Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 2°C | 6°C Még több cikk.

Múzeumok Éjszakája Sopronban

Több múzeum csatlakozik június 16-án, szombaton este 6-tól éjjel 1-ig a városban a Múzeumok Éjszakájához.

A Fabricius-ház nagytermében este fél 7-től bemutatkozik a Líceumi Vívóegylet, majd Sopron idei vívóbajnokságának döntőjét rendezik. Kiss Szilárd Chopin műveit és saját szerzeményeit adja elő zongorán este 8 órától.

A 9. Nádasdy Huszárezred I. világháborús felszerelésének és kézifegyvereinek bemutatója este 9 órától lesz, majd este 10 órától Retró Sopron címmel Bolodár Zoltán vetített képes előadása következik. Az I. emeleti polgárlakásokban kamarakiállítás nyílik a Storno család fegyvergyűjteményéből, ezt este 7, 9, 11 órakor mutatják be, Tömördi Máté történész közreműködésével.

Mesélő műtárgyak címmel este 8 és 10 órakor a Soproni Múzeum gyűjteményének különleges darabjai láthatóak. Az „Évezredek a borostyánkőút mentén" című régészeti kiállítás folyamatosan látogatható lesz. A Storno-házban este 6 órától kezdődnek a programok, este 8 óráig Pindur-pont várja a gyerekeket, éjfélig filmvetítés lesz, Adalékok a Soproni Patikamúzeum történetéhez címmel.

A Határtalan történet című helytörténeti kiállítás és a Storno-gyűjtemény folyamatosan megtekinthető. A Patika-házban este 6 órától gyógyszerészettörténeti bemutató kezdődik dr. Kocsis Krisztina előadásában. A kapuzárás éjfélkor lesz, ott is, ahol éjjel 1-ig tartanak a programok.

A férőhelyek korlátozott száma miatt a vezetésekre és az előadásokra sorszámozott belépőkártyát osztanak. A Retró Sopron című előadásra 350 forint a belépőjegy, a többi program ingyenes. A Központi Bányászati Múzeumban este 6–8 óráig „Élménybánya" várja a kicsiket. Muzeológusok óránkénti indulással rendhagyó tárlatvezetést tartanak este 7–10 óráig Mesélő tárgyak címmel.

Múzeumi mozi kezdődik este 9 óra és éjfél között, „A vas és acél országa" lesz a filmvásznon. Berkecz Evelyn és Kónyai Tibor jazzkoncertjét a Bástyakertben este 10 órakor rendezik. A belépés díjtalan.

Olvasóink írták

  • 2. IkvaHírLACEE 2012. június 15. 12:21
    „Ennyi? Ez mind nyitva lesz? Pedig azért Sopronban van pár múzeum...”
  • 1. hejhaj 2012. június 14. 14:18
    „Várjuk a Líceumi Vívóegylet bemutatkozását a gyönyörű gótikus nagyteremben, ami méltó helyszíne lehet egy döntőnek. Az amfiteátrumi Pünkösdi Jótékonysági Sportjátékokról hiányoltuk a Vívóegyletet, a kiváló edző, Bolodár Zoltán tanítványait, feltehetően máshol voltak versenyen.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tízmilliós kár: Szétvert buszmegállók Sopronban

A szétvert buszvárók megjavítására kifizetett összeget az önkormányzat hasznos dologra is költhetné. Tovább olvasom