Kisalföld logö

2017. 12. 11. hétfő - Árpád 4°C | 14°C Még több cikk.

MSZP Sopron: Mindennapos testnevelés, de milyen áron?!

"A Fideszesek mind több helyen hirdetik büszkén, hogy kötelezővé tették a testnevelést az iskolákban. Ez az újabb kötelem, egy újabb példája a dilettáns, átgondolatlan intézkedéseknek" - olvasható Kalmár István soproni MSZP elnök közleményében.
Az elnök szerint: "Az addig rendben van, hogy legyen mindenki egészséges, de ettől az előírástól, ezt aligha várhatjuk, ellenben számos nehézséget és ebből adódóan bosszúságot okoz ez az új kényszer. Ma ugyanis, vagy hely, vagy felszerelés, vagy egyszerűen idő nincsen arra, hogy kötelezően, minden egyes nap testnevelésórát tartsanak.

Az átgondolatlan szabályozás, olyan bosszantó és a mindennapokat megnehezítő helyzeteket eredményez, minthogy késő délután, este, vagy korán reggel kell bemennie a gyerekeknek az iskolába, hogy valamit kényszerűen csináljanak. Ez, különösen az elsősök esetében kifejezetten nehézkes. De számos egyéb példát is lehetne hozni, a beizzadt gyerekekről, az öltözők szűkösségéről, a gyermekek leterheltségén át…

Meggyőződésünk szerint, a mindennapos testnevelés kötelezővé tétele a kormány részéről egyszerű propaganda célokat szolgált, nem pedig valós egészségmegőrző célt. Ezt látszik alátámasztani, hogy végül ez a kényszer „csak" az 1., 5. és 9. osztályosoknál jelenik meg, vagyis egyelőre ez az egész arra volt jó, hogy a Fideszes képviselők beszélhessenek róla.

Könnyen belátható, nem ettől lesz egészségesebb a nemzetünk, hanem például a tömegsport erősítésétől, aminek azonban nyoma sincs, hiszen sokkal inkább a profi és versenysportot pénzelik. De még inkább az tenne jót az országnak, ha a kormány nem ezt a tragikus, katasztrofális gazdaságpolitikát folytatná, nem ezt az öncélú szabadságharcosdit erőltetné, ami az emberek elszegényedéséhez és ezáltal, az ország tönkretételéhez vezet, hanem az ígéreteiket betartva, valóban segítené a munkahelyek megteremtését.

Végül szeretettek meghívok mindenkit, a szeptember 13-án, 17 órakor, a Piros Pont Közösségi házban (Magyar u. 24.) tartandó fórumunkra, ahol Harangozó Tamás az MSZP frakcióvezető-helyettese, parlamenti képviselő lesz a vendégünk.

Harangozó Tamással az ország aktuális helyzetéről, a Fidesz kormány eddigi, tragikus működéséről, elsősorban pedig a rendvédelmi dolgozókat érintő tragikus szabályozásokról lesz szó" - áll a közleményben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kigyulladt egy Renault Sopronban - olvasónk fotói

Kedd reggel a Csengery-Király Jenő utca sarkán egy Renault autó motorja gyulladt ki Sopronban - írta… Tovább olvasom