Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Múzeumigazgatót választottak elnökül

Szeptembertől újból teljes erőbedobással folytatja működését a Rotary Club Sopron.

Az új, megválasztott soros elnök, a történész végzettségű dr. Tóth Imre a soproni múzeum igazgatója. Pár éve összeállította a soproni klub történetét: ebből és személyes tapasztalataiból is az derült ki számára, hogy a klub helyi polgári civil szerveződésként és karitatív szellemiséggel működik.

Dr. Tóth Imre, a Rotary Club Sopron új elnöke.
Dr. Tóth Imre, a Rotary Club Sopron új elnöke.


Mindeközben önálló elképzelésekkel képviselik és valósítják meg a rotaryánus célokat. Az elnök 2009 óta tagja a klubnak, és annak erősségét a hagyományokban és az együtt gondolkodó-tevékenykedő helyi tagságban látja. A következő Rotary-időszakban a klub folytatni fogja a megkezdett jótékonysági projektjeit és épít a bevált hagyományokra, így például megtartja jótékonysági sétáját október 23-án. Az is bizonyos, hogy az RC Sopron az eddiginél is szélesebb együttműködést tervez hasonló szervezetekkel, például a Lions Klubbal, a városszépítőkkel.

A Rotary Club Sopron jellegzetessége, hogy a mindenkori soros elnök szab irányt az év munkájának, ő adja meg az arcát az elkövetkező évnek. Tóth Imre hangsúlyozta, hogy a kultúra területéről érkező emberként számára a jótékonykodás széles értelmezésébe belefér a helyi társadalom általános komfortérzetének javítása. A rászorulók támogatása mellett a polgári környezetkultúra fejlesztése is a szervezet céljai közé tartozik. A Rotary Club Sopron 2012–2013-as éve ennek jegyében fog eltelni.

Olvasóink írták

 • 7. S.Soproni 2012. augusztus 25. 09:27
  „Gratulálok!”
 • 6. koczanz 2012. augusztus 24. 22:35
  „Gratulálok, jó munkát!”
 • 5. Ovinkor 2012. augusztus 24. 10:56
  „Svédországban szinte ismeretlen a jótékonykodás, mert ott az ilyen rotarysokkal befizettetik a bődületes mértékű adókat, s az állami transzferek mellett senki sem szorul rá leereszkedő jótékonykodásra. (A helyzet persze ott is romlik az utóbbi időben.) Az USA-ban és pl. nálunk a kizsákmányolásból szerzett vagyonok elenyésző részét visszacsorgatják a társadalomba, de eközben a megszerzett társadalmi presztízsen és a kapcsolatrendszeren keresztül befolyásra és végső soron újabb bevételre tesznek szert. Az egész csak üzlet. Ha nem üzlet lenne, az egész társaság névtelen adományozókból állna.

  A soproni jótékony szervezetek naiv vagy helyezkedő értelmiségiekből, vállalatvezetőkből és igen gyorsan nagy vagyonra szert tett, helyi nagyvállalkozókból állnak. Ők az érinthetetlen helyi elit.”
 • 4. nagy.tamas 2012. augusztus 23. 23:37
  „Szívből gratulálok!!
  Mint Lyons tag egyetértek és támogatom a mégszorosabb együttműködésünket,hiszen közösek a céljaink!
  Nagy Tamás”
 • 3. taktam 2012. augusztus 23. 17:52
  „Gratulálok Imre és erőt, egészséget kívánok a vállalt rotaryánus célok megvalósításához!”
 • 2. hozsuzs 2012. augusztus 23. 12:27
  „Gratulálok, jó munkát!”
 • 1. prdr 2012. augusztus 23. 11:47
  „Ezek szerint az évenkénti elnök-váltás jelentős mértékben "hullám-hegyeli-völgyeli" az RC működését!Akkor lehet,hogy ez nem jó szisztéma - szerintem!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ágfalva: lekerült napirendről az útdíj

Nincs meg az Ágfalva–Somfalva (Schattendorf) közötti út összesített elszámolása, így az ágfalvi faluvezetés pályázni sem tud az úthibák megszüntetésére. Tovább olvasom