Kisalföld logö

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 20°C | 33°C Még több cikk.

Nagy kérdés: Sikerül-e megszerezni 420 millió forintot?

Az MKB Arénában záros határidőn belül 100 millió forintos átalakítást kell elvégezni. A lehetőség adott, hogy a társasági adóból további 300 millió forint támogatás jöjjön össze.

A soproni képviselő testület legutóbbi ülésének egyik napirendi pontja az MKB Aréna átalakításával kapcsolatos előterjesztés volt. Nulladik lépésként kibővítették a létesítmény körüli parkolási lehetőséget. S a java ezt követően jön.

Jelentős sportdiplomáciai sikerként is elkönyvelhető, hogy 2015-ben a városban rendezik meg a női kosárlabda Európa Bajnokság csoportmérkőzéseit. Ám ehhez további fejlesztések szükségesek. De még ne szaladjunk ennyire előre.

- A katasztrófavédelmi igazgatóság számos kikötést tett, amelyeket záros határidőn belül teljesítenünk kell - mondta el megkeresésünkre Török Zoltán, a Raabersport Kft. ügyvezető igazgatója. - Ide tartozik például a füstelvezetés megoldása, a további menekülő útvonalak kialakítása, kijelölése, a légcsere megoldása, valamint korszerűsíteni kell a gépészeti és biztonságtechnikai berendezéseket. Mindösszesen az átalakítás teljes összege eléri a százmillió forintot.

Török Zoltán így folytatta: a Magyar Kosárlabda Szövetség meghatározta, hogy a társasági adóbevételből a 420 millió forint illeti meg a soproniakat. Ennek önrésze 120 millió forint. Ez gyakorlatilag forintra ugyanannyi, mint amennyit az átalakításra ki kell fizetni.

- A lehetőség adott, a tét az, hogy a százmillió forintot sikerül-e megtöbbszörözni - tette hozzá az ügyvezető igazgató. - A 300 millió forintot a cégek írhatják le a társasági adójukból, így nekünk kell felkutatni az egyes vállalkozásokat és meggyőzni őket arra, hogy támogassanak bennünket. Nem túlzás azt mondani, hogy nagy összefogásra lesz szükség a soproni kosárlabda sport érdekében. Tavaly Pécs például nem tudott élni a lehetőséggel. Ez pedig intő jel lehet számunkra.

A tervek szerint a társasági adóból befolyt pénzből bővítik az öltözőket, a mosdókat. A lelátót is korszerűsítik és meg is nagyobbítják, továbbá multifuknciós lenne és 1000 négyzetméteres teremmel bővülne a sportolásra alkalmas tér. Az Arénát napközben a fiatalok, az utánpótlás korú sportolók használhatják. Emellett az edzőtermem is várja majd az amatőr sportolókat.

- A házat a jövőben még inkább ki tudjuk használni - így Török Zoltán. - Az Arénát 2005 óta kezeljük, üzemeltetjük. Az eltelt hét évben a lehetőségeinkhez mérten folyamatosan korszerűsítettük. Kicseréltük például a játéktér padlóját, új, sorszámozott lelátót építettünk be. A fogadótér is megszépült. Most adott a lehetőség, hogy összefogással tovább fejleszthessük a létesítményt.

Olvasóink írták

 • 6. canis 2012. július 01. 22:01
  „Nem félek, sportra, főként ha élsport és üzlet is, mindig van pénz, erre is lesz...akkor is, ha semmi másra nem jut.”
 • 5. józanparaszt 2012. július 01. 13:49
  „jó szokás szerint ezek a soproni sportlétesítmények mind 1 hangyaf.sznyival kisebbek a kelleténél: az uszodában nem lehet normális (50m-es medencében) úszóversenyt rendezni. a sportcentrumba csak cipökanállal fér be 1 kézipálya, keresztben éppen kicsi a tenisz-vagy kosárpályának való hely. a korábbi hsz-kban említett tákolmányokkal együtt le kell bontani az egész kócerájt és egy 21.századi multifunkci csarnokot felépíteni”
 • 4. molten13 2012. július 01. 08:14
  „Most akkor hogy van ez? Az MKB megkapta a várostól üzemeltetésre a Sportcentrumot. A város pénzéből épült, most az MKB-nak hoz hasznot. Ha felújítás szükséges, fizesse a város. Mert az önrrészt az MKB nem tudja kifizetni, az tuti. Igaz nem is akarja. Profinak mondott csapatot támogasson a város?”
 • 3. r_r 2012. június 30. 22:22
  „Így van már régen le kellett volna bontani az egykori West üzletházat.
  Szégyenfolt a kosárbolttal együtt.”
 • 2. lazioboy 2012. június 29. 09:11
  „remélem sikerülni fog támogatókat szerezni, mert az összefogás itt, most igazán megmutatkozhatna.”
 • 1. sopron700 2012. június 29. 08:59
  „Az épület mellet lévő kosaras vállalkozást, és azt a vastákolmányt amiben rongyosruhákat árulnak, meg kellene szüntetni.Véleményem szerint a bérleti díj amit fizetnek ( ha egyáltalán fizetnek)csekély.De az épületegyüttes képét mindenféleképpen rontja.Nem beszélve a tömegek vonulását leszűkíti, egyéb külső sport programok szervezésének lehetőségét elveti,hely hiány miatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közgyűlés: Lesz parkolási napijegy Sopronban

Bővül a fizető parkolási rendszer Sopronban, miként napijegyet is bevezetnek. A kórházért egyformán… Tovább olvasom