de nem győzelemnek élem meg azt,aminek természetesnek kellene,hogy legyen.Salnálom,hogy alapvető jogokat birósági úton lehet csakérvényesiteni.Fontosnak tartom a nyilvánosság biztositását,ezért mentem el a legvégsőkig,úgy érzem ez politikai hovatartozástól függetlenül minegyikünk érdeke.Még azt sem feltételezem,hogy tikolni való dolgok lennének ezekben a szerződésekben(remélem a közeljövőben erről meg is győződhetek akár én.akár bárki más),inkább a hatalom "csak azért se"dacosságát érzem sajnos.”
 • 5. Dilemma 2008. május 29. 10:36
  „Tamás grartulálunk, tisztában voltunk vele, hogy nyerni fogsz.
  A közérdekű adat eltitkolásával a városvezetés büncselekményt valósított meg. Bizonyára tudják?”
 • 4. Tone 2008. május 29. 09:41
  „És? Akkor mi van, ha betekinthet??? Sok-sok szerződést kellene megnézni 1988/1989-től!!!! Itt is, ott is, amott is! Leraboltak minket kedves Nagy Tamás! Egyszerűen és praktikusan! "Tied, magadnak építed!" Emlékszik? Azután az az "icipici" mindent
  lenyúlt!”
 • 3. creat 2008. május 29. 08:36
  „Igazából én is kiváncsi lennék azokra a szerződésekre, mint adófizető polgár. Miért nem lehet közkinccsé tenni ezeket a szerződéseket? Elvégre a város, azaz saját pénzünket költik a városvezetők.”
 • 2. Kíváncsiak 2008. május 29. 08:33
  „Kedves Tamás!
  Ön szokott válaszolgatni az ilyen jellegű fórumokon. Ezért kérdezem, hogy nem kíván-e betekintést azokba a szerződésekbe is amik által ez a város csődbe ment? pl.:
  - hogyan jöhetett létre az új kereskedelmi negyed kik vannak a háttérben kiké volt a telek és kiknek adták el?
  - kik kötötték meg a szerződést a város részéről és kiknen a tanácsára?
  - miért van még a WEST üzletház a helyén?
  - miért kellett központosítani a beszerzéseket ezzel a soproni beszállítókat kiszorítva?
  - kik és miért engednek egy családi ház helyére 2 társasházat építeni?
  És akad még bőven kérdés de végre személyekre is kíváncsiak vagyunk legyen szíves ne maszatolja el Ön sem a dolgot!”
 • 1. istván51 2008. május 29. 06:37
  „És szerinted mitfogsz ott találni Tamás???!!! Vagy te nem emlékszel a "Hosszuubajtok éjszakályára???
  Megküldted a Végzést Tarlos Istvánnak is, miértt vérsz valamit a Fidesztől?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

hegyko.kisalfold.hu

Hegykő - A kisalfold.hu a közelmúltban indított közösségi hálózatában a… Tovább olvasom