Kisalföld logö

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos -1°C | 1°C Még több cikk.

Múlt és jövendő a Deák téren

Sopron - Amint az várható volt, a felújított Deák tér ismét véleménynyilvánításra ösztönzi a soproniakat. A Kisalföld szeptember 3-i írására (Kihasználnák a Deák tér kiváló adottságait) reagált a Szövetség Sopronért Egyesület nevében dr. Koloszár Miklós. Ebben szó esett arról, hogy a Kékfrankos Nyár rendezvényeit a jövőben esetleg a Deák térre helyeznék át.
„Előrebocsátjuk, hogy a rendezvényekkel kapcsolatban semmi kifogásunk nincs. Véleményünk szerint azonban a Deák tér alkalmatlan ilyen s hasonló események lebonyolítására. Nincs elegendő út, szilárd burkolatú vagy kavicsos terület, a padokat, faházakat, színpadot csak zöldterületen lehetne elhelyezni, ami jelentős károsodást okozna. Gondot jelentene a közlekedés és a parkolás is.

A problémát már jó előre láttuk: tavaly nyáron a szövetség két másik civil szervezettel, a Deák tér Fórummal és a Védegylettel karöltve tárgyalt az akkori városvezetéssel a tér rekonstrukciójával kapcsolatban. Megpróbáltunk változtatásokat elérni a felújításban. A 11 pontot tartalmazó javaslatcsomagunkból négyet el is fogadott a városvezetés, s ezek egyike volt, hogy a város nem tervez tömegrendezvényeket a térre, pontosan a fent vázolt érvek alapján. Jó lenne, ha a jelenlegi városvezetés is magáévá tenné szempontjainkat. Természetesen a szüreti rendezvények fejlesztését mi is fontosnak tartjuk, s partnerek vagyunk azok átgondolt folytatásában."

Jakus János, aki egy Deák tér védőként írta alá szerkesztőségünkbe küldött levelét, sokszor gondol a azokra az időkre, amikor még nem föld alatti építményekkel akarták megszerettetni a teret. „Az első tervezőid figyelembe vették a tér mindkét oldalán épült kis palotákat és azok építészeti stílusát és Te teremtettél harmóniát a két épületsor között...

A virágágyasok, az utak elhelyezése, a szökőkút, a meghitt fák alatt elhelyezett padok olyan diszkrét hangulatot árasztottak, hogy Sopron polgárai joggal érezhették, hogy igen, ez az én parkom... Megfogadjuk, amint lehet a bunkereket betemetjük, és ha régi szellemiségedet nem is, de a volt külsődet megpróbáljuk visszaadni."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Informatikai konferencia Sopronban

Sopron - A kormányzat és az informatika kapcsolatát taglaló konferencia kezdődött a Hotel Fagusban.… Tovább olvasom