Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Nagy kihívás volt az ünnep biztosítása

Sopron - Pályafutása legnagyobb kihívásának tartja a piknikes évforduló programjainak rendőri biztosítását Farkas Gábor soproni rendőrkapitány. A tömegek buszokkal való szállítását illetően sokakban felvetődött: lehetett volna másként is...

Az egyik soproni szállodánál, valamint a fertőrákosi Barlangszínháznál mintegy negyven emberből álló ellenzéki csoport hangoskodásán – és hozott hízott libáik eleresztésén – kívül más incidens nem árnyékolta be a Páneurópai Piknik 20. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségsorozatot. A Barlangszínháznál – a közjogi méltóságok védelme érdekében – a rendőrök hátrébb szorították a tüntetőket. Néhányan azokat a rendezvényeket is megpróbálták megzavarni, amelyek nem voltak sajtónyilvánosak, ám a rendőrség meghiúsította e terveket.
 
Farkas Gábor: A rendőri biztosítás megszervezését és végrehajtását pályafutásom legnagyobb kihívásának tekintem.
Farkas Gábor: A rendőri biztosítás megszervezését és végrehajtását pályafutásom legnagyobb kihívásának tekintem.


Merkel kancellár 18 kocsiból álló konvoja

– Ilyen sok hazai és külföldi közjogi, illetve magas rangú személyiség még nem járt egyszerre Sopronban és környékén. Éppen ezért útvonaluk, valamint tartózkodási helyeik rendőri biztosításának megszervezését és végrehajtását pályafutásom legnagyobb kihívásának tekintem – nyilatkozta a portálunknak Farkas Gábor alezredes, soproni rendőrkapitány. – A sopronpusztai emlékünnep, Angela Merkel német kancellár helikopteres piuszpusztai érkezése, az érintett soproni szállodák, a Barlangszínház és a fertőrákosi püspöki kastély, illetve más helyszínek felügyelete, a delegációk közlekedésének koordinálása komoly előkészületeket és összehangolt munkát kívánt. Egyedül Angela Merkel német kancellárnak az autókonvoja tizennyolc kocsiból állt. A német és osztrák rendőrökkel együttműködve, a magyarok részéről százötven – a soproniak mellett győri, mosonmagyaróvári és csornai – rendőr kiváló munkájának köszönhetően minden a legnagyobb rendben zajlott le.


Svéd külügyminiszter soproni borozóban

– Munkánkat ezenfelül nyugdíjas rendőrök, soproni és fertőrákosi polgárőrök is segítették – tette hozzá Farkas Gábor rendőrkapitány. – Tűzszerészek és bombakereső kutyák is a helyszínen voltak. Diszkréten és hatékonyan oldottuk meg azokat a helyzeteket, amelyeket ünneprontónak, a hely szellemétől idegennek ítéltünk meg. A delegációk tagjainak testi épségéért a köztársasági őrezred felelt, velük is folyamatos volt a kommunikáció. A hivatalos programok mellett két fertőrákosi étterem és egy soproni borozó biztosítása is a feladataink közé tartozott. Előbbiekben a magyar miniszterelnök és kísérete vacsorázott az osztrák és a svéd külügyminiszterrel, utóbbit a svéd politikus a késő esti órákban kereste fel.

Angela Merkel hazafelé tartó helikoptere pontosan este 9-kor szállt fel Piuszpusztáról, ez idő tájt vette útját Budapest felé Sólyom László köztársasági elnök. Bajnai Gordon éjjel 11-kor intett búcsút vendéglátóinak.

A rendőrkapitány irányítása alatt százötven rendőr teljesített szolgálatot.
A rendőrkapitány irányítása alatt százötven rendőr teljesített szolgálatot.


A nézőket szállító buszok késtek

Ugyanakkor a sopronpusztai délutáni emlékezésekről haza-, avagy a Barlangszínházba induló érdeklődőknek – akik kénytelenek voltak akár egy órát is várni a buszra – az idő múlásával alábbhagyott ünnepi hangulatuk. Az út mentén álló tömegből egyre többen vetették fel: megtapsolták a felszólalók beszédét, véget ért statisztaszerepük, most már csak a mellettük elhúzó gépkocsik benzingőzét és a port kapják. Sokan hangot adtak nemtetszésüknek: nem lehetett volna ezt másként szervezni? A delegációk elsőbbségét tiszteletben tartva a konvojok között nem lehetett volna egy-egy befelé tartó buszt is elindítani? Ugyanis ennek következtében többen csak késve érkeztek az Európa-koncertre, megzavarva az élő televíziós közvetítést.

Olvasóink írták

37 hozzászólás
12
 • 37. WeiseÖdenburg 2013. augusztus 14. 18:28
  „Sok itt az okos ember,meg a történész! Az esetet követően 3 nap múlva ,mi történt ott ? Milyen parancsot kaptak?
  Ki lőtt sorozatokat németül ordítozva? Az illető csak nem itt szerepel sokat mint szakértő? A sánta ember utoléri a hazug fuxot!Sok NDK volt állampolgárt vittek ki a csempészek is.A szomorú az" Hermesnél" pénzért csinálta valaki, nyerészkedett
  sok szerencsétlen kiszolgáltatottságán. Nem kellene hangoskodni itt valakinek! Hát még a füves kisasszonyról l ne is beszéljek!”
 • 36. Robogabe 2009. augusztus 28. 11:51
  „Csak a történeti hűség kedvéért, nem Mindegy (34) hozzászólását megerősítve!
  A Páneurópai piknik soha nem ott volt, ahol ma az emlékhely található. Az emlékhelynél történt a "határáttörés" (Így, idézőjelek között)
  Maga a "Piknik" a Sopronpusztára vezető úton, a volt elektromos jelzőrendszer (SZ100) vonala utáni réten volt. Annak idején ott lett átvágva a "vasfüggöny", ott lett feldarabolva pár 100 méternyi szögesdrót, tehát nem a jelenlegi emlékhelynél. (ahogy ott le vala írva, márványtáblán)
  Bocsika!”
 • 35. Feri1 2009. augusztus 25. 10:18
  „Intel

  Ez egy nagy mese!
  Tudod Te, hogy azt a hitelt vissza kell fizetni?! Tudod Te, hogy jobb helyeken az ilyen hiteleket a gazdaság élénkítésére fordítják, így a növekvő adóbevételből vissza tudják fizetni?! Tudod Te, hogy a kormányod által felvett hitelnek mekkora kamatterhe van?! Tudod Te azt, hogy a nem gazdaságfejlesztésre felvett hitelek csak tovább rontják a helyzetet, megkötve a következő kormányok (mindegy milyen színű) kezét?!
  Egy picit gondolkozzál már, ne csak a propaganda szöveget nyomasd!”
 • 34. nemMindegy 2009. augusztus 25. 09:48
  „Még szerencse, hogy a rendőrök azért nem Sopronpusztára mentek helyszínt biztosítani...
  Sopronpuszta kissé arébb, messzebb van az emlékhelytől, csak úgye... valamiért folyamatosan megtévesztően csak ezt a nevet használják. Csak a történelmi hűség kedvéért: ´89-ben a Piknik Sopronpusztán volt ( Kőhidánál, a börtön után kell rögtön elfordulni. se rendes út, se semmi...) A határáttörés, és az emlékpark Piuszpusztánál történt (a patak után kell lefordulni, ahol a szép út van, a fertőrákosi-szent margitbányai határátkelőnél-a régi pozsonyi út). Szóval most aug. 19-én Sopronpusztán nem volt semmi és senki, leszámítva egy-két vadnyulat és mezeipockot. Jó lett volna ha szervezők korrektek! Jó napot”
 • 33. vitriol2 2009. augusztus 25. 05:53
  „21. ti-a-bi 2009.08.23. 21:22 :
  Ki ez a"G. Gábor egy igaz hazafi" és ha csak hazzaffy???

  az egészhez: a magyar megint megmutatta, hogy nem tud ünnepelni:-egyesek- szokott modon balhéznak.
  megj. kiváncsi lennék arra , hogy az itt verbális tojás dobálok és az ünnepséget "megrontok"(balhézok) vajon a "piknik" idején hol is "merültek alá"?
  _én ott voltam, és a mostani nagy -az elsősorokban tolongo- "ünneplők" közül senkit nem láttam akkor.(bocsi de én sem voltam "rendszerváltó" de én elmertem menni akkor is ..”
 • 32. Intel 2009. augusztus 24. 20:49
  „Az államháztartás hiánya, nem a gazdaság teljesítményét mutatja meg.
  Sok Eu-s országban sokkal nagyobb ez a szám, és sokkal jobban élnek, mint mi.
  Hogyan is van ez?
  Ez a szám kampányfogásnak nagy jó, persze tényként kellene kezelni, hogy a mi országunknak 50-60% lenne az ideális.
  Amúgy az IMF hitele segített az emelkedésben, és ha Viktor hitelt kap megint, abban az esetben ez a szám 90%-ra fog rúgni.”
 • 31. miracle 2009. augusztus 24. 19:34
  „Feri1
  Az USA-ban meg 3 millió Ft-nak megfelelő jut egy főre.
  Na most akkor, mi van?”
 • 30. rokapis 2009. augusztus 24. 18:59
  „T. Partnereim!
  Megérkezett a DUNA TV válasza.A vasfüggöny határőre című dok.filmre egyszeri vetítési joga volt a TV-nek
  és a honlapjukon sem lehet fenn.
  Sajnálom de remélem talán valaki felvette az adást és így hozzáférhető lesz.
  Az instrukciót még egyszer köszönöm - rokapis”
 • 29. Intel 2009. augusztus 24. 18:30
  „Feri1

  Nagyon jól ismerem Varga Mihályt, inkább az ő nyilatkozataira nem adok.
  Sok országban 100% felett van ez a hiány, pl. Belgium és Olaszországban is 120% körül mozog...
  Ez a szám Önmagában semmit sem árul el a gazdaságról...”
 • 28. rokapis 2009. augusztus 24. 17:28
  „Tisztelt zooberon !
  Segítségedet köszönöm , megpróbálom.
  Felejtsük el . Üdvözlettel : rokapis”
 • 27. zooberon 2009. augusztus 24. 16:09
  „Talán itt tudnak segíteni:

  Tel.+üzenetrögzítő: + 36 (1) 489-1661
  Tel.: +36 (1) 489-1398
  E-mail: info@dunatv.hu

  Remélem nem voltam túlságosan bántó :-)”
 • 26. rokapis 2009. augusztus 24. 14:23
  „Tisztelt hozzászóló partnereim!
  "zooberon" levelezőtársam újabb epés megjegyzésétől tartva félve kérdezem-ki tudna abban segíteni , hogy
  a "Vasfüggöny határőre " című német dokumentumfilmhez hozzájussak? A DUNA TV 2009.08.19-i esti műsorában vetítették.Köszönettel - rokapis”
 • 25. Feri1 2009. augusztus 24. 10:44
  „I
  "Varga Mihály azzal kapcsolatban, hogy a tavalyi 73 százalékról 82,7 százalékra nőtt az államháztartás GDP-arányos adóssága, úgy fogalmazott: a kormánynak "sikerült 18 évet visszalépni az időben", utoljára ugyanis 1991-ben volt 80 százalék feletti az eladósodás mértéke. Mint megjegyezte, minden magyar állampolgáron, csecsemőtől az aggastyánig, 2,1 millió forint adósságteher van már "
  http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=417329&place=”
 • 24. Intel 2009. augusztus 24. 07:30
  „Mikor kérdezek, miért nem kapok értelmes válaszokat???
  Miért nem válaszoltok nekem?
  Talán nehéz???”
 • 23. mézgaaladár 2009. augusztus 24. 07:19
  „Sajnos te hiszed el, és minderre még rá is játszol álértelmiségi hozzászólásaiddal intel.”
 • 22. Intel 2009. augusztus 23. 22:03
  „:)))
  Jaj, de várom a kormányváltást.
  Mikor minden egyes rendőr börtönbe kerül,
  mikor minden egyes politikus,
  mikor minden egyes balérzelmű,
  mikor minden kisebbségi...

  Na és van aki még ezt elhiszi???”
 • 21. ti-a-bi 2009. augusztus 23. 21:22
  „19-es és a többi ezen név alatt futó hozzászólás!

  G. Gábor egy igaz hazafi, haragudj csak rá, ami annyit tesz közeledik a végetek.
  "Te és a multi "tökéd", húzzon csak ki! Egyébként, meg KI LESZ ZAVARVA, MERT RABLÓBANDÁK IDE NEM KELLENEK!
  Hagyd már a szédítést, -100ft-ot behoz,- milliót meg kivisz.
  Elvtársak mást nem csináltok, mint kiraboljátok az országot, ez a libásgyilkos meg veszi fel az újabb kirabolni/kilopni valót!
  Minden rabló felelősségre lesz vonva.
  A lopott vagyont visszavesszük!”
 • 20. Miértmagyar? 2009. augusztus 23. 21:11
  „Nem mintha érdekelne ez a demagóg duma,a haverod is megmondta,hogy csak egyforma képességű posztolókkal állj le beszélgetni(levelezhetnétek egymással),de azért válaszolok!Nem mondtam,hogy ez oldalfüggő dolog!Természetesen szeretném,ha pusztulnának jobb oldalról is!A komcsimeghatározással én igazából ,a múlt rendszerből itt ragadt szarkeverő,pénzéhes ,hitetlen ,szívtelen szemetekre gondoltam!Igazából ez nem ideológia függő.Biztosan állítom ,hogy az előző rendszerben a legszemetebb ,legocsmányabb emberek jutottak hatalomhoz.Aki mindenkin képes volt átgázolni!A normális értelmiségi réteg,pedig mivel nem volt elég szívtelen ,ezért marad a kaptafánál.És szépen kiszelektálódott az az elit aki most is az élen van.Te meg itt csápolsz ezeknek!Gratulálok,de már nyílnak a szemek....Kértél autogramot Bajnai elvtárstól?”
 • 19. Intel 2009. augusztus 23. 16:50
  „18.
  Akkor várd meg míg a jobb oldalról is elhullanak...
  A komcsi duma pedig azon embereket mindősíti akik használják...

  Sok buta ember, akik a soproni rendőröket is ÁVH-sozták....
  Szégyen rátok nézve...”
 • 18. Miértmagyar? 2009. augusztus 23. 15:36
  „11.Bocsáss meg elvtárs nem szándékoztam ilyen hatalmasságokkal vitába kelni!A véleményemet mondtam el.Megjegyzem a hülye dumálással ,és az ország tönkre lopásával már a tököm tele van.Ilyenkor hová fordul az ember?A radikalizmusba...G.G nevű bohócot nagyon régóta ismerem,nincsen vele semmi probléma!A jobb oldalról várod a pofont??A pofont most kaptuk,de kegyetlenül!Persze mint párttag ez téged nem érint!Attól tartok ebben az országban akkor lesz nyugalom és béke,ha ez az elfajzott komcsi maradék elhullik...erre sajnos még várnunk kell!Egy lehetőség még adott,Nyugat nyitva áll!És ha majd minden valamira való ember elmegy ebből az országból, főhettek a saját levetekben!!”
37 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi koncertek Sopronban - sok fotóval!

FRISSÜLT - A soproni Szent István templomban ünnepi szentmisével és koszorúzással tisztelegetek az… Tovább olvasom