Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

Muzeológusok randevúja Sopronban

A napokban Sopronban találkoztak a múzeumi szakemberek, a leghűségesebb városban tartották ugyanis a XIII. Országos Műszaki Muzeológus találkozót.

Kiderült, a műszaki gyűjtemények látogatottsága nem csökken, s pénz is van a fejlesztésekre. A programokat a Központi Bányászati Múzeum Alapítványa szervezte, az előadások során szó esett a pályázati lehetőségekről, a helyi közösségek mobilizálásáról és az aktuális tennivalókról is.

– Egyértelmű, hogy az interaktivitás irányába fejlődik a mi szakmánk is – vázolta a múzeumok jövőjét a Kisalföld kérésére Bircher Erzsébet házigazda, a Központi Bányászati Múzeum igazgatója. – Sopronban nemrégiben nyitottuk meg a gyerekeknek szóló részlegünket, ahol alaposabb betekintést nyerhetnek a bányászkodás rejtelmeibe, sőt, ki is próbálhatják a szerszámokat a kicsik. Ez a programunk minden eddiginél sikeresebb, de az interaktív tárlatokkal kapcsolatban ugyanilyen tapasztalatokról számoltak be az ország különböző részeiből érkezett munkatársaim is a találkozón. Örömteli az is, hogy a hagyományos közgyűjteményekkel szemben a műszaki múzeumok látogatottsága nem csökkent, és az is jó dolog, hogy a fejlesztésekhez nemcsak uniós, hanem állami források is nyerhetők. Idén ˝A felemelő évszázad˝ témaköréhez kapcsolódó pályázatokat várja a szaktárca – tette hozzá a szakember.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ünnepi állománygyűlés a soproni tűzoltóságon

A soproni tűzoltók Szent Flóriánra, a tűzoltók védőszentjére emlékeztek hétfői ünnepi… Tovább olvasom