Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

Nagy munkában az új testület

Sopron új képviselő-testülete, köztük mindazok, akik most ismerkednek az önkormányzati munkával, túl vannak a bizottsági üléseken, csütörtökön pedig első döntéseiket is meghozzák a közgyűlésen.
A tervek szerint huszonhárom témában szavaznak a képviselők a csütörtökön 8.30-kor kezdődő közgyűlésen. Várhatóan meghosszabbítják a Soproni Távhőszolgáltató Kft. ügyvezetői megbízását, a Soproni Ingatlankezelő Kft. ügyvezetői állására pedig pályázatot írnak ki, miután a jelenlegi vezető megbízatása az év végén lejár. A költségvetési szervek elismert tartozásállományáról és az önkormányzati biztossal kapcsolatos eljárási szabályokról szóló rendeletet módosítják, ahogy a képviselők és a bizottságok külső tagjainak tiszteletdíjáról szóló helyi rendeletet is aktualizálják. Pontosítják a Lövérek szabályozási tervét és a vagyonrendeletet.
Zsebbe vágó döntéseket is meg kell hoznia a testületnek: várhatóan emelkedik a kéményseprő-ipari szolgáltatás, a hulladékszállítás, valamint a víz- és csatornadíj, csak az a kérdés még, hogy mennyivel. Első körben véleményezik a városatyák az új hulladékrendelet, és megismerhetik a város pénzügyi helyzetét is az első háromnegyed évi költségvetési gazdálkodás tájékoztatójából.
Örömteli döntések is várnak a képviselőkre: ezen a közgyűlésen dől el ugyanis, hogy kik kapják az idei kitüntetéseket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ismeretlen levélíró

Az MSZP Soproni Baráti Köre aláírással kapott a baloldalnak tett szolgálataiért köszönő levelet… Tovább olvasom