Kisalföld logö

2017. 03. 24. péntek - Gábor, Karina 5°C | 16°C Még több cikk.

Művésznőként az emirátusokban

A Közel-Kelet öböl menti emirátusaiban él és dolgozik a hidegségi Zsubrits Katalin zongoraművész.

Fél-fél évet töltött Kuvaitban, Katarban, majd az Arab Emirátusokban a hidegségi származású Zsubrits Katalin zongorista, aki mindenhol a legjobb, hat-hét csillagos szállodák szerződött vendégművésze volt. Játéka elvarázsolta a tehetős arab vendégeket, sorra hívják fellépésekre, így egy darabig sajnos nélkülöznünk kell itthon muzsikáját.

– A Magyar Rádióban viszont készültek felvételek, amelyek fent vannak a legnagyobb videomegosztón – mondja erre mosolyogva a fiatal művész, aki nyári szabadságát itthon, szülei hidegségi otthonában töltötte. Eddig közel félmillióan hallgatták meg felvételeit.

Zsubrits Katalin munka közben: zongorajátéka is elegáns.
Zsubrits Katalin munka közben: zongorajátéka is elegáns.


– Elegáns és színvonalas szállodákban dolgoztam szólózongoristaként – mesél munkájáról Katalin. – Szerencsére nem határozzák meg, hogy mit kell játszanom, így szabadon állíthatom össze a műsort. Szeretek klasszikusokat játszani, de a modernebb dolgokat sem vetem meg, ha úgy adódik, francia sanzonokat, spanyol vagy argentin darabokat, modern amerikai–brit–olasz szerzőket is megszólaltatok. Mindig azt mondom, az a lényeg, hogy igényes legyen és elegáns – mondja a diplomás zongoratanár, aki büszke arra, hogy eddigi négy munkahelyéből egyedül Katart szerezte, a többire hívták.

Egyik nagy vágya viszont még nem teljesült: szeretné majd hazai közönség előtt is bemutatni tudását.

Katalin mesélt az Arab Emirátusokról is: – Ezek az országok fejlettek, kimagaslóan jó a közbiztonság és rengeteg a külföldi. Azért mindegyiknek megvan a maga sajátos „íze", függetlenül attól, hogy alapvetően hasonlóak.

Dubaj a „legeurópaiasabb", és sokan nem is gondolnák, de a kulturális központnak szánt főváros – Abu-Dzabi – még talán szebb is, mint Dubaj. Nőként nem kell magunkat eltakarni, nyugodtan lehet európai ruhákban járni, bár Dubaj kivételével a spagettipánt és a térd fölötti miniruhák nem ajánlatosak, de ez nem nagy áldozat. Sok magyar él kint, Katarban például a filharmonikus zenekarban a németek után a magyar zenészek alkotják a legnagyobb csoportot.

– Magas az életszínvonal és kényelmes az élet a Közel-Kelet öböl menti emirátusaiban. Sok „kedvezmény" is jár a nőknek, sorban állásnál automatikusan a sor elejére állhatnak, a buszokon az első pár sor csak a hölgyeké – mesélt a távoli ország szokásairól a zongoraművész.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bicajost gázolt az autós Sopronnál, majd elhajtott - fotó

A személygépkocsi a bokrokat érintve többször letért az út szélére, majd a kerékpárost észlelve… Tovább olvasom