Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Munkahely lett az iskolából

Megváltozott munkaképességűek munkahelye lett a brennbergi általános iskola. A Foreno Foglalkoztatási és Rehabilitációs Nonprofit Kft. új telephelyét hétfőn adták át.

– Sosem gondoltam volna, hogy lesz egyszer olyan munkahelyem, ahonnan öt perc alatt hazaérek – mondja mosolyogva Vigh Andrásné, aki hermesi otthonából jár a brennbergbányai munkahelyre. Az egykori iskola épületében hétfőn mutatták be a város vezetőinek és a sajtónak a felújított termeket és szociális helyiségeket, ahol a megváltozott munkaképességűek jutnak feladathoz – és fizetéshez.

Király Lászlóné és Csaba Zsuzsanna a varrodában dolgoznak, szigeteléseket és szűrőbetéteket varrnak. Fotó: Magasi
Király Lászlóné és Csaba Zsuzsanna a varrodában dolgoznak, szigeteléseket és szűrőbetéteket varrnak. Fotó: Magasi


– Egy évvel ezelőtt vettük át a megüresedett épületet, az eddigi felújítás költsége meghaladja a 21 millió forintot. Most 15-en dolgoznak itt, de hamarosan közel harmincan leszünk – mutat körbe a szépen felújított földszinti helyiségekben az igazgató, Földes Tamás. – Ezen a telephelyen történik a rehabilitációra utalt megváltozott munkaképességűek felkészítése és visszavezetése az elsődleges munkaerőpiacra. Ez azért is fontos, mert 2013 januárjától új alapokra kerül a foglalkoztatás, vissza kell vezetni az elsődleges munkaerőpiacra, akit csak lehet – magyarázza a Foreno vezetője.

Az egykori iskola földszinti részében már dolgoznak. Működik a varroda, a szerelde, zümmög a hengerstanc, ami a hullámkartonokat vágja. A Brennbergben élő hátrányos helyzetű munkavállalók számára jó lehetőséget jelent az új telephely, ahol a földszint felújítása után az emeleti rész következik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fertőd: helyreállítják a mulatóerdőt a kastélyban

Megkezdődtek az Esterházy-kastélypark legnagyobb kiterjedésű részének, a Leés-erdőnek, valamint az… Tovább olvasom