Kisalföld logö

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 29°C Még több cikk.

Nagy Tamás: Halál a haláladóra

Sopron - Az Országgyűlés - az MDF javaslatára – eltörölte az öröklési illetéket, köznapi nevén a haláladót. A siker a soproni polgárok sikere is - jelentette be sajtótájékoztatóján Nagy Tamás (MDF).


Az Országgyűlés az MDF javaslata alapján eltörölte a haláladót, vagyis az örökösödési illetéket - jelentette be Nagy Tamás (MDF). - Szülőnek, gyermeknek vagy házastársnak 20 millió forintig nem kell öröklési illetéket fizetni 2009-től. A számításnál a teljes örökölt vagyonból előbb a lakás lesz illetékmentes, és ha marad még a 20 millió forintból, akkor az egyéb örökölt vagyon is illetékmentes lesz. Az állampapír öröklési illetékmentesség alá kerül 2009-től, az új szabályozás vonatkozik a folyamatban lévő, de még el nem bírált öröklési illetékügyekre.

Nagy Tamás hozzátette, a soproni szervezet is részt vett a haláladó eltörlését támogató aláírásgyűjtési akcióban, így a parlament döntése a soproni polgárok sikere is. - Ezentúl a háztartásoknak nem kell újabb terheket vállalniuk pusztán azért, hogy családon belül maradhasson a korábbi generációk kemény munkájával megszerzett vagyona. Bebizonyosodott, hogy kitartó munkával és megalapozott javaslatokkal ellenzékből is komoly eredményeket lehet elérni, én ennek jegyében kívánom folytatni várospolitikai tevékenységemet.

Olvasóink írták

 • 7. santiago 2008. november 27. 13:53
  „Kiváncsi leszek, mit vezetnek be helyette....”
 • 6. márkinédöblablabla 2008. november 26. 17:52
  „ne bántsátok Nagy Tamást! már-már államférfiúi kvalitásokat csillogtat meg! és amit csak nagyon kevesen tudnak, hogy a Sopronért és a hazáért tett gigászi és önzetlen erőfeszítések mellett még arra is jut ideje, hogy az újvilágban színészkedjen, no persze nem felfedve valódi identitását:
  http://tvdramas.about.com/od/tvphotogalleries/ig/2008-Paley-Festival-Photos/Chi-McBride-at-Paley-Festival.htm
  mindezzel egyrészt hatalmas munkabírásról, másrészt nagy szerénységről tesz tanúbizonyságot, hiszen külföldi sikereivel nem dicsekszik, pedig pár epizód erejéig a méltán népszerű Dr. Ház c. sorozatban is szerepelt! Jelenleg a Halottnak a csók c. sorozatban látható.”
 • 5. FREDDY/S 2008. november 26. 17:51
  „A szépséghibája az egésznek csak az, hogy 20M felett még kell "haláladót" fizetni, nemde...”
 • 4. petry 2008. november 26. 17:25
  „Szerintem Nagy Úr nem sajátított ki semmilyen sikert. Arról igazán nem tehet, hogy 5 év után mostanra lett egyetértés az ügyben. Csak így tovább!”
 • 3. TancsKaszabell 2008. november 26. 17:17
  „Kedves Nagy Tamás !
  Ön szűkkeblű!Kisajátítja a sikereket.Mert ugye tudja,hogy ez az országgyűlés ,sajnos kevés,több párti együtt működésével sikerült elérni.
  Ön a további együttműködési kezdeményeket értékelte le!
  Javaslom legalább ezen a fórumon korrigálja a nyilatkozatát.”
 • 2. joco 2008. november 26. 15:09
  „N.T. csalodtam Önben! ugye tudja , hogy miért?”
 • 1. látó 2008. november 26. 14:51
  „Ennek, persze egyén szintjén örülhetünk, a gond ott van, hogy az Önkormányzatoktól esik ki ez a bevétel is...akkor most milyen feladat legyen elhagyva képviselő úr?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mágel Ágost: Nyertes pályázat van, pénz nincs

Sopron - Úgy tűnik, mintha szándékosan hátráltatná az uniós projektek elindítását a kormány, amikor… Tovább olvasom