Kisalföld logö

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Munkácsy-kiállítás Sopronban - megérkeztek a képek - fotók

A magángyűjteményi Munkácsy-festmények hétfő délután megérkeztek Sopronba.

A soproni közönség láthatja először a legtöbb magángyűjteményi Munkácsy festményt. Összesen 37 kép kerül a falakra, az egyik legismertebb közülük az Ásító inas. A legnagyobb mű magát a festőgéniuszt, Munkácsy Mihályt ábrázolja Hans Temple festményén. Munkácsy Mihály Sopronban látható festményei közül a 185x156,5 cm keretméretű Ballada lesz a legnagyobb.

A kiállítási anyagok hétfőn megérkeztek Sopronba, külön szakemberek dolgoznak a megfelelő körülmények kialakításán.

Megérkeztek a Munkácsy-képek Sopronba. Fotó: Magasi


Hatalmas feladat ez, hiszen a gyűjteményben szerepelnek vászonra és fára festett művek is. Ezek hatványozottan érzékenyek a hőingadozásra és a páratartalom változásra. Páralecsapódás esetén a fa megszívja magát, a festmény szétrepedezhet.

A kiállítási helyszínen csak olyan anyagok lehetnek melyek kipárolgásmentesek, műtárgyvédelmi szempontoknak megfelelnek és biztonsággal tartják meg a darabonként, akár 80-100 kiló súlyú műveket. Ugyanilyen súllyal bír a speciális uv szűréssel rendelkező világításrendszer, amely egy időben biztosítja a maximális vizuális élményt és a festmények állagmegőrzését.

Sopron önkormányzata a Munkácsy kiállítást egyfajta ajándékként szeretné a soproniaknak és a városba érkező vendégeknek biztosítani.

A város mindent elkövetett azért, hogy a minden eddiginél több festményből álló páratlan szépségű és értékű magángyűjtemény Sopronba érkezzen. Sopron önkormányzata Munkácsy páratlan nemzeti hagyatéka előtt tiszteleg ezzel a különleges, 37 festményből álló tárlattal.

A soproni Munkácsy kiállítás a tervek szerint december 16-tól február 10-ig lesz látogatható. December 24-e kivételével minden nap (ünnepnapokon is) 10-től 18 óráig lesz nyitva a kiállítás.

Korábban írtuk

Különleges Munkácsy-kiállítást tekinthetnek meg a művészetkedvelők Sopronban. Minden korábbinál több, összesen 37 magángyűjteményi festmény lesz látható december 16-a és február 10-e között a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, a volt kaszinó területén.

A Munkácsy-kiállítás Sopronba hozatalát az önkormányzat ajándéknak szánja a soproniaknak és a városba érkező vendégeknek.

A soproni közönség láthatja először a legtöbb magángyűjteményi Munkácsy festményt. Összesen 37 kép kerül hamarosan a falakra, az egyik legismertebb közülük az Ásító inas.

A legnagyobb mű magát a festőgéniuszt, Munkácsy Mihályt ábrázolja Hans Temple festményén. Munkácsy Mihály Sopronban látható festményei közül a 185x156,5 cm keretméretű Ballada lesz a legnagyobb.

A kiállítási anyagok december 9-étől érkeznek Sopronba, és külön szakemberek dolgoznak majd a megfelelő körülmények kialakításán.

Pákh Imre, a Munkácsy Alapítvány alapítója megtisztelőnek tartja, hogy gyűjteményét Sopron városa bemutatásra alkalmasnak találta. Ő maga és az alapítvány is támogatja azt a törekvést, hogy a festőgéniusz munkásságát minél többen megismerhessék Magyarországon és külföldön egyaránt.

Sopron önkormányzata a Munkácsy kiállítást egyfajta ajándékként szeretné a soproniaknak és a városba érkező vendégeknek biztosítani. A város mindent elkövetett azért, hogy a minden eddiginél több festményből álló páratlan szépségű és értékű magángyűjtemény Sopronba érkezzen. Sopron önkormányzata Munkácsy páratlan nemzeti hagyatéka előtt tiszteleg ezzel a különleges, 37 festményből álló tárlattal.

A belépőjegyeket árát család- és iskolabarát módon állapították meg. A diák és nyugdíjas belépő 900 Ft-ba, míg a teljes árú felnőtt belépő 1800 Ft-ba kerül majd. Családok számára (3-5 fő között) kedvezményes, 3600 Ft értékű jegy váltható, iskolai csoportok esetében (20 fő felett) pedig mindössze 500 Ft/fő a belépő ára. Hat éves kor alatt a belépés díjtalan.

Jegyeket december 16-ától lehet vásárolni a Pro Kultúra Jegyirodájában (Sopron, Liszt Ferenc u. 1.) és a kiállítás helyszínén.

A soproni Munkácsy-kiállítás a tervek szerint december 16-tól február 10-ig lesz látogatható. December 24-e kivételével minden nap (ünnepnapokon is) 10-től 18 óráig lesz nyitva a kiállítás.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Óvodabővítés a soproni Kurucdombon

A soproni kurucdombi óvoda a megüresedett fiókkönyvtár helyiségeivel gazdagodott. Tovább olvasom