Kisalföld logö

2018. 01. 17. szerda - Antal, Antónia 1°C | 6°C Még több cikk.

MSZP: Nem vagy távolmaradás

Sopron - Nem szavazatra vagy a voksolástól való távolmaradásra buzdít az MSZP soproni szervezete – ezt szerdán Kránitz László országgyűlési képviselő jelentette be.
„Az MSZP nemmel szavaz március 9-én, mert maguk az érintettek – a háziorvosok, a szakrendelők és kórházak, illetve az egyetemek – állítják, hogy szükség van a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj jelentette új forrásokra" – fogalmazott Kránitz László országgyűlési képviselő tegnapi sajtótájékoztatóján.

A képviselő kifejtette, azért kell nemmel szavazni vagy távol maradni, mert a kórházi napidíj bevételeiből a magyar egészségügy máris tehetett egy lépést előre: ennek a forrásnak köszönhető, hogy idéntől javult a kórházi étkeztetés színvonala.

– A tandíj igazságosabbá és versenyképesebbé teszi a magyar felsőoktatást, a vizitdíj pedig csökkenti az egészségügy túlterheltségét – tette hozzá Kránitz László.

– A népszavazás elzárhat három új fejlesztési forrást, amely lehetővé tenné, hogy az egészségügyben és a felsőoktatásban végre jobbá válhassanak a dolgok. A vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj forintjaiból összeadódó milliárdok ugyanis az utolsó fillérig az érintett intézményeknél maradnak. Abból a központi költségvetés semmit sem vesz el, kiesésük esetén azonban pótolni sem tudja azokat.

Olvasóink írták

87 hozzászólás
 • 87. Don Kartács 2008. március 13. 07:17
  „Rossz meglátás. Bokros után elengedte a nép és az állam a gatyamadzagot, jött a látszati Kánaán, és most szívjuk meg az elmúlt 9 év osztogatásait.”
 • 86. Albert 2008. március 12. 21:41
  „A népnek cirkusz kell!....Erről ha JÓL LÁTJÁTOK GONDOSKODNAK ! Ne hagyjátok , hogy két részre szabdalják ezt a kis országot !Mindegyik a maga zsebét tömi, míg a tiéd kiürül! A Bokros csomag óta csak a nadrág szíjját húzzuk! Mi befelé, ők pedig kifelé! Wass Albert:Záróvers
  Hajótörött vagyok a tengeren.
  Palackomat a tengerbe vetem,
  Belesóhajtottam a sorsomat
  Félelmemet és sok bús dolgomat.
  S most száz pecséttel elzárt bánatom
  a hullámok kedvének átadom.
  Merül, örökre tán a mélybe le
  s aranyhalac skák játszanak majd vele.
  De lehet, hogy perce jő neki,
  s egy bús hullám majd egyszer fölveti.
  S kidobja egy kéz,-tán istené
  egy gondtalan kor lábai elé
  Borzadtan olvassák, kik rátalálnak
  és úgy suttogják döbbenten egymásnak
  Valahol szörnyű vihar lehetett...!
  S a viharban egy nemzet
  ELVESZETT...!”
 • 85. Don Kartács 2008. március 11. 13:20
  „Továbbra is csak köszönni tudom Neked kedves fideSS-es, hogy ilyen ügyes módon egy tökéletesen szép és boldog jövőút adományoztatok nekünk. Köszönjük :) Bíztunk benneteket és nem is hagytatok cserben minket :) Mielőtt lelépsz az internetről az elérhetőséged add meg a többi hívővel együtt nekünk, hogy a többletköltségeinket rátok át tudjuk majd terhelni, ami a bizonytalan csodás jövőből fog minket érinteni :))”
 • 84. TD. 2008. március 11. 08:32
  „te nagyon nagy gyökér vagy sajnos ezt az országnak a jövőjét az mszp szavazók tették tönkre te fasszoppó.”
 • 83. Don Kartács 2008. március 10. 12:57
  „És külön imádunk benneteket azért, mert eltöröltettétek a tandíjat, tehát a költségtérítésesre járó hallgatók fellélegezhetnek, hogy a keményen megdolgozott és megszerzett bérükből félévente az a kieső 130 - 250 ezer Ft ott marad :)) Köszönjük, hogy lehetővé tettétek a fizetősöknek is az ingyenes képzést :)) Vagy az igen rájuk nem vonatkozott?:)))”
 • 82. Don Kartács 2008. március 10. 12:54
  „Dehogy szoptunk ss geci :)) Ti basztatok ki az országgal és annak egész népével :)) Úgyhogy köszönjük nektek, hogy elbasztátok a jövőnket és várhatjuk, hogy a 3 igenből származó kiesést hol mikor és milyen jogcímen fogják a bérünkből levonni :)) Sikerült elérnetek azt, hogy eljutottatok egy olyan állapotra, ami mögött csak egy hatalmas szakadék van és sehol nincs egy híd, amivel át lehet menni a túlpartra. A szép ígéretekből, pedig még sose tudtak áthidalást megoldani. Úgyhogy TD gec´, ha a béremből többet vonnak, akkor, majd azt továbbszámlázom neked, úgyhogy köszönöm a bandádnak mégegyszer, hogy tönkretetteték 10 M ember és azok gyermekeinek a jövőjét :))) Imádunk benneteket :)))”
 • 81. TD 2008. március 09. 21:47
  „na mi van don geci? szoptátok :D”
 • 80. Don Kartács 2008. március 06. 17:32
  „Köszönöm a 79-es kommentedet, mivel ez tipikusan a jobb oldal mentalitására utal, hogy a saját magunk annyira tökéletesek vagyunk, hogy másra kenjük a hibánkat. Emiatt is rühellem szó szerint a jobb oldalt annyira.

  A tény pedig egyvalami 1990-ben valami elindult, amit a Bokros csomag később visszarántott a pusztulás széről, mert egyszer már voltunk ott. De nem, utána való kormánynak osztogatni kellett és fosztogatni, amit folytatott az mszp, mire lassan észbekaptak, hogy nincs miből már osztani és visszakéne állítani mindent. Csak épp rossz alanyokat vettek ehhez elő.....

  Nem kéne már ennyire mindig vagy a függetleneket vagy a szocikat szidni azért, mert nem hódol be Andersen utódjainak.”
 • 79. A Pannon Puma 2008. március 06. 13:50
  „ugy gondolom itt aki szélsőséges az te vagy és senki más és ez az ország a pusztulás szélén van és nem mi taszitottuk ide ezt ne felejtsd el , mondani és irni bármit lehet de a tények ellen nem tudsz mit tenni ezért inkább terelsz és irod le a szélsőséges kommentjeid :)”
 • 78. Don Kartács 2008. március 05. 06:50
  „Hm igen igazad van. Aki nem a fidesz nézeteit vallja az csakis kommunista lehet és vesznie kell. Eluralkodott egyfajta istenkultusz, magasztosságba viszitek egy hibbant, hitlerhez hasonló ember jelenéseit. Kövessük vakegér módjára a biztos pusztulásba a népvezért, mert a hatalom fáj, a hatalomat vissza kell szerezni és a náci szimpatizánsok, fidesz szolgák örömmel hajtanak fejet uruk és parancsolójuk előtt.

  Szánalmas vagy a puma TD-vel együtt. De tipikus szélsőséges nézet, hogy csakis az a szent és az igaz, amit a császárotok vall, és aki más nézeteket vall, az már kommunista. Odaszartok évek óta, ahol esztek, ciklusotok szent és sérthetetlen és csakis más hibázik mindig, ártatlanok vagyok, még akkor is, ha az országot romlásba és káoszba taszítjátok elvakultságotokkal.”
 • 77. A Pannon Puma 2008. március 04. 22:48
  „Don Kartács Szerintem Itt Veled Van Probléma És A Te Fajtádnak Kellenne Kihalnia !”
 • 76. Don Kartács 2008. március 04. 07:11
  „Egy valamit nyugodtan el lehet ismerni, a szádat már teleszarták, és provokálni az embereket nagyon jól tudod abnormális megnyilvánulásaiddal. Így megértem azt is, hogy miért van ekkora pofád. Kiprovokálod a másikat és utána besértődsz, amikor visszatámadnak ugyanúgy szóban, csak lehet, hogy jóval durvábban, mint ahogy a provokációt indítottad. Neked áll feljebb és érzed magad bántva, holott te voltál az, aki kiprovokáltad az ember megnyilvánulását. Nyakam rá, hogy ilyen mentalitássa l ott voltál a tv székház ostrománál, vagy épp szeretsz rombolni futballmeccsekken. Szánalmas oldalági evolúciós zsákutca”
 • 75. Don Kartács 2008. március 04. 07:06
  „Nagy a szád, de az eredmény ugyanaz, kár utólag tagadni meg szépíteni :) Egyébként meg nem kellett volna sértegetni tökmag, másrészt pedig te sem vagy különb és továbbra is sajnálom a felmenőid, hogy nem ütöttek agyon időben.

  Tipikus neonáci mentalitás, édesmindegy nekem, hogy mit gondolsz és, hogy mivel próbálod magyarázni az abnormalitásodat, kár hazudni, hogy nem azért akarsz nekitámadni másnak, mert nem veled vall egy nézetet, a beszólásaidban elismerted.

  Egyébként pedig nem fogok egy ilyen aljanépével személyesen összefutni, mert nem érsz meg annyit, mint egy normális ember ..... :)”
 • 74. TD 2008. március 04. 05:56
  „durva vagy nagyon nézz utána mielőtt valamit állitasz te szar:)

  nem azért akarlak agyonverni mert nem egyezik a politikazi nézetünk hanem amiért velem szemben arcoskodol , NE NETEN ARCOSKODJ ! itt irogatsz a monitorharcos kurva anyád :) mi van félsz ? te senkiházi !”
 • 73. Don Kartács 2008. március 04. 00:46
  „Jaj tényleg, hogy is vannak a jelmondataitok?

  "Egy az ország, egy a Viktor"?
  "Egy az Isten, egy az Orbán"?

  vagy

  "Egy életünk egy halálunk
  Viktor urunk Mi Királyunk"

  Melyiket is szoktad skandálni? Vagy netán a te nagyanyád volt, aki az orbán könyv címlapján kezet csókolt?:) Ja nem is, te a bányában dolgoztál dolomittal igaz? Vagy te adtad a véresszájúnak a társasházat :)”
 • 72. Don Kartács 2008. március 04. 00:35
  „kis ostoba nácigyerek, urad és parancsolód teleszarta a szád, hát edd is meg. Csak egyet mondok, ha a náci bandád miatt ismét az osztogatás fog előtérbe kerülni, rajtad fogom a káromat bevasalni.

  jót röhöghetsz kis narancsos ss gyerek azon, aki valóban pártfüggő, én csak annyit mondok örüljök a farkadnak, mert max csak annak tudsz, nagy arcod van, nagy a mellényed és pusztán csak arra vagy képes, hogy ha valaki nem követi a strici uradat, akkor azt agyon kell verni? Meglátszik, hogy nem másztál le még a fáról. Egy valakit sajnálok, a szüleidet, hogy nem vertek agyon időben, amikor lett volna rá idejük.

  Szánalmas egy neonácira még a szavakat is pocsékolni, fárasztó a stílusod és komolyan mondom az emberi ostobaságod leszívja az ember energiáját. Tele volt az államkassza. Jó vicc. 2002-ben, pláne jó vicc. Eszetlen barom vagy és homály, mint egy ködös londoni reggel. De hát boldog a lelki szegények, mert övék orsós országa. Szánalmas látni, hogy mennyire elvakulttá válik valaki, miután egy romániából menekült bocskoros cigány a sok hülye hívének a száját teleszarja és beleveri a fejébe, hogy vagy ő vagy senki. Kezdesz hasonlítani a királyoddal együtt a hit gyülekezethez”
 • 71. TD 2008. március 03. 21:03
  „:D:D:D

  csak nevetni lehet rajtad annyira szánalmas vagy még mindig mondom hány milliárd fonritott osztogatott el az MSZP mikor átvette a kormányt 2002-ben? full-on volt az állam kassza te gyökérgyerek .

  kik azok akik szavazzatok vesznek a romáktól ? nah kik?

  te gyökérgyerek remélem március 9.-én felforr az agyvized mikor meglátod a végeredményt te nyomorék jót fogok rajtad röhögni:):):):):):)

  és ne neten arcoskodjál ADJÁL CIMET te kis gyurma gyuri ! ne neten UCCÁN !”
 • 70. Don Kartács 2008. március 03. 18:55
  „És igen, nem kellett volna ennyi megszoriítás, ha az Orsós nem kezdi el szórni azt a pénzt, amit összeszenvedtünk Bokros idején a sok ingyelhitelre, meg az egyéb nyalánkságokra, főleg a határon túli egyéneknek. Az mszp csak azt folytatta, amit ti elkezdtetek.”
 • 69. Don Kartács 2008. március 03. 18:54
  „Mi van neonáci orsós fattyú, ez az igazi fidesz mentalitás a magyar gárda köpedéketekkel együtt. Aki nem az elfajzott nácinézeteiket vallja azzal szemben aggresszívan felléptek mi? Nem is tudom ki küldte oda a választások során 2006-ban a kutyáit az urnák közelébe, hogy jobb belátásra bírják a szavazókat. Nem is tudom ki voltak azok, akik nem tudnak egyenesen és gericensen veszteni. Kívánom, hogy függetlenül attól, hogy mit hoz a választás eredménye az összes fideszes érezze meg a saját bőrén a császárjuk programjainak átkait. Nagyon nehéz beismerni azt, hogy az osztogatást és fosztogatást nem az mszp kezdte el, hanem a fidesz, mert nagyon hallgat a fáma arról, hogy mi volt 1998-2002 között. Másrészt meg talán, ha kommunistázol, akkor az uradnak nem kellene a szocialisták jelszavait skandálnia, és végezetül te igyenélő náci széljegyzet fel lehetne fogni, hogy aki szó szerint rühelli a bocskoros cigány és fajtáját, az nem kommunista, csak egyszerűen nem kér az olyan elfajzott mentalitásból, amivel ti kutyák bírtok. Vagy azt vallja mindenki, amit ti akartok, vagy ellesz tiporva mi, kis geci ss”
 • 68. TD 2008. március 03. 18:24
  „Nem kellett volna a fenébe ennyi megszorítás, ha az urad és királyod nem szórja el azt a pénzt,

  te gyökérgyerek ki a fasz volt 2éve 4évig kormányon NEM A FIDESZ BAZDMEG ha nem a mocskos kommunista fajtád te gyökérgyerek ! ne okoskodjál szerencsére ezzel a hozzáállással csak 30% áll igy az országba KEVESEN VAGY(TOK) ezt fogd fel EMBER !!!

  MÁRCIUS 9! ÉN OTT LESZEK ÉS UTÁNA IROGASS IDE TE CIGÁNY!

  cimedet meg nem látom sehol ??”
87 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Költségvetési szigor, feszes gazdálkodás

Sopron - Az önkormányzat az idei évben sem tervez intézménybezárást. A költségvetés főösszege 26… Tovább olvasom