Kisalföld logö

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 12°C | 22°C Még több cikk.

Nagy László kiállítása nyílt negyven év munkáiból

Nagycenk -A nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeumban látható Nagy László fafaragó legjobb munkáinak válogatott kiállítása. A helybéli mester immáron negyven éve foglalkozik faragással.
A nagycenki Nagy László szerencsés embernek érzi magát, mert mint mondja, az elmúlt negyvenegy évben azzal foglalkozhatott, amit szeret. Életre szóló hivatást választott magának, a fafaragást.

– A pályám úgy indult, hogy szerettem rajzolni, és véletlenül megtudtam, hogy Sopronban a hetvenes években egy cégnek van faszobrászműhelye. Azonnal jelentkeztem – mesélte a hatvanadik születésnapját ünneplő Nagy László. – Bak László elnöknek köszönhetem, hogy felvettek. Az elmúlt több mint negyven évben rengeteg kiállításon, bemutatón vehettem részt, ahol számos elismerést és megbecsülést kaptam. Öröm számomra, hogy a fiatalok is érdeklődnek a mesterség után. Műhelyemben fogadom az érdeklődő általános iskolásokat és az egyetemi hallgatókat.

Szívesen beavatom őket a szakma rejtelmeibe, s amit csak lehet, elmondok, hogy az utókor vigye tovább azt a csodát, amit fafaragásnak neveznek.

– Jó érzés, amikor turisták felkeresnek és nézik, ahogy dolgozom, pedig sehol nem reklámozom a munkáimat. Ezek az olyan apró örömök, amik megerősítenek, hogy jól döntöttem annak idején.
A születésnap alkalmából különleges kiállítás nyílt a nagycenki Széchenyi István Emlékmúzeumban. Az elmúlt négy évtized legjobb alkotásait tárják a nagyközönség elé. A megnyitóünnepség keretében Nagy László több évtizedes szakmai tevékenysége és értékmentő munkássága elismeréséül Győr-Moson-Sopron Megye Emlékérmét vehette át.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mókás szüreti felvonulás Nagycenken

Nagycenk - Hagyományosan a szüret vége felé rendezik meg Nagycenken a szüreti napokat. Nem volt ez… Tovább olvasom