Kisalföld logö

2017. 01. 24. kedd - Timót -6°C | -3°C Még több cikk.

Műsorkészítés a Széchenyi-palotában

Hétfőtől átmenetileg a televíziós toronyból továbbítják az MTV Sopronban készült műsorait, miközben javában zajlik a stúdió átköltöztetése a Széchenyi- palotába. Ez azt jelenti, hogy mégsem újította meg szerződését a köztévé és a Pannon-Sopron Kft.
Oly sok ellentmondás, bizonytalanság után eldőlni látszik a soproni „televíziós küzdelem", ugyanis a regionális stúdió hétfőtől elvben már a Széchenyi-palotából, s nem a médiaközpontból sugároz.

Azért csak elvben, mert ezekben a napokban szerelik fel a stúdiót, számos, a gyártáshoz szükséges eszköz és berendezés már
megérkezett Budapestről Sopronba, sőt, az ilyen helyzetben nélkülözhetetlen közvetítőkocsi is az épület előtt áll.

Mint arról a Kisalföld többször is beszámolt, az MTV még az elmúlt év decemberében mondta fel – március 5-i hatállyal – a műsorkészítési szerződését a Pannon-Sopron Kft.-vel. Az elképzelésük az volt, hogy bővítik saját stúdióhálózatukat, s az sem volt elhanyagolható szempont, hogy kevesebb pénzbe kerüljenek a műsorok. A Pannon-Sopron Kft. azonban szerette volna megújítani a szerződést – akár úgy is, hogy az eddiginél kevesebbért vállalja a műsorkészítést –, de úgy tűnik, az MTV vezetése némi hezitálás után mégis a saját stúdió mellett döntött. Február 13-án megjelent írásunkban (Fordulatot vehet a tévé ügye) Holub Katalin, az MTV szóvivője úgy nyilatkozott „a Magyar Televízió a legésszerűbb, a legjobb, a leghatékonyabb megoldást fogja választani a még folyamatban lévő tárgyalásokat követően". Ezek szerint a saját stúdió a legolcsóbb. Döntésükben nyilván közrejátszott, hogy a városvezetés közgyűlési határozattal a Széchenyipalotát, illetve annak első szintjét ajánlotta fel térítésmentesen stúdió céljára.

Arra a kérdésre ma még nehéz válaszolni, hogy mikorra készül el véglegesen az új stúdió, de a munkatársak reménykednek, hogy a lehető leggyorsabban, és akkor talán végre nyugodtan dolgozhatnak a sok vihart megélt regionális televízióban.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei fenntartásban marad a Soproni Múzeum

Elvben sikerült megállapodnia 2004 szeptemberében az akkori városvezetésnek és a megyei közgyűlésnek arról, hogy a Soproni Múzeum és a Soproni Levéltár, valamint a múzeumi gyűjteményeknek otthont adó épületek önkormányzati tulajdonba kerüljenek. Ma már nehéz eldönteni, volt-e valóságos alapja a kérdés felvetésének, vagy a felek csupán politikai okokból tárgyaltak, tény, a kérdés rövid időn belül lekerült a napirendről. Tovább olvasom