Kisalföld logö

2017. 02. 28. kedd - Elemér 7°C | 15°C Még több cikk.

Munkaügyi kirendeltség: várakozás az udvaron

"Az udvaron, a hidegben várakoztatnak bennünket a fertődi munkaügyi központban" – panaszolta olvasónk. Kiderült, reggelente valóban előfordul torlódás, ezért napközben érdemes felkeresni a kirendeltséget.

"Negyvenedmagammal órákon át kényszerültem várakozni a fertődi munkaügyi kirendeltség udvarán, mivel ennyi ember nem fér be az irodába és a folyosóra. A reggeli hidegben majd megfagytunk" – telefonált szerkesztőségünkbe egy olvasónk. Megtudtuk, a kirendeltség a polgármesteri hivatal egyik helyiségében kapott helyet, ahol valóban kevesen férnek el, de ez csak bizonyos időszakokban okoz valóban problémát.

– Sajnos a reggeli és ebéd utáni időszakokra valóban jellemző a zsúfoltság, nem ritkán 40–50 ember kényszerül várakozni – tudtuk meg a fertődi kirendeltségen. – Ezen ügyfelek a zárt belső udvaron tartózkodhatnak, tehát nem az utcán. Sajnáljuk, ha valakinek kellemetlenséget okoz a várakozás, de a hozzánk forduló nagy számú ügyfél miatt sajnos nem tudunk mit tenni. Azonban azt is tudni kell, hogy a kritikus időszakok helyett, mint a nyitás és a déli órák, célszerű késő délelőtti időpontot választani, így az ember időt spórolhat meg. Panasz egyébként ebben az ügyben az irodához még nem érkezett, az ügyfelek türelmesek.

Olvasóink írták

 • 20. pffff 2009. november 22. 22:04
  „azért mennek 8 óra elött mert igy csak pár órát kell fagyoskodni ,a legjobb ha 5 kor oda megy az ember s akkor ha jön valaki nem engedi maga elé nyitás elött persze olyan nincs h oly modon vonuljon a nép ahogy jött egyszer ez egyszer az ennyi az egész jah nem az utcán várakoznak hanem az utca melett amit egy nyitott kapu választ el s ugyan az a hömérséglet!én tavaj télen fagytam ott szét elég kelletmetlen volt az is esett a hó minden”
 • 19. pffff 2009. november 22. 21:58
  „amugy ha 2-3 óra alatt bejut az ember akkor őrülhet neki mivel volt olyan én 8 ra mentem délbe még fagyoskodtam :( de más piti ügyekre meg megy a pénz!töröltek a rendszerből mert nem mentem el egy állásra mivel nem jött papir de elvileg küldtek ENNYI akkor minek az oda ?”
 • 18. pffff 2009. november 22. 21:54
  „ez van ott már évek óta csak tudom ha meg bekerülsz egy ideg mindenki veled ENNYI”
 • 17. SnakeS 2009. november 10. 19:29
  „Durva, hogy Fertődön annyi a munkanélküli, hogy napi szinten 2x50 ember várakozik. Pedig ez a település eléggé frekventált helyen van.”
 • 16. egy_tisztan_lato 2009. november 10. 17:42
  „"Tisztelt" Kisalföld!

  A magyar média újabb, sokadik megcsúfolása, hogy az első híradás szerint még a soproni kirendeltségvezető nyilatkozta a fentieket, egy őt megszólító hozzászólás - és nyilván egy Önöknek szóló "fenti" utasítás után - már a fertődi kirendeltségről származik a nyilatkozat! Ezek az elektronikus sajtó "előnyei", nyom nélkül el lehet tüntetni a kellemetlenné vált információt!

  Szégyelljék Magukat!

  A cikkhez hozzászólva:

  1. Teljesen mindegy mikor megy oda az ember, mindig kismillióan vannak.

  2. Tényleg hatalmas lényegi különbség van az utca és a belső udvar hőmérsékleti viszonyai között, tessék kipróbálni...

  3. " Panasz egyébként ebben az ügyben az irodához még nem érkezett, az ügyfelek türelmesek. " - érdekes, én egy bennfentestől ennek pontosan az ellenkezőjét hallottam...

  Lehet cenzúrázni... csak gyorsan. :)

  Üdv: Egy tisztán látó”
 • 15. Patriot 2009. november 10. 16:33
  „Miért nem visznek meleg teát a szocialista politikusok a fagyoskodó "álláskeresőknek"? Hiszen nekik köszönhetik ezt a fene nagy jólétet.
  Esetleg újabb hivatalokat nyithatnának az üresen tátongó szociszékházakban,az ott lévőket meg inkább valamelyik nyugdíjas klubba helyezhetnék el.”
 • 14. mz/x 2009. november 10. 15:53
  „Minden munkanélkülinek!
  Lássatok már tisztán!
  Válság = dupla munkanélküliség. / 10% - Népszabadság /
  Közszféra= leépítés.
  Az ügyintézök létszáma meg ugyan annyi, és az épület sem lett nagyobb!
  Ezen kellene elgondolkodni....

  Egy fertődi, aki nem áll oda 06-kor, ha 08-kor nyit a hivatal.....”
 • 13. mauz 2009. november 10. 15:15
  „9.

  Ez igaz, csak egyrészt ezek az emberek már az utcán sorba rendeződnek, gondolom ettől kezdve nem mindegy, hogy valaki fél 8-kor első, vagy fél 9-kor megy oda, és tökutolsó. És nem is feltétlenül választják maguknak ezt a sorsot. Ha választhatnának, szerintem senki sem állna ott, de nem választhatnak.

  A problémám ezzel egyébként nem az, hogy miért állnak be nyitás előtt a sorba, hanem az, hogy pár éve a Munkaügyi Központ bejelentette, hogy - pont a megalázó utcai sorbanállás miatt - előbb kinyitják a kaput, és így az udvaron várakozhatnak nyitásig. Hát ezt elég hamar megunták Győrben, Fertődön meg ezek szerint ez még gyakorlat.

  Szóval a fertődiek még örülhetnek is, hogy nem a forgalmas utcán kell várakozniuk.”
 • 12. KicsiCsíra 2009. november 10. 14:13
  „Kedves Kisalföld.hu!

  Ha Önök leírnak egy cikket, akkor az a minimum, hogy pontosan írják, mindenre kiterjedő körültekintéssel és csak akkor használnak neveket és idéző jelet, ha az elhangzottakat pontosan idézik. Felháborító, hogy beidéznek valakit névvel együtt és kiderül, hogy nem is azt mondta, nem is úgy mondta, és Önök az általam tett hozzászólát törlik (indok nélkül!!) mert valószínű én is leírtam a fent említett hölgy nevét, bár a hozzászólásom nem volt bántó, sem sértő, sem alpári, egyetlen, az Önök által leírt szabályzatba nem ütközött.

  Ez a viselkedés így INKORREKT!”
 • 11. Freddy01 2009. november 10. 13:39
  „10-es-nél a megoldás. Ez így van...”
 • 10. Jandex 2009. november 10. 13:15
  „"Ezen ügyfelek a zárt belső udvaron tartózkodhatnak, tehát nem az utcán. Sajnáljuk, ha valakinek kellemetlenséget okoz a várakozás, de a hozzánk forduló nagy számú ügyfél miatt sajnos nem tudunk mit tenni"
  Ültessék ki az udvarra az ügyintézőket,pillanatok alatt elfogyna a sor!!!:))))))))))”
 • 9. knifemaster 2009. november 10. 11:16
  „5.
  A központ 8-tól nyit,tehát aki 8 előtt már ott tipródik, az maga vállalta sorsát.”
 • 8. SAmu 2009. november 10. 10:53
  „A hivatal mentsége: "az ügyfelek a zárt , belső udvaron tartózkodnak és nem az utcán..."
  Itt pedig biztos fűtenek (pl. máglyát gyújthatnak) és ezért kellemetes várni az udvaron, nemde....
  "Ejrópi únyiós szint ez mán..."”
 • 7. Blackcat 2009. november 10. 10:51
  „Megjegyzem, én is jártam a fertődi kirendeltségen, én körülbelül délelőtt fél 11 kor értem oda, ami már bőven nem reggel, de akkor is ugyanúgy kinnt állt a tömeg a hidegben, és ez a helyzet csak akkor javult, amikor már kb. 3 órai várakozás után sokan úgy döntöttek hogy feladják és hazamennek ebédelni, aztán visszajönnek délután, amikor is még nagyobb tömeg lett.
  Szóval ennyi....”
 • 6. *Soolya* 2009. november 10. 10:41
  „Ja a múltkor mentem reggel már ott volt 30-40 ember, mikor kettőkor visszamentem még mindig ugyanazok az arcok várakoztak ott! No comment!”
 • 5. mauz 2009. november 10. 09:59
  „Igen, oslako, Győrben a Bartók Béla úton is ugyanez a helyzet (sőt, ott még az utcán is tömegek állnak, reggel 8 óra előtt, közöttük gyalogolnak át a munkába igyekvők. Rettenetesen megalázó lehet.

  Amikor meg köztisztviselőket építettek le (néhányat), akkor ők egy külön bejáraton mehettek be, soron kívül a Munkaügyi Központba.”
 • 4. KicsiCsíra 2009. november 10. 09:33
  „***moderálva***”
 • 3. oslako 2009. november 10. 09:08
  „Nemcsak Fertődön, Győrben is ugyanez a helyzet!

  Bürokrácia mindenek felett! Vicc ez az ország...”
 • 2. ungi 2009. november 10. 09:08
  „Mert ugye az udvar az sokkal melegebb, mint az utca!”
 • 1. bobo 2009. november 10. 00:12
  „"Sajnos a regeli"

  "a kritikus időszakok helyett, mint a nyitás és a déli órák, helyett"

  no comment”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lángok a kópházai garázsban

Kópháza - Kigyulladt Kópházán egy családi ház garázsa hétfőn este negyed 9 óra tájban. Tovább olvasom