Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Nagy siker a záró hangversenyen

A Tízforrás Fesztivál keretében a hegykői 18. musicalszeminárium zárókoncertjét rendezték a hétvégén a szabadtéri színpadon a zsúfolt nézőtér előtt. A műfaj ígéretes tehetségei hosszan tartó vastapsot kaptak.
– Tizennyolcadik alkalommal rendeztük meg a hegykői nemzetközi musicalszemináriumot. Több magyar musicalszínész a közelmúltban itt, Hegykőn kezdte pályafutását. A szeminárium után a bécsi Vienna Konservatoriumban tanultak és most elsőrangú színházaknál építik karrierjüket, mint például Galambos Lilla vagy Mádi Alexandra – avat a részletekbe a főszervező, Rivo Gábor magyar származású zeneszerző, zongorista és karmester, aki az egyetemi szintű bécsi Vienna Konservatorium musical tanszékének művészeti vezetője is. Hazánkban ő vitte színre a Vámpírok bálját a pesti Magyar Színházban 2007-ben. – Ezúttal Ausztriából, Német- és Olaszországból érkeztek a kurzusra 16–20 év közötti fiatalok, akik közül sokan szakirányon tanulnak művészeti felsőoktatási intézményekben. Hegykőn hangképzést Eva-Maria Lenk tanított, a szeminárium koreográfusa és a záró előadás rendezője Anita Todorov volt.

Vastapsban részesültek a musicalszeminárium énekesei és táncosai a hétvégén Hegykőn.
Vastapsban részesültek a musicalszeminárium énekesei és táncosai a hétvégén Hegykőn.

– Először járok Magyarországon, így a hegykői musicalszemináriumon is – mondta Jasmin Vorhauser, aki az észak-olaszországi Brixenből érkezett. – Jövőre érettségizek, de mindenem a zene, a tánc, az éneklés. Odahaza egy együttes énekeseként többször is közönség elé léptem. A hegykői szemináriumon igen komoly munka zajlott, alaposabban is megismerhettük a színészet, az ének- és tánctudás fortélyait. Olyan híres darabokból tanultunk részleteket, mint például az Elisabeth, a Chicago, A macskák s a Queen együttes dalaiból készített musical. 

 Hétfői és keddi programok. A Fertő–Hanság Nemzeti Park napfelkeltei kenutúrát indít ma 4.30–8 óráig. A fertőhomoki tájházban kézműves-bemutatókat tartanak 9–12 és 14–17 óráig. A nagycenki önkormányzat dísztermében fotókiállítás nyílik délután 5-kor. Naplementei kenutúrára invitálják az érdeklődőket 18–21 óráig, míg a hegykői szabadtéri színpadon Halász Judit lép fel este 6-kor. Kedden 9–12 óráig lesz kenutúra a nemzeti parkban, míg a fertőhomoki tájházban 9–12-ig, 14–17 óráig kézműves-bemutatóra várják a közönséget. A nagycenki alkotótábor művészeinek kiállítását este 6-kor nyitják meg a nagycenki Horváth és Lukács Galériában. A hegykői szabadtéri színpadon a Takáts Eszter Trió koncertezik este fél 8-kor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ikertestvérek randevúja Ágfalván

Minden eddiginél több ikertestvér érkezett a hétvégi VII. Ágfalvi Ikerfesztiválra. Tovább olvasom