Kisalföld logö

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -6°C | 2°C Még több cikk.

Nagy Tamás betekinthet a szerződésbe

Sopron - A győri bíróság döntött: az önkormányzatnak kötelessége az ügyvédi szerződéseit teljes terjedelmükben nyilvánosságra hozni. Erről Nagy Tamás (MDF) tájékoztatott az elsőfokú tárgyalás után.

Nagy Tamás (MDF) a mélygarázs építésével kapcsolatos ügyvédi szerződésekbe való betekintése kapcsán első fokon döntött a bíróság. Az ítélet kötelezi a soproni önkormányzatot, hogy teljes terjedelmükben bocsássa a képviselő rendelkezésére a szerződést.

– Az adatvédelmi törvényre hivatkozva nemcsak képviselői körben, hanem igény szerint bárki számára biztosítani kell a megtekintés lehetőségét – idézett az ítéletből Nagy Tamás. A képviselő még decemberben fordult a bírósághoz azt követően, hogy a közigazgatási hivatal állásfoglalása ellenére sem tették lehetővé számára, hogy megismerje a szerződésben foglaltakat.

Mint ismeretes, Nagy Tamás közérdekű adat eltitkolása ügyében fordult a Győr-Moson-Sopron Megyei Közigazgatási Hivatalhoz.
A szervezet indokoltnak tartotta a képviselő kérelmét, azonban a polgármesteri hivatal ennek ellenére sem volt hajlandó az iratot teljes terjedelmében rendelkezésre bocsátani, abból ugyanis egy teljes pontot „kivágtak". Az ügyvédi megbízás díját éppen az említett rész tartalmazta. – Sajnálatomat fejezem ki, hogy tizennyolc évvel a rendszerváltás után egy demokrata számára egyértelmű jogosultságot bírói úton kell érvényesítenem – tette hozzá Nagy Tamás. – Remélem, hogy az eset tanulsággal jár az önkormányzat vezetői számára és megkímélve a várost a további perköltségektől, megmutatják a szerződéseket. Az ítélet kézhez vétele után erre tizenöt napjuk lesz.

Olvasóink írták

  • 3. Soproni 2008. január 19. 23:12
    „Remélem másnak is lesz lehetősége betekinteni...!”
  • 2. zso 2008. január 18. 23:08
    „Már éppen itt volt az idelye!!!!!!”
  • 1. joco 2008. január 18. 10:00
    „Az "ujtöbbségü "önkormányzat megint bukott egy oriásit. Ök csak igy titokban mernek "kormányozni", megszokták mikor fidesz volt hatalmon akkor a min. értekezleteken jkv. sem készült.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dr. Szatmári György marad a főigazgató

Sopron - Dr. Szatmári György marad az Állami Szanatórium főigazgatója, miután a szakminisztérium… Tovább olvasom