Kisalföld logö

2016. 12. 08. csütörtök - Mária -3°C | 3°C

MSZP vs. Fidesz a soproni Molnár Ágnes lemondásáról

Eddig többnyire a korábban megnyert pályázatok átmatricázása folyt, ami kimerült a Széchenyi Terves szórólapok és zászlók kihelyezésében - mondta az MSZP helyi elnöke. A Fidesz szerint Kalmár István politikai megnyilvánulásait nem a tények motiválják.


Az MSZP kérdése: Siker vagy kudarc a soproni államtitkár lemondása?!

Bár dr. Molnár Ágnes fejlesztéspolitikáért felelős államtitkár lemondását követően, sikerként nyilatkozott az általa felügyelt területről, a tények mást mutatnak. Molnár Ágnes és a fejlesztéspolitika megbukott Magyarországon - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Kalmár István (MSZP), a párt helyi elnöke.

Sopron polgármestere például előszeretettel dicsekedett azzal, milyen sok pályázatot nyert meg a város az előző, MSZP-s kormányzati ciklusban. Érdekes, hogy most, amikor a város gazdasági alpolgármesterének felesége a fejlesztésekért felelős államtitkár, lényegesen rosszabbak a város pályázati eredményei. Eddig többnyire a korábban megnyert pályázatok átmatricázása folyt, ami kimerült a Széchenyi Terves szórólapok és zászlók kihelyezésében - folytatta a politikus.

A Sopronban is jól ismert Közgépes és egyéb közbeszerzések számos gyanút, kérdést vetnek fel, a témával foglalkozó független, civil szervezetek szerint a pénzek elosztása egyre átláthatatlanabb, egyre gyanúsabb - tette hozzá Kalmár István.

A nagy csinnadrattával és városi pénzen felújított várkerületi Széchenyi Programiroda is zárva van, pedig mekkora felhajtással adta át annak idején az időközben lemondott államtitkár-asszony.

Csúsztatásokkal, félrevezető statisztikákkal dobálózik a Fidesz, de kudarc, kudarc hátán az országban és Sopronban is. Mára kiderült, a Fidesz képtelen normálisan kormányozni az országot és képtelen helyesen vezetni a városokat, Molnár Ágnes és az egész fdeszes fejlesztéspolitika pedig megbukott! Sajnos ennek a levét isszuk itt Sopronban is - zárta Kalmár István.

Fidesz reakció: Kalmár István politikai megnyilvánulásait nem a tények motiválják

A szocialisták újra feltették a régi lemezt, újra és újra megpróbálják félrevezetni azzal a soproniakat, hogy nem fejlődik a város, nincsenek fejlesztések - reagált Abdai Géza, a Fidesz soproni elnöke Kalmár István szavaira.

Arról a kormányzati ciklusuk alatt is keveset hallottunk, hogy a soproni MSZP hol és milyen módon lobbizott a saját kormányánál a város által benyújtott pályázatok sikeréért, de arra mindenki emlékszik, hogy hány esetben gáncsoskodtak. Elég csak arra gondolni, hogy a szocialisták rövidítették meg 300 millió forinttal a belváros felújítást.

Beszélhetünk az AGORA pályázatról is, amely kapcsán éppen Kalmár István javasolta a városnak, hogy a Russ-villával pályázzunk, majd amikor jelentős kiadással megterveztettük, előkészítettük, és a benyújtás után magas szakmai pontszámokat értünk el, akkor az MSZP-s többségű testület elutasította a támogatást. Ha a szocialistákon múlt volna, akkor ma nem épülne a Kőszegi úti aluljáró sem, hiszen mindent elkövettek, hogy a kizárólag a fantáziájukban létező vasútsüllyesztés és felüljáró építés tervével akadályozzák a megvalósítást - tette hozzá Abdai Géza.

A tények ugyanakkor makacs dolgok! Egy párt helyi elnökétől elvárható, hogy tájékozódjon ebben a kérdésben. Javasoljuk, hogy tekintse át a hivatalos összesítéseket, melyek szerint Sopron városában a pályázati forrásoknak köszönhetően összesen mintegy 60 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg, illetve valósul meg a közeljövőben. Ebből az önkormányzat nyertes pályázatai mintegy 26 milliárd forintnyi nagyságrendet jelentenek (közel 10 milliárd 2010 után). 34 milliárd forint értékben pedig a városban működő intézmények, nagyvállalatok, kis- és középvállalkozások eredményes pályázatainak köszönhetően gazdagodott városunk - folytatta a politikus.

Megújul a Fő tér és a Tűztorony, új turisztikai és látogatóközpont épül, kialakítjuk a Várfalsétányt, aluljáró épül a Kőszegi úton, oktatási intézményeinket fejlesztjük 2 milliárd forint értékben, fontos közlekedési utakat újítottunk fel, új hulladéklerakó épül, fejlődik a kórház, csapadékvíz-elvezető rendszert építettünk és a sor hosszan folytatható.

Sajnáljuk, hogy Kalmár István politikai megnyilvánulásait nem a tények motiválják - zárta Abdai Géza.

Olvasóink írták

44 hozzászólás
 • 44. vitriol2 2012. június 12. 13:35
  „azért Qrvára "rendes" ez a kisvadföld: az arcusi páros férfitagjának cikkére adott szoci válaszra sem lehet reagálni.
  ez az igazi-ŐNCENZURA- igy semmi "bántodása " nem lesz a kisvadföld "alkotoinak"- na de ugye ismerős ez - a régi un. kádárista korszakban volt ez a "menő"”
 • 43. vitriol2 2012. június 12. 10:40
  „41. 1soproni 2012.06.12. 07:14
  (Dr.Simon mint volt határőr főtiszt-kötelezően- részt vett az un. M-L szemináriumokon- hát a mostani (Kalmár) reagálása( demagógiája-ferdítései) megállná a helyét ott is.
  Ugye nem véletlenül mondom, hogy a mostani fülkés forradalmi élcsapat és a rákosi-kádári forradalmi élcsapat HASONLÓ
  -SZINTE MINDEN SZINTEN(már csak az hiányzik , hogy kötelező vastapsokkal, éljenzésekkel "dicsőítsük" a mostani párt elsőtitkárát a PÁVATÁNCOST- és élcsapatát
  ( régi beidegzödés okán a beirásomat "tároltam")
  ui. a válaszokat: ARCUSI páros jelligére kérem)”
 • 42. vitriol2 2012. június 12. 10:25
  „41. 1soproni 2012.06.12. 07:14

  a 40-es beirásomban leirtam, hogy miért.
  tehát a lényeg:
  " most mikor már minden szinten a fülkés forradalmi élcsapat URALKODIK, ki is merészel "keményebb" birálatot irni roluk" ill. a kisvadföld furaura inkább kerülni akarja, hogy öt is kirugják. Mo.-on már csak egy megy a "pávatáncos" második uralkodásának második évébe. Jövöre, de lehet, hogy már a "nyáriszünet" után, már csak a PÁVATÁNCOST és a fülkés forradalmi élcsapatot DICSÉRŐ cikkek jelenhetnek meg majd, mind a nagy előd -Rákosi pajtás "szabadnépében".

  ja napokban jelentette ki a pávatáncos, hogy hazánkban (neki) sikerült "megerösiteni a "demokráciát(tudod a polpottos ügyészség ünnepén).

  Fülkés(pávatáncos) élrajongok!
  a Fleto korszakában ugye ilyen volt a DEMOKRÁCIA?”
 • 41. 1soproni 2012. június 12. 07:14
  „Vajon a Simonos cikkhez miért nem lehet hozzászólni?”
 • 40. vitriol2 2012. június 11. 07:53
  „Nem is oly régen még Fleto korszakban egyszer irtam egy negativ beirást :M.Ágika és párjárol- semmi ocsmányság-csak a tényeket értékeltem- de elkövettem egy Qrva nagy hibát: a páros által üzemeltetett vendégláto"egység" nevét "használtam" fel a páros megnevezésére- hát lett is belőle botrány- KITILTOTTAK- majd hosszu küzdelem után a kisvadföld "furaura" megbocsátott- és vissza engedett.

  Uraim és Hölgyeim!
  mint irtam ekkor Fletoék voltak "hatalmon"- most mikor már minden szinten a fülkés forradalmi élcsapat URALKODIK, ki is merészel "keményebb" birálatot irni roluk.
  ( régi beidegzödés okán a beirásomat "tároltam")
  ui. a válaszokat: ARCUSI páros jelligére kérem”
 • 39. vitriol2 2012. június 11. 07:40
  „"Csetneky "
  a 30. as beirásomban 2012.06.10. 08:16-kor ezt irtam
  " érdekes de tanulságos a még megmaradt fülkés éltapsolok "reagálásai":

  (majd itt felsorolás következik és)
  17.Csetneky: ujból nem ir semmit"

  hát ujbol hoztad a "formádat"

  ja és olvastad a fülkés forradalmi élcsapat egyik napi pártpropaganda kiadásában azt,hogy "pávatáncosnak" alapitott legujabb közv.kutatoknál a vezéred ujból első helyre került?
  van egy Qrvára e témára illő mese: A király uj ruhája.
  1956-! tudod akkor is egy hasonlo "stilusu "párt ellen "mozdult" meg a NÉP( nem a zemberek- hanam a NÉP)-mint a mostani fülkés forradalmi ÉLCSAPAT”
 • 38. Csetneky 2012. június 10. 20:45
  „36. LAZA

  Számíthatunk a világ " kultúráltabb" részének a támogatásában.Például mint 1956-ban?”
 • 37. Figyelő2012 2012. június 10. 18:56
  „Én ezt gondolom, hogy hiába 8 évezünk.
  Mivel az már nem fogja megoldani a gondokat.
  Talán ezen energiákat arra fektetni, hogy megoldásokat találjunk a gondokra!”
 • 36. LAZA 2012. június 10. 17:30
  „35.No no!
  Mindenkiről tudnak mindent.
  Természetes,hogy nem az ellenségeiket fogják a bizottságokba ültetni.
  Abban viszont igazad van és másra nem számíthatunk csak az EU-ra,és világ kúlturáltabb részének a támogatására!
  Ezek a hatalom megtartása érdekében mindenre képesek lesznek.”
 • 35. Abalajobb 2012. június 10. 16:44
  „34. Ha meg is próbálkozik bárki az eredmények manipulálásával, ez Európában nem fog menni. Mo. nem Fehéroroszország vagy valamelyik más szovjet utódállam. Elsöprik a hamis eredményt produkálókat. A tisztviselők pedig utálják ,őket. Nem 2009-2010 körül vagyunk, amikor az átmentés érdekében a hivatalokból kompromittáló iratok mehettek ki. Ma már sokan a baloldalnál kopogtatnak... Ez fel fog gyorsulni, ha az emberek látják a hatalom erodálódását.”
 • 34. LAZA 2012. június 10. 14:22
  „33.
  Igen,nem is véletlenül vívódnak annyit választási eljárásról szóló törvény tervezetével.
  A kiszivárgott hírek szerint pl.a sok disznóság között szerepel,hogy a választási bizottságokban csak köztisztviselők vehetnek részt,párt delegáltakra" takarékossági okokból" nem lesz szükség.
  Tehát a fidesz által poziciókba juttatott tisztviselők intéznek mindent.Többek között azt is ,hogy a pozicíójukban maradhassanak.No erre varrjunk gombot.
  Ágikával kapcsolatban pedig elég részletességgel kibeszéltük már a témát egy másik írásban.”
 • 33. Abalajobb 2012. június 10. 09:46
  „30. Már a fülkés élemberek sem hiszik a dumát, csak nem mernek szólni, el ne veszítsék a még hátralevő pénzecskét. Mekkora a ribillió, hogy közigazgatási gyakorlat kell a járási vezetőknek... Azt feledik el, hogy fordulatnál gyakorlat ide vagy oda, repülnek. A fidesz alkotmánnyal együtt. Semmit nem lehet bebetonozni! A kilencéves kinevezéseket sem,mert a joggal visszaélni nem lehet.”
 • 32. Abalajobb 2012. június 10. 09:40
  „Pávatánc. Ez jó. Terjeszd!”
 • 31. vitriol2 2012. június 10. 09:25
  „Kedves "nyocévezők"!
  Azoknak tapsoltok akik még egymást is átb.sszák?:

  "Kivonul a BKV közvetlen finanszírozásból az állam a készülő 2013-as költségvetés tervezete szerint, holott az alig két hónapja szignált Matolcsy-Tarlós-megállapodás szerint jövőre 22 milliárd forintot adna a kormány a BKV fenntartására - írja a Napi Gazdaság Online."

  ebben az esetben talán a Matolcsy járta a "pávatáncot"”
 • 30. vitriol2 2012. június 10. 08:16
  „érdekes de tanulságos a még megmaradt fülkés éltapsolok "reagálásai":

  1. Allstar :"nyocévezik"
  3. Csetneky :viccelődve nem mond semmit
  9. Toncsi1 : ujabb"nyocévező"
  17.Csetneky: ujból nem ir semmit
  19.Allstar: burkoltan, de ujból "nyocévezik"

  29 reagálásból 5 az "övék"-,ez hüen tükrözi a fülkések 2/3-át-.Amit Kalmár konkrétan mondott arrol egy szó nincs.Lehet "szeretni", de utálni is a szocikat, de ha vitatkozni kezdünk a másik "oldallal"- kedves fülkés élfanok- tán érvelni is "lehetne".
  na de hát -válaszaitok alapján- már Ti nsem tudjátok "követni" a kedves vezetöt, de leginkább a "PÁVATÁNCÁBAN"”
 • 29. 1soproni 2012. június 09. 21:24
  „kertész!
  Én felajánlom a kisfiam babakocsiját egy körre. Vagy elég, ha az okmányirodáig tol el benne valakit. Csak ne a fiamat, mert agyrázkódást fog kapni!”
 • 28. intar 2012. június 09. 20:14
  „Ha valaki figyelmesen sétál a Lövérekben, akkor sok-sok követ találhat a Balfi és egyéb utcai készletből.”
 • 27. kertész 2012. június 09. 18:09
  „Abdai!Ha tetszik a Főtér jelelnegi állapota ,a kövezet járhatósága, akkor javaslom a felesége vegyen fel egy tűsarkú cipőt és egy-két órát sétáljon a Fő téren .Kiváncsi lennék a reakciójára.Az nem felújítás,hogy megforgatom a köveket irtózatos nagy pénzekért.Kiváncsi lennék arra,hogy a Balfi utcáról felszedett kb 40 teherautó kő hová tünt,vagy milyen értelme volt 170 millióért kutat fúrni Nagycenken?.Hat év latt csak a pénz herdálás folyt.”
 • 26. 1soproni 2012. június 09. 17:57
  „Figyelő!
  Én is csak itt hallom az olyanok hangját, akik még hisznek nekik. Jártamban-keltemben sehol nem hallok senkit, aki dicsérné őket. Sem városi, sem országos szinten.”
 • 25. Figyelő2012 2012. június 09. 16:34
  „Valaki azt mondja meg, hogy ki az aki még hisz ezeknek?
  Hogyan lehet valaki elégedett a munkájukkal???

  Tényleg vannak még ennyi fanatikusok???
  Mi kell még, hogy ők is kiábránduljanak?”
44 hozzászólás
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

5. Soproni Könyvünnep

Ötödik alkalommal rendezik meg június 8–10-én a Soproni Könyvünnepet. Tovább olvasom