Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 25°C Még több cikk.

Munkát kapott Pfeiffer Tibor

Fertőrákos - Cikkünk nyomán munkát kapott Pfeiffer Tibor. A negyven százalékban rokkant fertőrákosi férfi a közeljövőben internetantennákat gyárt majd egy soproni cégnek köszönhetően.
A Kisalföld olvasói jóvoltából ismét helyrezökkenni látszik egy család sorsa. Karácsony előtt – végső megoldásként – fordult szerkesztőségünkhöz Pfeiffer Tibor (43), aki igen csekély összegből tartja el magát és fekvő beteg édesanyját.

Akkor elmondta, attól tart, hogy néhány hónapon belül már nem lesz mit enniük. „1993-ig tudtam dolgozni, de akkor mindkét térdemben meg kellett műteni a szalagokat, negyven százalékban rokkant lettem. Szeretnék dolgozni, de nem kellek sehol, beteg embernek nem adnak munkát. A mama négy éve agytrombózist kapott, azóta szinte felállni sem tud egyedül. Ráadásul egész napos felügyeletet igényel, ha nem lennék vele, a fürdőszobáig sem tudna kimenni" – panaszolta el Pfeiffer Tibor.

Megbeszélték: Gáncs Ottó és Pfeiffer Tibor egyeztették a munka részleteit, a jövő héten a betanításra is sor kerül. Fotó: Magasi Dávid

Írásunkat olvasva megkereste szerkesztőségünket egy soproni, számítástechnikai eszközöket gyártó cég, amely alkalmazni tudná a rokkant férfit. Mostanra már megtörtént a részletek egyeztetése, jövő héttől pedig a betanításra is sor kerül.

– Fiam vette észre a cikket és az ő ötlete volt, hogy segítsük a nehéz körülmények között élő Pfeiffer Tibort – mondta el Gáncs Ottó, aki a távközlési vállalkozásban tevékenykedik. – Cégünk különféle berendezéseket gyárt, többek között antennákat. Ezek részegységei otthon is elkészíthetők. Én magam gyártottam a műhelyben az antennákat, de egyik kezem eltört, így nagy segítség lesz nekem is, ha valakivel közösen tudjuk folytatni a gyártást.

– A szükséges eszközöket, anyagokat biztosítani tudjuk. Reméljük, hogy a munkával Pfeiffer Tibor és édesanyja havi megélhetése biztosítottá válik, ráadásul így lesz bejelentett munkahelye és a járulékai is be lesznek fizetve.

Mint kiderült, Pfeiffer Tibor az ünnepekkor több csomagnak is örülhetett. Többségében ismeretlen jóakarók élelmiszereket, tisztítószereket is küldtek.

Olvasóink írták

  • 2. SSC 2008. január 24. 11:06
    „Köszönöm,hogy más is gondol rájuk!
    SSC”
  • 1. t 2008. január 23. 20:39
    „Ez nagyon szép gesztus volt. Vannak még jó emberek”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Harminczsáknyi szemét gyűlt össze

Nagycenk - Szemétgyűjtést szerveztek a hét végén Nagycenken, a 84. számú főút külterületi… Tovább olvasom