Kisalföld logö

2018. 08. 14. kedd - Marcell 20°C | 29°C Még több cikk.

Nagy Tamás: együttműködve még előbbre jutnánk

Sopron - Sajnálatos, hogy a Fő tér-beruházást több mint 400 millió forintos önrésszel kell a szűkös költségvetésnek, vagyis a soproni adófizetőknek finanszírozni – mondta Nagy Tamás (MDF) sajtótájékoztatóján.

Meggyőződésem, hogy ha az összefogás és a konstruktív együttműködés jellemezné a Regionális Fejlesztési Tanácsot és a városvezetést, az eredetileg pályázott összeget is megnyerhette volna a város a Fő tér-projektet – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Nagy Tamás (MDF). – Így 300 millió Ft-tal kevesebb lenne most a szükséges önrész.

Sajnálatos, amit saját tapasztalatomból is érzékelek, hogy a jelenlegi polgármester dr. Fodor Tamás és az előző polgármester Walter Dezső (aki döntéshozatali pozícióban van a Regionális Fejlesztési Tanácsnál) semmilyen munkakapcsolatban nincsenek egymással. Meggyőződésem, hogy a politikusoknak a választóik érdekében együtt kell működniük, még akkor is, ha különböző pártoldalhoz is tartoznak. A további pályázatok még nagyobb sikerességének érdekében felajánlom – ha ezzel élni kívánnak – közvetítő szerepemet annak érdekében, hogy egy asztalhoz üljenek az érintett felek.

Olvasóink írták

40 hozzászólás
12
 • 40. LAZA 2009. július 27. 21:31
  „Kedvees Tamás!
  Egyrészt dicséretes az igyekezeted,hogy együttmükődésre ösztöződ a volt és jelenlegi városvezetést,
  Másrészt egy kicsit megmosolyogtató!
  Olvasói levél fomályában én irhatom: Ezeket? No azt aztán nem!
  Persze itt nem feltétlenül W.D-re és F T-ra hanem a mögöttük lévő pártgyülekezetek vezetőire gondolok!
  Szerintem pártodnak nincs szégyelni valója viszont a békebiró szerept nem az MDF nek kéne betőltenie.
  Különösen a Fidesz és rajongóik oldaláról minden ilyen irányu kezdeményezésetek a hanvába hull!
  A Fidesznek veletek egyetlen egy célja van már hosszu ideje és ez a: Megsemmisitésetek!”
 • 39. TancsKaszabell 2009. július 27. 17:48
  „Kedves Nagy Tamás !
  Megszólalt,már vártam ezt.Nagyon érdekes a válasza,tanulságos is.Most sem okozott csalódást nekem !
  Írásának szerintem ez a gyöngyszeme :

  "valós jobboldali többpártrendszer létrejöttével sem kellett volna 8 évig elszenvednünk a szocialista kormányzást."

  Szegény szenvedő MDF................................mennyit szenvedtek össze, eddig ,persze nem a fidesz miatt,nem OV miatt, nem az oly értelmetlen "következetességük" miatt, nem a hibás politikájuk miatt,nem a komolytalan ajánlkozásaik miatt.................stb. , hanem az MSZP miatt !
  Igen.......és milyen jó dolguk volt kormányon,mennyi jót tettek akkoriban...............!
  Együttműködtek a fidesszel minden ügyben...................stb. !

  És mi jön még,........................mi van hátra még 2010 után ! Persze minden újra az MSZP miatt ugye ?

  Hát kedves Nagy Tamás az ilyen és hasonló teljesen szükségtelen sumák oldalvágásokért tartottam és tartom ,-más, már felsorolt okokból is -, alkalmatlannak dr.Dávid Ibolyát egy bármilyen párt vezetésére,és önt is politikusnak a soproni közgyűlésben tanúsított, egy kicsit ide-egy kicsit oda ,se hús se hal viselkedéséért.

  A többi fejtegetésével úgy ahogy egyébként egyetértek,a nyilatkozatának címével pedig mindenképpen !”
 • 38. NagyTamas 2009. július 27. 16:04
  „Tisztelt Orfeusz !

  (Remélem Ön nem egyenesen az alvilágból írt nekünk)
  Engedje meg, hogy reagáljak az Ön által írtakra. Kicsit másabb stílusban, mint tőlem megszokott, de ezt tudja be a nagy nyári melegnek és az Ön stílusának is !
  Ön nem éppen demokrata, amikor be akarja tiltani az MDF-et, azt a pártot, aki 2006. óta vállalta, hogy önállóan indul a választásokon, s minden alkalommal be is kerül, nem kér a lélegeztető gépen való életben tartásból (lásd KDNP), nem kér a halálos ölelésből sem. Meggyőződésem, ha Orbán Viktor (továbbiakban csak V. Iktor) nem semmisíti meg hatalomból a Békejobbot 2002-ben, akkor valós jobboldali többpártrendszer létrejöttével sem kellett volna 8 évig elszenvednünk a szocialista kormányzást. De sajnos ez nem így volt, s bebizonyosodott, hogy V. Iktor két dolgot nem tud, nyerni és veszíteni.

  Mi is a baj Bokrossal ? Miért is neoliberális ?
  Azért mert kicsi, de jó minőségű államot akar, öngondoskodó embereket, meg kívánja szüntetni a paternalista, újraelosztó (,,majd mi megmondjuk mi jó neked") államot ? Azért mert őszintén megmondja mi a baj, és kemény, de hatásos megoldásokat is javasol ? Ha feleleveníti legújabb kori történelmi tanulmányait és összehasonlítja Margaret Thatcer elveivel, akkor rájön, hogy ez igazi konzervatív gondolkodás.
  Ön Habsburg Györgyöt kissé lökött királyi unokának titulálja, nem tudom milyen tapasztalatokból ?! Szívesen összehozok Önnel közösen egy találkozót vele, beszélgethetnek, kicserélhetik a véleményüket. Biztos vagyok benne, hogy más lesz a véleménye, sőt..., azt, hogy ,,ki a lökött" azt is átértékeli.
  Tájékoztatom, hogy a ,,sas nem kapkod legyek után" idézet nem Orbán Viktortól származik, hanem ókori római gondolkodóktól (bár a FIDESZ elnöke tényleg már nagyon régen vezeti a pártját, ennél hosszabban csak Fidel Castro teszi ezt az élők közül, de ez a római korig nem nyúlik vissza.) Eredetileg így hangzott: ,,Aquila non captat muscas". A közelmúlt politikusai közül Torgyán József használta először a parlamentben.
  Ön baromságnak tekinti, hogy én igyekszem a város érdekében az érintett feleket egy asztalhoz ültetni. Szomorú, hogy ott tart a politikai intelligenciánk, hogy ezt elképzelhetetlennek tartja, de tudja: ,,Parva flamma saepe incendium magnum suscitat" (kis láng gyakran nagy tűzvészt okoz).
  Ön elfeledkezik arról hogy 2006-ban a választások második fordulójában V. Iktor - igaz, hogy a biztos vereség tudatában - azért, hogy saját kudarca helyett más bűnbakot keressen, felajánlotta a lesajnált, hamisan vádolt, családját is bemocskolt Dr. Dávid Ibolyának a miniszterelnöki széket ...
  ,,Sapienti sat" (A bölcsnek legyen elég...)

  Nagy Tamás”
 • 37. vitriol2 2009. július 27. 05:54
  „22. Orfeusz 2009.07.26. 07:54 -nek:
  -Bokros: én ezt irtam: " Ő "csomagja" volt alapja a fidesz "kormányzási" kezdeti sikereinek"
  -A királyi "sarjrol" irj ha olyan "sokat" tudsz
  -CD szerint az Almássy érdekében kivántak lépni a fidesz"közeli" muksok. És tudod nem az az "ocsmányság ha a CD-t nyilvánossá kerül, hanem az ott elhangzottak.Talán a CD szövegét is "értékelhetnéd´.
  -"matyarSA. "gárda- a törvényileg BETILTOTT bandában lévő köztörvényes bünözök a hozzájuk hasonló, de cigány bünözök ellen akarnak "fellépni" ? nem tartod egykicsit röhejnek? és hogy melyik pártban mennyi a "bünözö" az nem mentesit egyetlen másik pártot sem söt egyetlen egy félkatonai bandát sem.
  és annyit "beszélsz" a szoc-lib" bünökröl irj már le egyetlen egy olyan esetet mikor kormányzati tényezöt a kormányzati tevékenysége során az általuk elkövetett "Ország rablásuk" vagy más jobbikus szavakkal : az általuk elkövetett "disznóságokat, az aljasságokat" a biroság elé vitték volna- pedig a fidesz papagájkomando és a jobbikus pártpolitikusok nem "vona"kodnak naponta ilyen dolgokrol beszélni, de "lépni" még nem léptek.”
 • 36. Stefano 2009. július 26. 21:41
  „Ha így látod biztos így van.”
 • 35. Intel 2009. július 26. 20:42
  „moderálva”
 • 34. Stefano 2009. július 26. 19:14
  „Tisztelt Tancs!

  Remek válság van ezt mindenki tudja, de talán nem kéne arra fogni mindent, ennyi erővel azt is lehetne mondani, hogy szeretett városunk is a válság áldozata. Gondolom most azt hiszi, hogy ez badarság. Na látja ez is az. Ha egy kormány nem tud megbirkózni a vezetéssel, általában fejlett országokban lemondanak a vezetők. Viszont önben többet láttam annál minthogy ilyen szavakat írogasson : "Programja nincs és ez a semmirekellő párt kerülhet
  2010-ben kormányzati pozícióba.Az Isten óvja meg ettől ezt a jobb sorsra érdemes országot !"

  Visszatérve a válságra, nem rég jöttünk haza nyaralásból, megjártuk Kanadát és az Egyesült államok egy részét, mit ne mondjak közel sincs az a világvége hangulat mind itt ebben az országban. Persze voltak elbocsájtások, de mégse olyan mértékben mint ahogy egyes médiumok itt előadják.

  Nagy Tamásnak igaza van, együttműködve még előbbre jutnánk. Csak kérdem önök is ezt a gondolják vagy mindenféle bemásolgatott cikk, illetve egyéb írásokkal szapulják egymást? Ez vonatkozik mindkét oldal szimpatizánsaira. Nem lenne egyszerűbb regények helyett egy normálisabb beszélgetésekre? Viszont ha nagy reformok kellenek nézze meg mik történtek a második hazámban Németországban, de ez csak egy példa.”
 • 33. Intel 2009. július 26. 19:11
  „Na igen arról miért nem beszéltek, hogy az Orbán volt Belügym. Pintér nyerte el a trafipax tendert?
  Pintér sem volt ártatlan bárány, mégis a belügyet vezette...

  Szóval akkor Viktor sem szent?”
 • 32. TancsKaszabell 2009. július 26. 18:49
  „Hát,nem igen tudom , hogy az "MSZP/SZDSZ lista már most hány tételből áll ? " ,de majd az erre rendszeresített szervek kiderítik,nem úgy mint az ön által az "Üvegzsebű Keller" időszakában.
  Persze tudjuk ennek gyalázatos okait.

  Viszont ismét elolvastam a hozzászólásait.Ezért határozottan vitatom néhány megállapítását és további adalékokat fűzök hamisan hangzó summás megállapításaihoz,csak a tisztánlátás kedvéért :

  -" az elmúlt 7 év , főbűnösei tolvajai akik a közpénzek százmilliárdjait tüntették el ",
  -" a neoliberális gazdaságpolitika zászlóvivői és körük " ?
  -" nemhogy Balkán, de Szomália és Etiópia szintjére züllünk."

  Nézzük hol tartunk most a világválság és az elmaradt nagy rendszerek reformja miatt.(A bázisidőszak 2001,minden adat innen és ettől az időponttól vizsgálva, összevetve !)

  Jelenleg is súlyos gondjaink vannak és a szükséges összefogást a fidesz szinte minden viszonylatban megtagadja !Programja nincs és ez a semmirekellő párt kerülhet
  2010-ben kormányzati pozícióba.Az Isten óvja meg ettől ezt a jobb sorsra érdemes országot !

  Hát íme! Kellemes böngészést!

  JÖVEDELEM-FOGYASZTÁS

  o 2001-ben az ország gazdasági teljesítménye csak 9%-kal haladta meg a rendszerváltás utolsó évének szintjét, 2008-ban már 36%-kal.
  o 2001-2008. között 25%-kal nőtt a GDP, az ország gazdasági teljesítménye ma negyedével nagyobb, mint volt hét évvel ezelőtt.
  o Míg 2001-ben a nyugdíjak vásárlóértéke még 18%-kal elmaradt a rendszerváltás előtti szinttől, addig ma már 16%-kal meghaladja azt.
  o 2001-ben a nyugdíj és nyugdíjszerű ellátások átlagos összege 38 ezer Ft volt, 2008-ban már meghaladta a 82 ezer Ft-ot.
  o A nyugdíjak vásárlóértéke ma 40%-kal magasabb, mint volt 7 évvel ezelőtt.
  o Hét év alatt közel duplájára nőtt mind a bruttó, mind a nettó átlagkereset. 2001-ben a munkájukból élők átlagosan havi 104 ezer forintot kerestek, amiből 65 ezer Ft-ot vihettek haza a családjuknak. 2008-ban a bruttó átlagkereset 199 ezer forintra nőtt, amiből 122 ezer forint kerül a ,,borítékba".
  o A bérek vásárlóértéke 2008-ban 30%-kal magasabb, mint volt 2001-ben.
  o Hét év alatt több mint kétszeresére nőtt a gyermeket nevelő családok támogatása. A családi pótlékra, gyes-re, gyetre, gyedre fordított kiadások a 2002. évi 250 milliárd forintról 2009-re 540 milliárd forintra emelkednek.
  o 2002. óta háromszorosára nőtt a családi pótlék összege, míg 1998-2002. között nem emelkedett. Egy kétgyermekes család családi pótléka a 2002. évi 9 400 Ft-ról 2008-ban 26 600 Ft-ra nőtt.
  o A családi pótlék vásárlóértéke hét év alatt megduplázódott.
  o Az elmúlt hét évben 258 ezer új lakás épült fel, 258 ezer család, közel egymillió ember költözött új otthonba.
  o 1998-2001. között évente 22 ezer, 2002-2008. között évente 37 ezer új lakás épült fel.
  o 2,6 millióról 3,1 millióra nőtt a személygépkocsik száma. Ma már minden második családnak van gépkocsija. Míg 2001-ben a háztartások 39%-ában volt gépkocsi, addig ez az arány 2007-ben már 50% volt.
  o Az elmúlt hét évben összesen 1,3 millió új személygépkocsi talált gazdára. 2002-2008-ban évente átlagosan 178 ezer új személygépkocsit értékesítettek a 2001. évi 148 ezerrel szemben.
  o A zéró toleranciának köszönhetően az utóbbi két évben látványosan csökkent a közúti balesetek száma. Míg 2002-ben 1429-en haltak meg közúti balesetben, addig 2008-ban hosszú idő óta először számuk 1000 alá esett, 996-an vesztették életüket az utakon.
  o 2001-ben minden második embernek volt mobiltelefon előfizetése, 2008-ban már több az előfizetés, mint a lakosok száma. 2001-ben 100 lakosra 49 mobiltelefon előfizetés jutott, 2008. utolsó negyedévében már 122.
  o Több mint háromszorosára nőtt a számítógéppel rendelkező családok aránya. 2001-ben 100 háztartás közül csak 18-ban volt személyi számítógép, 2007-ben már 53-ban.
  o 5-szörösére nőtt az internet előfizetések száma. 2002-ben 445 ezer internet előfizetés volt az országban, 2008-ban számuk 2 millió 319 ezerre emelkedett.
  o 8-szorosára emelkedett az otthoni internet használók száma. 2001-ben még csak a háztartások 6%-ában volt internet elérés, 2008-ban már 47%-ában.
  o A gyors fejlesztéseknek köszönhetően a háztartások 90%-a már korszerű széles sávon vagy vezeték nélkül csatlakozik az internethez. 2003-ban ez az arány még csak 40% volt.

  FOGLALKOZTATÁS

  o 2008-ban a foglalkoztatottak száma lényegében azonos volt a 7 évvel korábbival. 2001-ben a foglalkoztatottak átlagos száma 3 millió 868 ezer fő volt, 2008-ban 3 millió 879 ezer fő.
  o Hét év alatt, ha szerény mértékben is, de nőtt a foglalkoztatási ráta. 2001-ben a 15-64 évesek 56,2%-ának, 2008-ban 56,7%-ának volt munkája.
  o A pályakezdő fiatalok 2005. őszén bevezetett Start kártyájával 2008-ban már 40 ezer fiatalt foglalkoztattak jelentős járulékkedvezménnyel a munkáltatók.
  o 2008. végén már 12 ezer gyes-ről, gyedről, gyetről visszatérő kismamának, tartós munkanélkülinek sikerült állást találni magának a Start-plusz kártya segítségével, amelyik a Start kártyának megfelelő mértékű járulékkedvezményt biztosít a munkáltatóknak.
  o 2008. végén már 5 ezerre nőtt a leghátrányosabb helyzetű munkavállalók elhelyezkedését segítő Start-extra kártyával foglalkoztatottak száma. Az 50 éven felüli vagy alacsony iskolai végzettségű tartós munkanélkülit foglalkoztatók az első évben teljes egészében mentesülnek a munkáltatói járulék megfizetése alól, és a második évben is csak 15%-ot kell fizetniük.
  o Az Út a munkához program keretében kétszeresére emelkedik a közfoglalkoztatásban résztvevők száma.

  AUTÓPÁLA-KERÉKPÁRÚT

  o Hét év alatt megdupláztuk Magyarország gyorsforgalmi úthálózatát. A 2002. júniusában 534 kilométer hosszúságú gyorsforgalmi úthálózat 2008. végére 1100 kilométerre nőtt.
  o Ma már autópálya vezet Miskolcra, Nyíregyházára, Debrecenbe, Szegedre, Dunaújvárosba, és a Balaton teljes déli partján át Nagykanizsára. Autópályán már Szlovénia és Horvátország is elérhető.
  o Három új híd épült Dunaújvárosnál, Szekszárdnál és Megyeren.
  o Az autópálya átadásának köszönhetően csak Debrecenben 1300 új munkahely létesült.
  o 2009 végére Magyarország 300 km kerékpárút építése, felújítása valósul meg.
  o Megkezdődött több száz kilométer vasúti pálya felújítása és új, modern vasúti kocsik álltak az utasok szolgálatába.

  AGRÁR ÁGAZAT

  o Hét év alatt megduplázódott az agrár és vidékfejlesztési támogatások összege: 2002-ben 213 milliárd, 2008-ban 438 milliárd forint támogatás szolgálta a magyar agrárium fejlődését.
  o 2002-2008. között négyszeresére - a hektáronkénti 8-12 000 Ft-ról 40 000 Ft-ra - nőtt a területalapú mezőgazdasági támogatások összege.
  o Megteremtettük a pálinka nemzeti védelmét, Nemzeti Pálinkaprogram indult.
  o Megállapodást kötünk az áruházláncokkal a magyar termékek védelméről és fogyasztásának növeléséről.
  o Több mint 60 milliárd forint támogatást kaptak a gazdák mezőgazdasági gépek beszerzéséhez. Ennek segítségével több ezer új traktort, betakarító gépet és más eszközt vásároltak.

  EGÉSZSÉGÜGY

  o 2006 óta ismét valódi biztosítási alapon működik az egészségügy, a teljeskörű szolgáltatás csak azoknak jár, akik mögött rendszeres járulékfizetés áll. A gyermekek, a nyugdíjasok, a szociális ellátásban részesülők, az egyetemi és főiskolai hallgatók után az állam rendszeres befizetést teljesít.
  o A biztosítási jogviszony 2007-ben megkezdődött ellenőrzésének hatására 240 ezer fővel emelkedett a járulékfizetők száma.
  o Hosszú évek rohamos gyógyszerár növekedését követően 2007-2008-ban sikerült megfékezni az egészségkasszát és a betegek pénztárcáját egyaránt megterhelő emelkedést. A gyártók közötti verseny eredményeképpen 2007-ben közel 1000 gyógyszer ára csökkent 23%-kal, 2008-ban 850 gyógyszer ára pedig átlagosan 13%-kal.
  o A patikaliberalizáció eredményeképpen 2007-2008-ban közel 400, többletszolgáltatást is vállaló gyógyszertár nyílt meg.
  o Ma már több mint 700 kiskereskedelmi elárusítóhelyen lehet - a gyógyszertáron kívül is - megvásárolni több mint 400, vény nélkül is kapható gyógyszert.
  o A hét légimentő-bázis kiépítésével teljessé vált az ország légimentési lefedettsége. 2002 óta 27 mentőállomás épült fel, vagy újult meg országszerte.
  o A PET/CT, a legmodernebb rákdiagnosztikai eljárás keretében folyamatosan nő az állami finanszírozású vizsgálatok száma.
  o Kórházak újultak meg, fejlődik az egynapos sebészet. Az Auguszta program keretében a Debreceni Egyetem részeként a legmodernebb eszközökkel felszerelt egészségcentrum jött létre.
  o A Szűréssel az életért program (SZÉP) keretében több tízezer ember vizsgáltatta meg magát.

  HONVÉDELEM

  o Eltöröltük a sorkatonaságot, megtörtént az átállás a önkéntes hadseregre.
  o 1000 magyar katona vesz részt nemzetközi hadműveletekben elismerést kivívva hazánknak.
  o Készültségbe álltak az új Gripen repülőgépek.
  o A magyar honvédség elismeréseként a NATO Pápát választotta egyik légibázisának.
  Népesség
  o Megállt a születések számának csökkenése, 2008-ban 99 200 gyermek született, 2400-zal több, mint 2002-ben.
  o CSökkent a csecsemőhalandóság. 2002-ben ezer élve születettre 7,2 csecsemőhalál jutott, 2008-ban már csak 5,6.
  o Nőtt a születéskor várható átlagos életkor. 2002-ben a születéskor várható életkor 72,4 év volt, ez 2007-re 73,3 évre emelkedett.
  o Megállt a bölcsődék számának és férőhelyeinek csökkenése, sőt 2006-tól évről évre emelkedik a számuk. A bölcsődék száma a 2002. évi 532-ről 2007-ben 556-ra emelkedett, a férőhelyek száma 24 078-ról 24 934-re emelkedett.
  o A bölcsődei ellátás fejlesztésének fontosságát jelzi, hogy az eltelt hét évben 2,5-szeresére nőtt a bölcsődei normatíva, az állami hozzájárulás összege a bölcsődék fenntartásához. 2002-ben egy bölcsődésre 209 ezer Ft állami támogatás jutott, 2008-ra ez több mint 540 ezer Ft-ra emelkedett.

  GAZDASÁGI ÁGAZAT

  o A konvergenciaprogram sikeres végrehajtásának köszönhetően a költségvetés hiánya 10 százalékról 3 százalék közelébe mérséklődött. 2009-ben az Európai Bizottság prognózisa szerint hazánk az országok legalacsonyabb hiányú egyharmadához fog tartozni.
  o A külföldön működő magyar tőkeállomány elérte a 12,5 milliárd eurót. A térségben ez a második legjobb adat a négyszer nagyobb lakosságú Lengyelország mögött.
  o Egy óra alatt lehet céget alapítani, az eljárási illeték összege 100, illetve 50 ezer forintról 15 ezer forintra süllyedt.
  o Magyarország csatlakozott a Nabucco és a Déli Áramlat gázvezetékek tervéhez, hazánké Közép- Európa legnagyobb gáztározó kapacitása.
  o 2002-höz képest megduplázódott az export értéke, 2008-ban 18,3 milliárd eurót tett ki Magyarország kivitele.
  o A nemzetközi diplomáciai erőfeszítéseknek köszönhetően 2002-höz képest kiugróan gyors ütemben emelkedett az Oroszországba (5,7-szeresére), Ukrajnába (5,3-szeresére), és Kínába (4,8-szeresére)irányuló export.
  o Az EU-ban elsőként Magyarország indította el az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében a gazdaság fejlesztését szolgáló pályázatokat, és az első kifizetésekre is hazánkban került sor.
  o Elsőként Magyarország indította el a Jeremi programot, ami visszatérítendő olcsó finanszírozási forráshoz juttatja a kis- és középes vállalkozásokat.
  o A gazdaságfejlesztésben nyertes pályázatok 95%-át kkv-k nyújtották be.
  o A gazdaság kifehéredését vizsgáló bizottság jelentése szerint a 2006-tól meghozott kormányzati intézkedések hatása 2008-ban már évi 200-250 milliárd forinttal növelte a költségvetés adóbevételeit.
  o Csökkent a fiktív minimálbéresek száma. A kétszeres minimálbér utáni járulékfizetés követelményének 2006. évi bevezetése óta 2-300 ezer ember fizetését emelte meg a munkáltató a minimálbér kétszeresére, vagy annak közelébe.
  o A korábbi néhány száz helyett évente tízezer vagyonosodási vizsgálatot végez az APEH.
  o Sikeresek voltak a Csillagszóró-, Kikelet és Kánikula fogyasztóvédelmi akciók, a vásárlókat megkárosítókat 6 milliárd forintra bírságolták, 400 tonna élelmiszert vontak ki a forgalomból.

  OKTATÁS

  o 2002-höz képest 50 ezer fővel nőtt a felsőoktatás nappali tagozatán tanulók száma. Míg a 2001/2002-es tanévben 193 ezren tanultak nappali tagozaton, addig a 2007/2008-as tanévben már 243 ezren.
  o Nőtt az államilag támogatott felsőfokú képzésben résztvevők aránya. 2002-ben az összes felvételt nyert diák 51%-a vett részt államilag támogatott képzésben, 2008-ban ez az arány 65%-ra nőtt.
  o Elindult a Nemzeti Iskolafelújítási Program, amelynek keretében közel 500 intézmény újul meg.
  o Eddig közel hatezer kollégiumi férőhely újult meg, további 12 ezer pedig előkészület alatt áll.
  o 2010-től minden középiskolában kötelező lesz az angol nyelv oktatása.
  o 2002-2008. között 800 ezren tettek angol nyelvvizsgát.
  o A szakképzés színvonalának fejlesztésére létrejöttek a Térségi Integrált Szakképző Központok. Ma már a szakmunkástanulók 70%-a tanulhat e korszerű képzőközpontokban.
  o Az Útravaló Ösztöndíjprogramban 2005-ös indítása óta 27 ezer hátrányos helyzetű diák vett részt, közel 800 iskola vesz részt a szegregáció felszámolását segítő intergrációs programban. A halmozottan hátrányos helyzetű gyerekekkel foglalkozó pedagógusok többletteljesítményére 3,8 milliárd forintot különítettünk el, 700 millió forinttal segítjük a hátrányos helyzetűek táborozását.

  KÜLPOLITIKA

  o Magyarország 2004-ben csatlakozott az Európai Unióhoz.
  o 2008-ban a schengeni övezethez való csatlakozással Magyaroszág polgárai is határok nélkül utazhatnak Portugáliáig.
  o Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak az Egyesült Államokba.
  o A kapcsolatok elmélyítését szolgálják a magyar-román, magyar-osztrák, magyar-horvát, magyar-szlovén közös kormányülések.
  o Magyarország kiegyensúlyozott kapcsolatot ápol a világ összes vezető nagyhatalmával

  KORMÁNYZÁS,ÖNKORMÁNYZATOK

  o 1998-2002 között 464 törvényt fogadott el az országgyűlés. 2002-2006 között 574-et, 2006-tól 2009 februárjáig 399-et.
  o 2006-2008. között kevesebb, mint felére - 429-ről 184-re - csökkent a központi közigazgatási szervezetek száma.
  o 27%-kal - 8 ezerről 6 ezerre - csökkent 2006 óta a minisztériumokban foglalkoztatottak száma.
  o Kialakult a kistérségi társulások rendszere, a települések címzett és céltámogatások során 2002 és 2009 között 83 milliárd forintos forráshoz jutottak.
  o 2009-től elektronikusan fizethetünk a közigazgatásban.

  TURIZMUS ÁGAZAT

  o 2002-ben 11, 2008-ban 18 gyógyszálloda várja a vendégeket, a férőhelyek száma 50%-kal emelkedett.
  o 2007-ben 850 ezren vettek részt szervezett külföldi utazáson, 60%-kal, 330 ezerrel többen, mint 2002-ben.
  o 2002 és 2008 között a falusi szállásadás vendégeinek száma 122 ezerről 195 ezerre, a vendégéjszakák száma 576 ezerről 704 ezerre nőtt.
  o 2002-2008. között 30%-kal, 4,1 millióra nőtt a belföldi vendégek száma a szálláshelyeken.
  o 2004 és 2008 között a wellness szállodák száma 15-ről 84-re nőtt, a férőhelyek száma megötszöröződött.

  KÖRNYEZETVÉDELEM

  o Létrejött a ,,Zöld ombudsman" intézménye, visszaküldtük a feladónak az illegális szemetet.
  o Elkészült a Nemzeti Éghajlat változási Stratégia.

  /Gréczy Zsolt írásából/”
 • 31. Orfeusz 2009. július 26. 16:46
  „100 pont? És Berkecz Mária és a többiek zaklatásán kívül mit sikerült bizonyítani? Üvegzsebű Keller mit derített ki? Semmit, mert semmi sem volt igaz. Az MSZP/SZDSZ lista-es már most hány tételből áll? Hányan vannak már nyomozás alatt, előzetesben és a bíróság előtt? Végkielégítések? Hol vannak ezek az állományban lévő BKV-s Őnagysága 96 milliójától, havi 1.2 milliójától plusz 120 % prémium és a többi disznóságtól? Hová jutottunk N. T. együttműködést közvetítő ötletétől.”
 • 30. TancsKaszabell 2009. július 26. 15:51
  „Jó hosszú HSz. !
  Nesze semmi ,fogd meg jól !
  Ismerősnek tűnt,ezért utána néztem.Ez az írás 2009.07.26.-án a Figyelő-ben Cseke Hajnalka tollából jelent meg.
  Elvárható és úgy tisztességes hogyha az írást idéző megjelöli a forrást.Dalnok barátunk ezt bizony elmulasztotta !

  Igazság tartalmát ne igen keressék mert mindez jórészt csak rágalom hiszen ezen állítások alapján feljelentést nem is tett senki !

  Minden Magyar állampolgár törvényes joga és elvárt kötelessége hogyha tudomása van valamilyen törvénytelenségről akkor tegyen feljelentést,mert a vélt vagy valós jogsértések ügyében egy demokráciában az arra illetékes szervek - ügyészség, rendőrség, bíróság - járnak el.........Bizony !

  Belém bújt a kisördög ! Úgy vélem a párbajkódex előírásait figyelemmel kísérve hasonló mértékű tirádával válaszolok,
  bár ezek közismert fideszes disznóságok.
  Tessék csak elolvasni rá fognak ismerni ,szinte mindegyikre !

  "csikida" nick nevű levelező barátom gyűjteménye !

  2009-05-10 09:17:13

  "100 lépés fidesz-program avagy mit szabad egy Orbán vezette-kormánynak:

  -Megtanultuk, hogy Magyarországon a közpénzeket pazarlóan kezelni, az államnak hátrányos üzleteket kötni - szabad.
  -Meg kell tanulnunk hinni Simicska Lajos elhíresült véleményében, amit arra a kérdésre fejtett ki, hogy miért vesz valaki egyetlen napon tucatnál több milliós veszteségű céget: a hülyeség állampolgári jog.

  Az ügyek más csoportjában még csak nyomozás sem indult, meg sem kérdezték, miért költöttek ennyit. Csak az Országimázs Központ vezetője adott választ, mikor arról faggatták, hogy közpénzekből mennyit költött az augusztus 20-ai tűzijátékra: a nagymamát sem kérdezzük, mennyibe került a mák a karácsonyi bejglibe.......

  Hát igen. Megálmodták, megtették...

  A 100 lépés:
  Millenáris
  1. Szabad ma Magyarországon 500 ezer darab karórát venni 70 millió forintért, majd egy vanuatui off-shore céget is közbeiktatva eladni 350 millió forintért.
  2. Szabad ugyanezekre az órákra közbeszerzési pályázatot kiírni, a pályázatra alvállalkozóként Globe Trotters Kft. néven céget alapítani, az órákat pedig 402 millió forintért eladni a Millenáris Kht.-nek. Szabad végül ezeket az órákat ingyen szétosztani.
  3. Szabad az órákra kiírt pályázatból származó pénzt továbbadni más vállalkozásoknak, majd e vállalkozásokat színlelt szerződésekkel fantomizálni.
  4. Szabad a Millenáris Kht. vezetőjeként a két évre szóló 3,4 milliárd forintos költségvetést egy év alatt elkölteni, majd kormánygaranciával 1,5 milliárd forint hitelt felvenni.
  5. Szabad fél év alatt a Millenáris Park őrzés-védelmére egy vidéki rendőrkapitányság éves költségvetésének megfelelő összeget, mintegy 100 millió forintot elkölteni.
  6. Szabad a Millenáris Park medencéiben úszkáló halak etetésével megbízott dolgozónak havonta 120 ezer forintot fizetni.
  7. Szabad a park vendégkönyvét, a Millenniumi Kódexet 7,5 millió forintért őriztetni a Köztársasági Őrezreddel.
  Mint ahogy arra is lehet számítani, hogy a Magyar Televízió
  8. Szabad Magyarországon a közszolgálati televízió elnökként bármekkora summát bármire elkölteni.
  9. Szabad 1998 és 2002 között elképesztően pazarlóan, 190 milliárd forintból működtetni az Magyar Televíziót (MTV).
  10. Szabad az MTV-nek négy év alatt 35 milliárd forintos veszteséget produkálni.
  11. Szabad az MTV-nek felélnie 18,5 milliárd forintos alaptőkéjét.
  12. Szabad az MTV vezetőinek arra játszani, hogy a parlament nem hagyja tönkremenni a köztévét.
  13. Szabad eladni ingatlanjainak 95 százalékát, majd szabad az ebből származó bevételt - szemben az eredeti tervekkel - nem az új MTV székház felépítésére, hanem az intézmény működésének finanszírozására fordítani
  14 Szabad a kiadások folyamatos növekedéséhez hozzájárulni, hogy a kormánypártok szívének kedves cégek (például Ezüsthajó Kft.) több száz millió forintos megrendelésekhez jussanak.
  15. Szabad a Szabó László Zsolt által irányított MTV-nek, a költségvetési intézmények közül egyedüliként a már levont adókat, és járulékokat nem befizetni az államkasszába, hanem - többek között - a külső gyártók kielégítésére fordítani.
  16. Szabad a fideszes többségű parlamentnek 2001-ben az MTV 10 milliárd forintnyi adó- és járulékfizetését elengedni.
  17. Szabad az amúgy is meglehetősen nagyvonalúan összeállított terven felül 3 milliárd forintot fizetni külsős műsorkészítőknek.
  18. Szabad az MTV költségvetését a veszteséges gyártói szerződésekkel évente 6,5 milliárd forinttal megterhelni.
  19. Szabad az - Orbán Viktorhoz közel álló - Vitézy László cége által készített műsorok minden percéért 76-220 ezer forintot fizetni, miközben az MTV belső gyártásában készülő anyag egyetlen perce 7-20 ezer forintba került.
  20. Szabad a Vitézy-féle vállalkozásoknak és az Ezüsthajó Kft.-nek összesen mintegy 2,5 milliárd forintnyi értékű megbízást juttatni, becslések szerint mintegy 1,5-2 milliárd forinttal túlfizetve e társaságokat.
  21. Szabad azt a gyakorlatot folytatni, hogy az MTV gyártási szerződései ne legyenek egységesek, hanem egyes kontraktusokat a társaság jogi osztálya helyett a szerződő külsős partner készíti.
  22. Szabad eltekinteni attól, hogy egy több évig futó műsor előzetes jóváhagyásánál megvizsgálják a szerződéskötés indokait, illetve az MTV-re vonatkozó előnyös vagy hátrányos gazdasági hatásokat.
  23. Szabad az MTV Közalapítvány 1998 és 2002 között csonka, csak kormánypárti delegáltakból álló kuratórium elnökségének az előzetes szakértői vélemény ellenére szerződést jóváhagyatni olyan céggel, amely még a hatályos cégnyilvántartásban sem szerepel.
  24. Szabad az egykori tévéelnököknek azt a pénzt, mely 111 munkatárs elbocsátásának több mint 100 millió forintos költségeit fedezte, visszatartani, annak ellenére, hogy később ezek az emberek ismét visszakerültek a köztévéhez.
  25. Szabad az MTV-t olyan pénzügyi helyzetbe hozni, hogy az intézmény mára havi egy milliárd forint veszteséget termeljen.
  26. Szabad a csődközeli helyzetben lévő MTV-nek 120 órányi anyagot szinte ingyen átengedni a Millenáris Kht.-nek (alkotásonként száz (!) forintért).
  27. Szabad a Millenáris Kht. saját archívumából darabonként 2 millió forintért átengedni az Ezüsthajó Kft. által készített anyagokat az MTV-nek.
  27. Szabad 42 tanácsadónak összesen 801 millió forintot keresnie az MTV-nél.
  28. Szabad Lovas Istvánt 13,6 millió forinttal honorálnia az MTV-nek.
  29. Szabad 6,5 milliót fizetnie a köztévének Orbán Viktor nem hivatalos tanácsadója, Wermer András számára.
  30. Szabad a kormányváltás után busás végkielégítéseket fizetnie az MTV-ből távozóknak.
  31. Szabad Mendreczky Károlynak 30,5 milliót megszavazni.
  32. Szabad Csermely Péter hírigazgatónak és Gulyás Istvánnak, a Híradó volt főszerkesztőjének 17,5 milliót fizetni.
  33. Szabad Jen Sándor funkcionális főigazgatónak 17 milliót, Papp Endre műsorvezetőnek 16,7 milliót fizetni.
  34. Szabad az MTV-nek frissen bejegyezett, gyakran referenciákkal sem rendelkező cégektől, a piaci ár három-négyszereséért filmeket beszerezni, s ezáltal 13 cégtől majdnem 900 millió forintért "mozikat" vásárolnia.
  A következő bankügyletek megismétlődésére is számíthatunk: Magyar Fejlesztési Bank
  35. Szabad a Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) egy informális kormánydöntés alapján 450 milliós euró-kötvényt kibocsátani a Mol Rt. gázüzletágának megvásárlására.
  36. Szabad ezt a pénzt nem erre költeni, hanem az eredetileg fix, 5,25 százalékos kamatozású hitelt a bankközi piacon 4,5 százalékos kamatszinten elhelyezni.
  37. Szabad ezáltal - a rendőrség becslése szerint - több mint egymilliárd forint kárt okozni.
  38. Szabad az MFB-nek 1999-ben keretszerződést kötni a Defend Security Kft.-vel a bank ügyfeleiről való információgyűjtés céljából.
  39. Szabad a Defendnek 55 nem banki alkalmazott magánszemélyt és 13 céget megfigyelni, amiért az MFB 2001-ben összesen 16 millió forintot fizetett.
  40. Szabad az MFB-nek fedezet nélkül 428 millió forintos hitelt adni az alcsútdobozi székhelyű Szekér Csárda-Fogadó Kft.-nek.
  41. Szabad mindezért az MFB elnök-vezérigazgatójának, Baranyay Lászlónak több mint száz millió forint végkielégítést ajánlani, majd "megelégedni" a szerződés lejártáig szóló 46 millió forinttal.

  Tovább is van, mondjam még? Országimázs Központ
  42. Szabad az Országimázs Központnak (OK) több milliárdos szerződéseket kötni a Happy End és az Ezüsthajó Kft.-vel.
  43. Szabad az Ezüsthajónak 469,5 millió forintot kifizetni Orbán Viktor miniszterelnök és a kormánytagok politikai tevékenységének dokumentálására.
  44. Szabad ezért 296 filmet, valamint fotókat készíteni. (A szerződésekről a KEHI megállapította: a felvételekre kötött eseti szerződések, valamint az ezek költségvetését tartalmazó mellékletek elnagyoltak, a vállalkozó számára egyoldalúan kedvezőek.)
  45. Szabad az OK-nak még 30 millió készenléti díjat is fizetni az Ezüsthajónak, azt követően is, hogy az Állami Számvevőszék indokolatlannak találta a kifizetést.
  46. Szabad a Happy Endnek Mádl Ferenc államfői beiktatási ceremóniájára 120 millió forintot kifizetni közbeszerzési pályázaton.
  47. Szabad az OK-nak 2000 augusztus 20-án a millenniumi ünnepségekre országszerte összesen 975 milliót elkölteni, majd a költségeket üzleti titokra hivatkozva elhallgatni.
  48. Szabad a sidney-i olimpiai győztesekről óriásposztereket készítenie a Happy Endnek, a költségvetést pedig ugyancsak eltitkolni.
  49. Szabad Sidney-ben az olimpián magyar kulturális és gasztronómiai napokat szervezni a Happy Endnek 143 millió forintért.
  50. Szabad az OK-nak reklámozni a filmszemlét, arculattervezőként pedig a Happy Endet megbízni 20 millió forintért.
  51. Szabad az OK-nak 51 millió forintot elkölteni az Orbán Viktor washingtoni kitüntetésére utazó magyar művészekre.
  52. Szabad az OK-nak 38 millióért Országgyűlési Beszámoló címen a kormány hároméves tevékenységét dicsőítő hirdetéseket megjelentetni az országos napilapokban.
  53. Szabad mindezt Wermer András D. K. Waltson Kft.-jével elvégeztetni.
  54. Szabad az OK-nak 2000-ben 4,3 milliárd forintos összköltségvetést adni 2001-ben.
  55. Szabad az OK-nak 2001-ben 4,625 milliárd forintos összköltségvetés adni.
  56. Szabad emellett a Miniszterelnöki Hivatal által elkülönített pénzekből kulturális ismeretterjesztésre, programajánlókra 740 milliót, költségvetési kiadványokra 390 milliót, gazdaságfejlesztési eszközcsomagra 1,47 milliárdot szintén az OK-nak adni.
  57. Szabad a Happy End Kft.-nek a mobilvécéket forgalmazó Toi Toi Kft.-től 260 ezer forintos listaáron a 2000. augusztus 20-i ünnepségekhez illemhelyeket bérelni, majd 6 és fél millió forintért - 25-szörös áron - az Országimázs Központnak leszámlázni.
  58. Szabad az OK-nak országkép-építő kampányokra belföldön és külföldön 730 millió forintot elköltenie.
  59. Szabad az OK-nak gazdaságfejlesztő eszközprogram alá sorolt kommunikációra 460 miliió forintot elköltenie.
  60. Szabad az OK-nak saját kiadványokra és kormányzati kommunikációra több mint 1,7 milliárd forintot elköltenie.
  61. Szabad egy amerikai gyorsétterem-hálózat visszamaradt készletéből hamburgert és egy ismert sörmárkát formázó rakétákat is fellőni a 2000-es millenniumi tűzijátékon.
  62. Szabad mindezért a Happy Enden és az Ezüsthajón keresztül két cégnek több mint 230 millió forintot kifizetni.
  63. Szabad Wermer András anyósának amerikai cégén keresztül lebonyolítani az egész üzletet.
  64. Szabad a tűzijátékért felelős Tóth István Zoltánnak, az Országimázs Központ akkori vezetőjnek azzal hárítani el az árat firtató érdeklődését, hogy az ünnepi bejgli árát sem kérdezzük meg a nagymamától a karácsonyi vacsorán, így a polgároknak szóló ajándék ára sem publikus.
  65. Szabad később úgy érvelni, hogy az Országimázs Központ az Állami Számvevőszéknek tartozik elszámolni a közpénzekkel, nem pedig a sajtónak.
  66. Szabad "A Hídember" című film készítőinek - egy feljelentés szerint - 187 millió forinttal nem elszámolni.
  67. Szabad a költségvetésnek a filmet csaknem kizárólagosan finanszírozni - közbeszerzési pályázat nélkül.
  Jó lenne, ha volnának még martinsalakos házak, mert 1998 és 2002 között megtanultuk, hogy
  68. Szabad a Pénzügyminisztérium által meghatározott árhoz képest indokolatlanul 600 millió forinttal többet költeni az északi térségben megrongálódott martinsalakos házak felújítására.
  69. Szabad a martinsalakos házak felújításának felügyeletével megbízott kormánymegbizottnak (Horváth László, Fidesz) jótékonysági akciót gyakorolnia az állam pénzéből.
  70. Szabad Horváth Lászlónak az esetek többségében "méltányosságot" gyakorolni, hiszen a felújításról szóló kormányhatározat szerint a károknak csupán 80 százalékát téríti meg az állam, a fennmaradó 20 százalék esetében a kormánymegbízott dönthetett.
  71. Szabad 54 millió forintot fordítani egyetlen martinsalakos ház újjáépítésére Istenmezején, amikor elvben egy helyreállított épület költsége nem haladhatta meg a 24 millió forintot.
  72. Szabad pályáztatás nélkül kiválasztani a Baumag Holding Rt. nevű céget a martinsalakos házak felújítására.
  73. Szabad a martinsalakos házak újjáépítéséből fővállalkozóként meggazdagodni.
  74. Szabad bekapcsolni a helyreállítás folyamatában olyan közhasznú társaságot - Gyors Újrakezdés Kht. -, amelynek közreműködése nem szolgálta a helyreállítás optimális költségen történő megvalósítását, s szerepe a Kehi vizsgálata szerint értelmetlen volt.
  75. Szabad olyan házak lebontására is jelentős összeget kifizetni, amelyeket a tulajdonosuk korábban már lebontott.
  76. Szabad olyan számlát produkálni a martinsalakos házakkal kapcsolatban, amelyen konkrét munkavégzés feltüntetése helyett "kivitelezési díj" áll.
  77. Szabad a martisalakos házak felújítása kapcsán olyan jogi nonszenszet előidézni, mely szerint az önkormányzatoknak kell végrehajtani azt a kormányhatározatot, amibe nem volt beleszólásuk.
  78. Szabad a BM-nek a felújítás költségeit az önkormányzatokhoz "leosztani", azon számlák alapján, amelyeket előzőleg aláírt a Gyors Újrakezdés Kht. képviselője és a kormánymegbizott ellenjegyzett.

  Fidesz szerint mit szabad tenni, ha ők vannak hatalmon:
  79. Szabad ma Magyarországon 12 állami gazdaság 12 milliárd 690 millió forint értékű részvényeit az Orbán-kormány "felkérésére"az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Rt. (ÁPV Rt.) által a szintén 100 százalékos állami tulajdonban lévő Magyar Fejlesztési Banknak (MFB) térítésmentesen átadni.
  80. Szabad mindebből egy-egy 10 ezer forintos névértékű törzsrészvényt megtartani.
  81. Szabad a 12 érintett állami gazdaságot kivonni a privatizációs, valamint a termőföldről, illetve a nemzeti földalapról szóló törvény hatálya alól.
  82. Szabad továbbá a dolgozói tulajdonszerzésre hivatkozva úgy privatizálni atársaságokat, hogy a tucatnyi állami gazdaság dolgozói egyetlen esetben sem szerezhetnek 10 százaléknál nagyobb részesedést.
  83. Szabad ellenben a Fideszhez közelinek mondott érdekcsoportokat többségi tulajdonhoz juttatni.
  84. Szabad a 12 állami gazdaság kivásárlására az állami tulajdonú MFB-től rendkívül kedvező, a családi gazdaságok számára kialakított kamatokkal, 20 éves futamidejű hiteleket fölvenni.
  85. Szabad ma Magyarországon a hatályos törvényeket kijátszva, a 12 egykori állami gazdasággal a jogszabályban szereplő 10 év helyett 50 éves földhaszonbérleti, gyakorlatilag örökbérleti szerződést kötni.
  86. Szabad a Nemzeti Földalap (NFA) kezelő szervezet hivatalos felszólítását figyelmen kívül hagynia, arra még csak nem is válaszolnia, a legalább féltucatnyi privatizált agrárcégnek.
  87. Szabad az ügyészségnek a 12 furcsa körülmények közepette privatizált egykori állami gazdaság ügyében megszüntetni a nyomozást.

  Autópályák
  88. Szabad 1998-tól 2000-ig igérgetni az autópályaépítés elindítását, miközben a sztrádák nyomvonalán egyetlen kapvágás sem történik, de időközben milliárdokkal növekedenek az építési költségek.
  89. Szabad 2000-től 2002-ig közbeszerzési pályázat nélkül több mint 300 milliárd forint értékű út, híd és autópályaépítési megrendelést adni annak a Vegyépszernek Rt.-nek, amely korábban egyetlen centiméter autópályát sem épített.
  90. Szabad a Vegyépszernek a sztrádaépítések közben olyan alvállakozói láncolatot kialakítani, amely követhetelenné teszi a közpénzek útját.
  91. Szabad egyúttal a Vegyépszernek az alvállalkozói láncolat legalján álló, valódi munkát végző alvállakozókat kéthónapos késéssel kifizetni.
  92. Szabad a korábbi egymilliárdos körüli építési költség helyett kilomérenként átlagosan több mint 1,4 milliárdért építettni a Vegyépszerrel.
  93. Szabad a választások előtt kilométerenként több mint két milliárd forint munkadíjjal szerződést kötni az M30-as út megépítésre ugyancsak a Vegyépszerrel.
  94. Szabad csaknem két milliárdért lebontatni a korábban az M1-esen és az M3-ason több mint öt milliárdért felépített autópályakapukat.
  96. Szabad az EU döntése alapján az egykori kapuk helyén új ellenőrző pontokat telepíteni, amelyek kialakítása szakértők szerint 6-10 milliárd forintba kerülhet.
  97. Szabad a Nemzeti Autópálya (NA) Rt. előző vezetőinek 1,2 milliárdot átutalnia a Defend Kft.-nek egyes a nyomvonalak lőszermentesítéséért.
  98. Szabad eközben a Defend alvállakozójának ugyanezt a munkát 180 millióért elvégezni.
  99. Szabad az NA Rt. korábbi vezetőinek 288 millió forintért szerződést kötni egy ügyvédi irodával, miközben az gyakorlatilag nem végzett munkát.
  100. Szabad ugyancsak az NA Rt. előző vezetőinek területszerzési feladatok elvégzéséért 1,5 milliárd forintot átutalni egy ZIB Consulting nevű vállalkozásnak, miközben a gyanú szerint ez a társaság sem végzett érdemi munkát."

  Ennyi minden történt 1998-2002-ig ! Ez cca. 1500 milliárd Ft. Ez is éppen elég! Gondolják csak el most következik a második forduló ,és a világválságból még ki se lábaltunk !”
 • 29. Orfeusz 2009. július 26. 15:41
  „Igen, cikk a Figyelőből.”
 • 28. Intel 2009. július 26. 15:39
  „http://www.fn.hu/cikk/00220000/225276/3_N.jpg”
 • 27. Orfeusz 2009. július 26. 13:49
  „Három munkacsoportot hozott létre a Fidesz a vízvagyon, a termőföld, illetve az erdők privatizációjának figyelemmel kísérésére. A párt kormányra kerülése esetén nem csak az állami vagyont érintő döntéseket vizsgálja felül, de az összes minisztériumi szerződést, közbeszerzést, beruházást, s az uniós források felhasználását is. A párt egyes köreiben máris személyes felelősségre vonásokat emlegetnek, de más Fidesz-vezetők is minimum azt ígérik, hogy számba veszik a jelenlegi kormányzat döntéseinek haszonélvezőit.

  Ötvennégy nevet tartalmazó lista kering március óta a világhálón, amelyet először a Belpol.hu internetes újság közölt egy, a nevét felfedni nem kívánó fideszes középvezetőre hivatkozva. Az anyag címe: ,,A Fidesz kilövési listája". A portál szerint a jobboldali párt, amint kormányra kerül, elsősorban a listán szereplők ellen indít vizsgálatot, átböngészi a hozzájuk köthető ügyek iratait. A cikk közölte a dokumentum fotóját is. Viseltes fecni, mintha valaki szórakozottan firkálgatott volna. Az MSZP-hez és SZDSZ-hez köthető nevek szinte kivétel nélkül csupa kis betűvel, némelyeket nyilakkal, megjegyzésekkel láttak el (lásd az illusztrációt a 16. oldalon). A névsort megkeresésünkre a Fideszben minősíteni sem kívánták, korábban Szijjártó Péter szimplán ,,hülyeségnek" nevezte.

  REVANSRA KÉSZÜLNEK. Névtelenséget kérő jobboldali informátoraink ugyanakkor Szijjártó egyszavas kommentárját azzal egészítették ki, hogy vezetői körben biztosan nem készült ilyen ,,amatőr dokumentum". Alsóbb szinteken viszont nagyon is sokan ,,készülnek revansra, fejben tartanak ügyeket, ugrásra készen várják, hogy az állami hivatalokban hozzáférjenek az iratokhoz". Egyáltalán nem kizárt, hogy egy fideszes közéleti szereplő állította össze a névsort - latolgatják többen is az eshetőségeket.

  Az elszámoltatáshoz azonban, amelyet Orbán Viktor pártelnök tavaly beharangozott, s a párt azóta is napirenden tart - mint arról lapunk értesült - a jelenlegi fázisban nem a nevek összeszedése az elsődleges. Ám azt, hogy maga a felelősségre vonás nem marad el, Orbán márciusban egyértelművé tette a Jövőkép című könyv bemutatóján. ,,Az elmúlt öt-hat évben történtek bűncselekmények, amelyeket a kormányoldal csak iszonyatos erőfeszítéssel tud elleplezni, világossá kell tenni, hogy egy következő kormánynak ki kell vizsgálnia minden jogsértést" - mondta a Fidesz elnöke. Balsai István, az Antall-kormány igazságügyi minisztere hasonló keménységgel fogalmazott a Demokrata című hetilapnak: a felelősségre vonások büntetőeljárást is jelenthetnek. Ugyanígy Kövér László is következetesen hangoztatja országjáró körútja állomásain, hogy minden ügyet egytől-egyig ki kell vizsgálni, akkor is, ha azok elévültek, s nyilvánosságra kell hozni a felelősök neveit.

  Az állítólagos kilövési lista. A Fidesz szerint: hülyeség.
  A Figyelő szerette volna megszólaltatni a párt prominens politikusait, ám valamennyien elzárkóztak. Egyedül Szijjártó Péter szóvivő közölte írásban, hogy a Fidesz ,,az Állami Számvevőszék jelentései és a sajtóban megjelent információk alapján követi nyomon az MSZP-SZDSZ kormány privatizációs döntéseit és a nemzeti vagyon elherdálását". A párt elnöksége a közelmúltban három munkacsoportot hozott létre, amelyek a vízvagyon, a termőföld, illetve az erdők privatizációját kísérik figyelemmel. ,,Ezek a munkacsoportok is sajtóhírek alapján tartják nyilván a megkötött szerződéseket, amelyeket a soron következő polgári kormánynak felül kell majd vizsgálnia."
  Varga Mihály, a Fidesz alelnöke néhány héttel ezelőtt elszámoltatás helyett csupán leltározást említett. Mint mondta, annak néznek majd utána, kik jártak jól a jelenlegi kormány döntéseivel. Névtelenséget kérő jobboldali informátoraink szerint ez a forgatókönyv érvényesülhet inkább, ám emellett a különféle munkacsoportok által összegyűjtött ügyekben is vizsgálódnak. (Az egyes területekről lásd a keretes írást.) Elsősorban az elmúlt évek privatizációs ügyeit és közpénzköltéseit nézik át. Emellett az állami vagyont érintő minden döntést, a minisztériumok szerződéseit, közbeszerzéseit, az általuk vezényelt beruházásokat s az uniós források felhasználását. A három munkacsoport már hetek óta dolgozik Fónagy János, Tasó László és Jakab István vezetésével.

  Tény, hogy a jobboldal politikusai 2009 januárja óta heti rendszerességgel tartanak sajtótájékoztatót arról, hogy a kormányoldal tagjai hol és milyen, ,,az állami vagyon csonkítását célzó tranzakciót készítenek elő". A szándék ezzel az, hogy ,,akármeddig marad a Bajnai-kormány, egyetlen ügyletet sem engedünk végigvinni, amely MSZP-SZDSZ-közeli tulajdonosi kör kezére játszana át állami vagyont" - fogalmazott egy informátorunk. Bencsik János, Tatabánya polgármestere, a Fidesz országgyűlési képviselője szerint a kormány úgy viselkedik, mint a rossz házasság végén az a fél, aki tudja: el kell hagynia a házat, s két kezével kapaszkodik mindenbe, még az utolsó fogkefét is magával vinné.

  ,,Azt üzenjük azoknak a politikai, gazdasági és pénzügyi köröknek, amelyek érdeklődést mutatnak a magyar vízvagyon, földvagyon, erdővagyon magánosítása és üzleti alapon történő működtetése iránt, hogy a kormányváltást követően a Fidesz - Magyar Polgári Szövetség ezeket a szerződéseket föl fogja bontani" - mondta. Arra vonatkozóan, hogy a három fideszes munkacsoport meddig jutott a tényfeltárásban, nem árultak el részleteket.

  DOLGOZNAK A JOGÁSZOK. Ezzel párhuzamosan a Nemzeti Jogvédő Szolgálat (NJSZ) viszont már jócskán előrehaladt hasonló tevékenységében, amelynek során két munkacsoportot hozott létre a ,,nemzeti vagyon védelmében". (Az NJSZ 2006 ősze óta a Gyurcsány-kormány elleni tüntetéseken részt vevők, s rendőri bántalmazást elszenvedők jogi érdekképviseletét látja el.) Az NJSZ egyik külső szakértője, Bencze Izabella, a Kincstári Vagyoni Igazgatóság egykori vezérigazgató-helyettese arról számolt be, hogy jogászok csapata vizsgálja a vagyontárgyak visszaperlésének lehetőségét, illetve olyan jogszabálytervezeten dolgoznak, amelyik megakadályozza a nemzeti vagyon állami tulajdonból való kikerülését.”
 • 26. Intel 2009. július 26. 13:29
  „Tancs

  Szerintem ezt szemét ügyben bizonyították....
  Miért nem Fertőszentmiklosra szállítják a szemetet?
  Mikor tudták, hogy szorít a határidő, akkor miért nem tettek eddig semmit?

  Fodor jó minőségű utakat ígért, ezzel szemben tessék megnézni hogyan épülnek...
  Híd utca, stb...
  Korrupció ami hagyja, hogy rossz minőségben drágán utakat készítsenek...”
 • 25. Orfeusz 2009. július 26. 13:28
  „Kedves Stefano, nyugodjon meg nem lesz 2010-ben polgármesterváltás. Kedves TancsKaszbell! Nagy Tamás nem politikai tényező. Az együttműködés jó dolog, de az örökös tagadás nem az együttműködés felé mutat.
  Ha a FIDESZ alkalmatlan a városvezetésre, mégis ki alkalmas? A 10 % körülire zsugorodott MSZP, talán az SZDSZ vagy az MDF? Mondjon már egy felállást, egy tényleges alternatívát. A JOBBIK egy bejegyzett párt,
  persze vannak, akik szeretnék a betiltásukat. Draskovics/Drazsé és a hasonszűrük. A JOBBIK egy radikális párt, amely ki meri mondani, nevén meri nevezni a disznóságokat, az aljasságokat. Ugyan már mi a sanda FIDESZ-es terminológia? Talán futni kellene hagyni az offsohe lovagokat, az Ország kirablóit, a tolvajbandát? Na, nehogy már! Ez rombolja a közszellemet, a társadalmi békét??? Nekünk nincsen a közös jövőbe vetett hitünk az elmúlt 7 év, sőt a 20 év bűnöseivel, tolvajaival. Nem érti? Azért vagyunk nyakig a szarban, mert
  a közpénzek százmilliárdjait tüntették el a neoliberális gazdaságpolitika zászlóvivői és körük. Út, híd, alagút, középület stb. nem épült sehol Európában olyan drágán, ahogyan Magyarországon! Nem csuklóig, hanem könyékigés nyakig folyt, folyik a turkálás a közpénzekben! Ennek vége lesz, ha nem: nemhogy Balkán, de Szomália és Etiópia szintjére züllünk.”
 • 24. TancsKaszabell 2009. július 26. 10:47
  „Az imént végigolvastam az eddig írt HSz-eket és sajnálatos de Nagy Tamás egyetlen fontos és igaz megállapításáról szó sem esik.Nevezetesen arról ,hogy "együttműködve még előbbre jutnánk" !! Így igaz ! Ez okból ez a fideszes városvezetés alkalmatlan a város képviseletére !

  A nyilatkozatában én megláttam azt az aggodalmat ami eltölti a képviselő urat amikor a városunkért aggódik. Igaza van van is oka az aggodalomra !!

  Ezzel szemben egy szép hangú tájékozottságát folyamatosan sikertelenül bizonygató dalnok a sorok között a szélsőjobb színre lépésének szükségességéről próbálja meggyőzni a gyanútlan olvasót,tudomást sem véve arról hogy ezt a szervezetet a bíróság társadalmi veszélyessége miatt betiltotta.Sőt védelmébe veszi azzal,hogy a bejegyzett pártok közé sorolja mondókájában.

  Továbbá arról is nyilatkozik,hogy szélsőjobboldali szervezetekben is vannak bűnözők "Hát persze de nem annyi, mint az SZDSZ-ben, az MSZP-ben".Persze még "hol vagyunk még a tényleges elszámoltatásról, vádemeléstől, a vagyonelkobzásoktól".
  Ismerős sanda fideszes terminológia.Ez fenyegetést jelent a társadalom számára mert a közszellemet rombolja és a jövőnkbe,a közös jövőnkbe vetett hitünket gyengíti !

  Ez a dalnok tehát hamisan énekel !

  A kritikai véleményéből a fidesz viselt dolgairól,társadalom ellenes,a most és mindenkor szükséges összefogást elutasító, félreértelmezett ellenzéki magatartásáról,a szükséges társadalmi reformok sorozatos megbuktatásában elért "sikereiről" szót sem ejt !!!!!!!

  A csúcs pedig a következő :

  Mindazok akik ezt másként látják,- úgy mint Intel barátunk-, az "rákosista rémhíreket terjeszt".
  Bizony !!”
 • 23. Stefano 2009. július 26. 10:38
  „Szép napot Orfeusz!

  A polgármesterrel kapcsolatban majdnem igazat írt Intel, annyi különbséggel, hogy nem lemond hanem nem indul jövőre a választáson.
  És ezt nem a közeli munkatársa állította hanem maga az illetékes ;)”
 • 22. Orfeusz 2009. július 26. 07:54
  „21. vitriol2: Bokros? Jó szakember. A baloldalon, az SZDSZ-ben, az MSZP-ben. Un. konzervatív pártban? Na, nem. Őt bevenni a buliba? Ez az Ibolyka et co-t minősíti. A Habsburg-fiú? Mit keres az MDF-ben? Tudás? Tudnék egy-két dolgot írni a fiúról. CD? Dávidék egy mocskos eszközzel tudták csak kinyomni pártjukból a rivális elnökjelöltet. Almássy-t "telepítették"? És Ibolyát? Jobbik? Mit is tett a Magyar Gárda? Figyelmeztette a falvakban és városokban randalírozó, a törvényt el nem ismerő alakokat, hogy állítsák le magukat! Lehet, hogy a Jobbik radikális, szükség van rájuk (is). Bűnözők is vannak közöttük? Hát persze, de nem annyi, mint
  az SZDSZ-ben, az MSZP-ben. Ld. az előzetesen letartóztatottakat, a bíróság előtt állókat stb. és ez mégcsak a jéghegy csúcsa, hol vagyunk még a tényleges elszámoltatásról, vádemeléstől, a vagyonelkobzásoktól.
  Igen, nem közvéleménykutatást kell nyerni. Választásokat. Nem kell aggódni, az is meglesz.
  18. Intel: persze, vannak jólértesültek, pletykások és szarkeverők. A PH-ban, a Polgármester környezetében is. F. T. 56 éves, a következő ciklust még végig fogja csinálni, utána nyugdíjba tud menni.”
 • 21. vitriol2 2009. július 26. 07:29
  „12. Orfeusz 2009.07.25. 16:51 -nak!!!
  -"! A neoliberális Bokrossal?" tudod az Ő "csomagja" volt alapja a fidesz "kormányzási" kezdeti sikereinek.
  -"A kicsit lökött király unokával" hát -ugyan és sem kedvelem a "királyunkat", de tudását nagyon sokan köztük föleg Te ,igencsak elfogadhatnád
  -MDF felsorolásodhoz- tudod van több CD ahol fideszhez nagyon közel álló emberkék az MDF lejáratásárol ill. megfigyeléséről beszélnek. tudod a fideszközeli "hatoság" nem a Cd-én elhangzott dolgokat vizsgálja, hanem a CD nyilvánosságra kerülését. Ugye érdekes? azt vizsgálják aki az igazságot "felszinre "hozta és nem azt aki törvénytelenséget követett el-titkosmegfigyelés, lejáratás--fidesz mocskolás- ki mocskolta a fideszt, ird meg meg, mert én itt ilyent nem olvastam
  -jobbik- egy olyan pártrol irtál ahol a félkatonai "szervezetét" betiltották, hja neked ez üldözés, akkor joggal kérhetik számon a köztörvényes bünözök- köztük több" matyarSA. gárdista" korábban elitélt bünözö, hogy öket miért is "üldözik".
  és a "szerencsés számu"(13) reagálásodhoz: nem közvélemény kutatást kell nyerni, hanem választást”
40 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ásványvíz folyik az artézi kutakból

Petőháza - A bevizsgálás után kiderült, hogy Petőháza négy köztéri artézi kútjából… Tovább olvasom