Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

MSZP: Hozzák nyilvánosságra az ügyvédi szerződéseket

Sopron - Azok a képviselők, akik megszavazták a pereket, mondjanak le tiszteletdíjukról – fogalmazott Biczi László (MSZP) hétfői sajtótájékoztatóján. A képviselő követeli: haladéktalanul hozzák nyilvánosságra az ügyvédi szerződéseket.
– Hogy végre tisztán láthassunk a perekkel kapcsolatban, leghatározottabban kérjük a városvezetést, haladéktalanul hozzák nyilvánosságra az összes ügyvédi szerződést! – mondta el Biczi László (MSZP) tegnapi sajtótájékoztatóján. – Felszólítjuk továbbá azokat a képviselőket, akik megszavazták ezeket a pereket, hogy mondjanak le a képviselői tiszteletdíjukról, pótolják ki a perköltséget, mert az a 15 millió forint, amit Bártfai Beatrix átvállalt a várostól, nem fedezi az összes költséget.

Biczi László hozzátette, most bebizonyosodott, hogy a polgármesternek el kellene ismernie a tévedését és be kellene fejezni a pereskedést. Ehelyett – sajnos – a Legfelsőbb Bíróságon (LB) folytatódik tovább a hercehurca. – Számításaink szerint ez a pereskedés a városnak már legalább 25 millió forintjába kerül – zárta a képviselő. – Ehhez jön még pluszban hozzá az LB-n felszámítandó perköltség és munkadíj.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. intel 2008. június 13. 17:07
  „Telepátia igazad van forumot követelünk!!!!!!!!!!!
  Vonják felelőségre a városvezetőit a rossz döntésekért!”
 • 31. julius72 2008. június 13. 09:36
  „Na a biczi. Életében nem dolgozott. Főállású politikus. Csak mert a nyelve hosszú és puha. Hehehe. Az mszp mindent nyilvánosságra hozott?”
 • 30. FREDDY/S 2008. június 11. 16:46
  „A globexolók is kifizethetnének a városnak okozott több milliárdos kárt, nemde...”
 • 29. ez nem telepátia, hanem elfogultság 2008. június 11. 15:45
  „Telepáthia
  "az elkövetett hibákért, mély garázs, körforgalmak hiánya, nagycenki kútfurás, soproni futbalcsapat megsemmisitésért,"
  mélygarázs- közgyűlési döntés nélkül, enyhén szólva is vitatható áron készült
  körforgalmak hiánya- az állami rész hiányzik, tervek vannak, bezzeg a Walter időben dőlt a pénz
  nagycenki kútfúrás-inkább bízz benne Te is, hogy sikerül, sokat jelentene a környék idegenforgalmának
  futbalcsapat- egy kisebbségi tulajdonosnak sajnos nem sok lehetősége van (erről is van fórum,eléggé eltérő véleményekkel és vádaskodással)
  Deák tér-Pócsi út -mi a gond velük?
  parkolás- ebben a városban rengeteg az autó , mindenki még a WC-re is kocsival jár
  Látom visszasírod az elvbarátaidat. Én nem.”
 • 28. Dee Joo 2008. június 11. 15:23
  „Most a feledékenység nagyobb vagy az elfogultság? Rosszak az utak? Nem azMSZP-Walter időszakban kelett kétszer azsfaltozni utakat úgy ,hogy most sem jók? A rendőrségi autókat meg a Waltertől vették.Arra mindig került pénz.”
 • 27. semleges 2008. június 11. 15:16
  „csak az a baj, hogy azt Fodor Tamás akarja megmondani, hogy mennyibe kerül!”
 • 26. kendermagos 2008. június 11. 13:11
  „Mintha a város vezetése felajánlotta volna, hogy megveszi a garázst annyiért, amibe került.”
 • 25. Feri 2008. június 11. 11:38
  „A mélygarázs kérdésén sokszor vitatkoztunk már.
  A megoldás mindkét fél akaratán múlik. Nem csak az önkormányzat részéről, de úgy látom, hogy a helyi Mszp részéről is hiányzik a kompromisszum készség.
  Szerintem az mindkét fél, de ami még fontosabb a soproni lakosság számára is a legjobb megoldás, hogy értékeljék fel a megépített mélygarázst pontos számításokkal, elfogadható nyereséggel a kivitelező részére, és ezt a város vegye meg, vagy lízingelje a banktól. Ezzel párhuzamosan a parkolási rendet(belvárosi utcákon állandóan parkolnak) is szabályozni kell. Ez szerintem elfogadható lenne az önkormányzatnak is, mivel igy biztosítva van, hogy reális áron kapja meg Sopron a mélygarázst. Elfogadható lenne az Mszp részére is, hiszen igy a kivitelező cég és a bank is megkapja a díjazását. Ők pedig bebizonyíthatják, hogy a kompromisszumkészségük is kifejlődött, nem csak az a céljuk, hogy politikai népszerűségüket növeljék.
  Mindkét fél feladata városunk szolgálata, a város pénzének célszerű és reális használata. Ez érvényes lenne a múltban és a jövőben is.”
 • 24. Telepathia 2008. június 11. 09:29
  „Legyen már egy forum, ahol szemtől-szembe elmondhassuk a város vezetőinek Fodornak, hogy kétéves munkája során tönkre vágta a várost a soproni családokat és gyermekeket.Amire vállalkozott, ahoz nem ért.Vonjuk felelőségre őket az elkövetett hibákért, mély garázs, körforgalmak hiánya, nagycenki kútfurás, soproni futbalcsapat megsemmisitésért, Ünnepi hetek előtt a város utjainak használhatatlanná tétele, a Deák -tér Pocsi utca műszaki átadásnak és a parkolás hiánya miatt.
  Követlejük meg, hogy az elkövetett hibákból eredő fizetési kötelezettségeket, saját pénztárcájukból egyenlítsék ki.
  Hol van a felelős városvezetés, Sopronban erre még gondolni sem lehet.”
 • 23. Muckimókus 2008. június 11. 08:42
  „Versenyezhetnénk a legrendetlenebb város címért! Az utak kritikán aluliak, a zöldterületek gondozatlanok, még a kirakatként működő Deák téren is(ahol szenvedve bár, de a befejezéséhez közeledik a projekt). A Szent Imre tér más városban, vagy egy kis osztrák faluban egy gyönyörű park lenne.A Hátsókapu már örökre így marad?
  A Várkerület közlekedése minősíthetetlen, úgy tűnik ez már örökre így marad. Lenne még...és egy elkészült létesítmény-ami talán picit segítene-nem működik.”
 • 22. látó 2008. június 11. 08:13
  „Ijesztő, hogy mindig oda jutunk ,hogy tud a két politikai oldal egymásnak ugrani..pedig van egy közgazdaságilag a csőd szélén (inkább már csődben) lévő városunk, amelyről a politika még többet akar lehúzni, miközben a szakembereket elhallgattatják (MSZP, Fidesz egyaránt!), hogy a pr háborújukat tovább folytathassák (országos és helyi szinten egyaránt)..Már mindenki aki egy kicsit is rálát a valós helyzetre, tudja (alig várja "sajnos"),hogy a csőd bekövetkezzen mivel a politika működési oldalon képtelen a megújulásra.. ezt már csak az élet kényszerítheti ki (ki is fogja) a baj csak az nagyrészt a 18 éves késlegkedést az adófizetők fogják megfizetni és sokak élete fog megváltozni....”
 • 21. Intel 2008. június 10. 22:39
  „Ezt is érdemes megnézni!
  www.szalmanet.com/portal/page?_pageid=95,24952&_dad=portal&_schema=PORTAL&articleref=169

  Még valami, ne felejtsük el, a Sportot is nullára irták a városba...
  Soproni polgárok gondoljunk arra amit nem Tölünk vettek el, hanem leendő fiatal kis srácainktól...

  Ez nem a mélygarázsról szól, hanem, akik Bp-ről tönkre akarják tenni a helyi baloldalhoz tartozó embereket.”
 • 20. Intel 2008. június 10. 22:27
  „Szóval ha kényes kérdéseken lovagolunk, akkor tegyük meg rendesen!
  Biczi Úr elösször is Őnök hibáztak, mert régen nyilvános vitán kellene bemutatni, hogy mi folyik itt! Hivják ki a városvezetőit, és vitatkozzunk! Várjuk az időpontot, és várjuk Fodor Tamás, a jobb kezét, és akár Viktor bácsit,a ki adja a tippeket!

  Kérdésem, mit tett le eddig Fodor? Miket építettek?
  Mindenkitől csak pénzt vontak el, sok-sok pénzt!
  Közbe milliókat utalnak a Fideszes érdekeltségű ügyvédeknek, a pártnak...
  Erről miért nem beszélnek?
  Arrol miért nem, hogy a rendőrség nem kapott autókat, régen minden évbe kaptak...
  Arrol miért nem, hogy a tűzoltóság épülete katasztrofális állapotba van, a rádió ügyelet pult hol müködik hol nem, közbe tőbb, mint 65ezer ember élete mulik felelőtlen városvezetőkön, akik pár milliót nem tudnak adni ezen állományoknak.
  Beszéljünk már kényes dolgokról!

  Mondjanak le, és térítsék meg a városnak okozott károkat! Önök megbuktak, nullára irták a várost két év alatt! Nem építettek semmit, csak romboltak, és mélyen a lelkekbe, emberek életébe avatkoztak be!”
 • 19. küföldön járó 2008. június 10. 21:03
  „Itt mindeki azon vitatkozik hogy mi mennyibe kerül és ebben nincs egyetértés.Csak azt felejti el mindenki hogy a rohamosan fejlődik a gépjármű park,a város kiemelt területeit megy kell tisztítani a sok parkoló autótól,ez a fő cél.Az meg kiemelten felháborító hogy egy kész parkolót csak azért nem lehet igénybe venni mert van egy félrevezetett városvezetés( Molnár-Simon duótól)aki ha megyszakadnak is ,akkor sem fogják lenyelni az újat mert a jó nem tőlük származikTessenek elmenni néhány km arrébb és a nagy városokban parkoló helyet csak a mélygarázsban lehet kapni.Ugyanakkor több helyen elektronikusan jelzik hogy melyik parkolóban mennyi hely van.Valahol itt kezdődik Európa nem a bíróságokon és a város pénzén finanszírozott ügyvédeknél.Ez a város vezetés eddigi semmittevésével bebizonyította hogy semmi újra nem képes csak a meglévő lerombolására.Az eddig elköltött több száz milló -mivel nem az ő zsebükből megy-sokkal hasznosabb lett volna ha a városra költik.De sajnos ez a parancs ezet kell végrehajtani.Talán még gondolkodni sem kell.”
 • 18. Biczi László 2008. június 10. 20:11
  „Kedves vörös szegfű!
  A 2 milliárd nettó összeg, mivel a holding lízingeli majd a garázst, az áfáról most nem érdemes beszélni. Amúgy a szakértők által becsült 3 szintes mélygarázs 2004-es árszinten, szintén nettó 1,1 milliárdot említ, így ezen a téren maszatolással nem vagyok vádolható!
  A közgyűlés nem rendelt meg semmilyen mélygarázst, amit én említettem nem egy megrendelés, vagy döntés része, az egy előzetes tanulmány, ami 2004-es árszinten tartalmaz egy becslést. Ezt már korábban is kifejtettem, itt egy komoly tévedés lehet az ügyben. A közgyűlés azt engedélyezte, hogy a vállalkozó saját beruházásban mélygarázst építsen. A közgyűlés továbbá felhatalmazta a holdingot, hogy kössön üzemtetési, lízing szerződést a garázsra. Mivel a komplett városi parkolást a holding üzemelteti - tehát nem egy magáncég, mint például a fővárosban - logikus, hogy a mélygarázst is a holding üzemelteti.
  Ami az üzemeltetész illeti:
  lehet azon ironizálni, hogy akkor csinálja az spt, aztán majd jól meggazdagodnak és mindenki jól jár, csak ez megint egy kissé felületes álláspont.
  1. a mélygarázst önmagában nem lehet üzemeltetni, ezt már 2006-ban leszögezte mindenki, annak ésszerű üzemeltetéséhez elengedhetetlen a város parkolási rendeletébe való beillesztése, a parkolási rendszer ésszerű változtatása. (érje meg a garázsban parkolni az autósnak) Na, most minden van csak együttműködés és párbeszéd nincsen a mélygarázs tulajdonosai és a városvezetés között. Magyarán, a városvezetés ott tesz keresztbe, ahol tud!
  2. senki nem állította, hogy egy mélygarázs bomba üzlet. Ésszerű üzemeltetéssel, nullszaldósra hozható. Csakhogy, ez nem is elsősorban üzleti vállalkozás. Ezt sem mondta senki. A városnak érdeke, hogy csökkentse a parkolási gondot, ha úgy tetszik feladata, hogy élhető belvárost teremtsen.

  Egyébként tudtommal a finanszírozó bank akár üzemeltetné is a garázst, csakhogy amint már említettem, ez a városvezetés nem akar senkivel együttműködni, nem akar senkinek segíteni!
  És végül egy másik szempont:
  szerintem ennek a városvezetésnek egyszerűen politikailag nem érdeke, hogy jól működjön ez a garázs, hiszen akkor kiderülne, hogy mekkora sületlenség volt amit e körül rendeztek!
  És még valami. A perköltség egy az egyben ablakon kidobott pénz. Semmit nem kaptunk érte, egy értelmetlen, a gyűlölettől vezérelt kezdeményezés ára!”
 • 17. vörös szegfű 2008. június 10. 18:01
  „Kedves Biczi Úr! Ön azt írja, hogy a mélygarázs nem egészen 2 milliárdba került. Akkor miért kérnek most 2,3 milliárdot a várostól???? Lovagolnak 20 millión, közben pedig csak ebben a kérdésben "csúsztat" 300 millió forintot. Szerintem a kérdés nem az, amiről vitatkozunk. A valódi kérdés az, hogy a közgyűlés mire adott felhatalmazást. Hány szintes garázst kértek és mekkora összegért. Itt szerintem egyszerűen arról van szó, hogy a szocik építtettek egy garázst egy számukra kedves céggel, aki azt csinált, amit akart és ezt most kifizettetik. Mert azt még Biczi László se mondta meg, hogy melyik közgyűlés döntött a 6 szintes garázsról és annak összegéről. Mutassa meg ezt a határozatot!!!”
 • 16. kendermagos 2008. június 10. 16:04
  „kedves semleges:
  a bíróság aszondta, hogy a garázs önálló ingatlan. amúgy a problémát a bíróság nem oldotta meg. Fodorék korábban felajánlották, hogy megveszik 1 millárdért, az SPT valamiért nem adja. Baromi nagy üzlet az üzemeltetés, de valamiért az SPT nem akarja üzemeltetni.
  azt birom a szoci fanokban, hogy nem ismerik a nagyságrend fogalmát 20 millát sokallják, de a 2 milliárdot nem.”
 • 15. látó 2008. június 10. 15:09
  „sajnos láttam.. bár ne láttam volna! Egyébként az üzemeltetésből nem finanszírozható (sajnos) a mélygarázs, mit gondoltok, miért nem akarja az SPT magának?”
 • 14. semleges 2008. június 10. 14:01
  „bocs, de ez nem világos?
  most akkor a perek miatt nem kell a városnak kifizetnie milliárdokat? mert itt úgy állítod be, mintha ez lenne az ára annak, hogy a városnak ne kelljen milliárdokat kifizetnie.
  szerintem a pert a város bukta, tehát minden szerződés érvényes!”
 • 13. ezmégkimaradt 2008. június 10. 13:55
  „kendermagos! tulajdonképpen mindenki jól járt, de a több mint 20 milliós tételt ki fizeti ki?? szerintem a város adófizetői. Egyébként nem a városnak kellene kifizetnie a mélygarázst, hanem a Holdingnak az üzemeltetésből. Tájékozódj mielőtt írsz valamit!”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ágyazatragasztó miatt riasztottak

Sopron - Tűzoltóautók és a megyei veszélyhelyzeti felderítőcsoport járműve okozott nagy feltűnést a… Tovább olvasom