Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

My Fair Lady a vízi színpadon

Fertőmeggyes - George Bernard Shaw eredeti művéből készült My Fair Ladyt tűzte idén műsorra a fertőmeggyesi vízi színpad. A szabadtéri előadások augusztus 23-ig láthatók csütörtöktől vasárnapig.

Idén is százezrek keresik fel Európa számos pontjáról a fertőmeggyesi vízi színpadot, hiszen igazi csemegének ígérkezik az operettrajongók számára az ünnepi játékok 2009-es ajánlata. Ezúttal a világhírű My Fair Lady feldolgozása látható.

Mára egy-egy nyáron mintegy 220 ezer ember kíváncsi Európa egyik legismertebb szabadtéri színházára. Az utóbbi években a nézőteret 6300 férőhelyesre bővítették, a színpad pedig összesen 3500 négyzetméteresre növekedett. Szabadtéri előadásról lévén szó, célszerű ülőpárnát és egy könnyű takarót magunkkal vinni.

A történet bizonyára senki számára nem ismeretlen, hiszen Audrey Hepburn főszereplésével mind a mai napig népszerű a tizenegy Oscar-díjjal is kitüntetett film. Eliza Doolittle szegény, elhanyagolt, rossz modorú és rémes kiejtéssel beszélő virágáruslányként él Londonban, amikor egy színházi előadás után Henry Higgins, az angol felső tízezerbe tartozó nyelvészprofesszor és Indiából hazalátogató ismerőse, az amatőr nyelvész Pickering ezredes belébotlik, és fogadást köt, hogy a lányból hat hónap alatt tökéletesen beszélő úrihölgyet farag, aki bármilyen társaságban megállja a helyét.

Harald Serafin (Pickering) valamint Nadine Zeintl (Eliza) és Michael
Harald Serafin (Pickering) valamint Nadine Zeintl (Eliza) és Michael

Eliza tanulásnak veti alá magát, azonban ahogy halad előre a tanulnivalók elsajátításában, úgy lázad fel az ellen, hogy csak egy fogadás tárgyává tették a személyét. Miután elhagyja Higgins házát, a professzor akkor jön rá, hogy bár csak fogadásból foglalkozott a lánnyal, beleszeretett.

Az előadások csütörtöktől vasárnapig (illetve augusztus 12-én, szerdán) láthatók a fertőmeggyesi strand mellett található – hatezer néző befogadására alkalmas – tavi színpadon. Fertőrákosról lehetőség van sétahajóval is felkeresni a helyszínt. Jegyek 20 és 125 euró közötti áron (6000–37.500 forint) kaphatók a fertőmeggyesi jegypénztárban, vagy interneten a www.seefestspiele-moerbisch.at/ honlapon. A fertőmeggyesi színpad 1993 óta indult egyre intenzívebb fejlődésnek, és azóta már nemzetközi hírű lett: a kontinens, sőt, távolabbi országok operettbarátainak érdeklődését is felkeltette.

Olvasóink írták

  • 1. Muaddib 2009. július 24. 23:07
    „kedvencem”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szabadidőpark és majorság

Sopron és környéke - Természetvédelmi szempontból is fontos szabadidőpark létesítését tervezik… Tovább olvasom