Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 13°C Még több cikk.

Munka helyett lopott

Sopron - Munkahellyel nem rendelkező szombathelyi nő lopott drága illatszereket az egyik soproni üzletben. Elkapták, a bíróság hat hónap – két évre felfüggesztett – börtönre ítélte.
A 44 éves szombathelyi asszony nem először került szembe a törvénnyel. Munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik. Megélhetését – és állítása szerint beteg férje eltartását – vagyon elleni bűncselekmények sűrű elkövetésével próbálja biztosítani. A lebukások viszont mindig benne vannak a pakliban: a korábbi években a szombathelyi bíróság és a kőszegi bíróság is pénzbüntetésre ítélte lopások miatt: egyszer 36 ezer, aztán 54 ezer forintra. Az viszont nem tudható, hogy mennyi idő, tolvajlás alatt teremtette elő a kiszabott összegeket...

A nő a napokban az Ipar körút egyik üzletében próbált szerencsét, hogy néhány drága parfümöt elcsenjen. Azt hitte, nem látja senki, amikor válltáskájába három olyan kozmetikumot csempészett, amelyek összértéke megközelíti a harmincezer forintot. A szolgálatban lévő biztonsági őr éberségét ugyanakkor nem sikerült kijátszania: feltartóztatta a fizetés nélkül távozni akaró asszonyt. A biztonsági szobában előkerültek az elcsent holmik, így végül is az üzletnek kára nem keletkezett. Dr. Gajdos Anikó, a Soproni Városi Bíróság bírája gyorsított eljárásban hozott ítéletet. A nő rovott múltja súlyosbító körülményként esett latba, így a bíró lopás bűntette miatt hat hónap – két évre felfüggesztett – börtönre ítélte. Kötelezték az asszonyt a 22.800 forint bűnügyi költség megtérítésére is. Az ítélet jogerős.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jól tűrik az autósok

Számtalan helyen dolgoznak egyszerre Sopron közterületein a közmű- és útépítők. Emiatt sok a… Tovább olvasom