Kisalföld logö

2017. 10. 18. szerda - Lukács 12°C | 22°C Még több cikk.

MSZP és Fidesz: Mikor kiáltsunk farkast?

Más módon, és más megközelítésből, de a soproni MSZP-t és a Fideszt is foglalkoztatja a soproni kórház sorsa, jövője.

A kórháznak több százmilliós tartozása halmozódott fel az év első négy hónapjában. További gond, hogy a szinten tartó felújítási munkákat, néhol már az alapvető működéshez szükséges beszerzéseket sem finanszírozta a város, mint a kórház tulajdonosa. Ebben az évben mindössze húszmillió forintot biztosított a városvezetés erre a célra, miközben tudjuk, például a városi hetilapra több, mint 30 milliót adtak - mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Biczi László, az MSZP soproni szervezetének elnök-helyettese.

Ez elfogadhatatlan! - jelentette ki a politikus.

Most az állam, gyakorlatilag elvette a kórház üzemeltetését a várostól, de fogalmunk nincsen arról, vajon ez milyen jövőt hoz? Kérdéseinkre nem jöttek válaszok.

A kórház vezetése erőn felül teljesített eddig, azonban ez így tovább nem mehet. A kormánynak garanciákat kell adnia a megfelelő működésre, de ezek a nincsenek sehol! - tette hozzá Biczi László.

A Fidesz hangzatos ígéreteket és kijelentéseket tett kormányra kerülése előtt és most, két évvel a hatalomra kerülésük után, az látszik, semmit nem tudnak megoldani, hibát hibára halmoznak, korábbi támogatóik elfordultak tőlük - fogalmazott.

Ma Magyarországon az emberek nyolcvan százaléka szerint rosszul végzi a dolgát a fideszes kormány és ezt már nem lehet visszamutogatással elkenni, különösen Sopronban nem, ahol 6 éve regnál a szintén fideszes városvezetés - zárta szavait Biczi László.

Mágel:

A szocialisták hosszú kormányzása inkább több rontást, mint jobbítást hozott. Az egészségügy reformjával sem tudtak mit kezdeni, elég, ha a népszavazáson az emberek által elvetett vizitdíj, kórházi napidíj, széf ötleteikre gondolunk - reagált Mágel Ágost, a soproni Fidesz frakcióvezetője.

Akkor kellett volna farkast kiáltani, aggódni, jó ötletekkel előállni. A soproni kórház eddig is és ezután is magas színvonalon, a soproniakat és a környékbelieket szolgálja, köszönhetően a jó eszközrendszernek, de elsősorban az egészségügyi dolgozók magas szintű tudásának, és áldozat vállalásának, amit ez úton is megköszönünk - tette hozzá a politikus.

Az egészségügy megújítása mindannyiunk érdeke, színészkedés, búsongás helyett, a bizakodás, és a támogató hozzáállás a helyes út - mondta el Mágel Ágost.

Olvasóink írták

47 hozzászólás
 • 47. Orfeusz 2012. július 03. 08:10
  „46. Reménykedjünk, de ehhez a demokratikus erők összefogása (is) kell. Ld. Dunaújvárosban 12 szavazat hiányzott az mszp-nek az önkormányzati képviselőválasztáson, miközben ott volt kb. 100 más baloldali szavazat. Bezzeg a Jobbik nem indított jelöltet a fidesz ellenében ... Összeforr, ami összetartozik...”
 • 46. Figyelő2012 2012. július 02. 22:48
  „45.
  Hát majd választáskor össze lehetne hozni a feljelentettek névsorát.
  Sajnos régen ilyen nem volt.

  Walter Dezső rengeteg kritikát, támadást kapott, de sosem futott a rendőrségre feljelentéseket tenni.
  Aztán a világ megváltozott.
  Új szelek jöttek, amelyben én is éreztem egy kis diktatúra szagot.
  Most pedig azt érzem, hogy a nép mást akar, 2014-ben pedig erre jó esély van.

  Remélem nagy változások lesznek, és végre jóra fordul minden.”
 • 45. himbi 2012. július 02. 21:18
  „44.Figyelő2012!
  Sokat! Ismerek is olyat aki így járt! Viszont ha a hozzászólások felét kimoderálják akkor az bizony csak fél imformáció ami alapos ok lehet egy feljelentésre! Viszont ha megjelenik esetlegesen a hozzászólás mellé az adott link is akkor máris kiderül, hogy nem a fórumozó követett el becsületsértést vagy egyéb más szabálysértést vagy bűncselekményt hanem csak hivatkozott egy linkre amihez a gondolatait is hozzáírta.”
 • 44. Figyelő2012 2012. július 02. 19:19
  „43.
  Vajon mennyi baloldali fórumozót jelentettek fel eddig?”
 • 43. himbi 2012. július 02. 19:00
  „hát.... tegnap megint kimoderálták az egyik linkemet amivel a hozzászólásomat alátámasztottam. Na, persze ilyenkor jönnek majd a feljelentgetéek mert ugye az ember olyat r a saját szavaival ami nem igaz! Holott csak egy egy a neten (is) megjelent cikkre hivatkozik ami bizonyíték lenne esetlegesen, de azt a kisalföld nem teszi be valami oknál fogva holott semmiféle sértő nincs senkire nézve hanem csak a tényeket írja le! Ja, és nem is biztos, hogy egy balos weblap írja hanem jobbos. Jah, hogy kérem azt már meg sem szabad itt jelentetni? Fura! N, de remélem ezt beteszik és nem esik 100%-os moderáció alá!!
  Köszönöm!”
 • 42. ruig 2012. július 02. 18:41
  „Gyóni Géza (Áchim Géza) (Gyón, 1884. június 25. - Krasznojarszk, Oroszország, 1917. június 25.) evangélikus teológus hallgató, magyar költő.
  1910-től először a Soproni Napló, majd a szabadkai Bácskai Hírlap munkatársa volt.
  Versének néhány sora:
  Küldjétek el őket csak egy éjszakára,
  Hogy emlékezzenek az anyjuk kinjára.
  Csak egy éjszakára:
  Hogy bujnának össze megrémülve, fázva;
  Hogy fetrengne mind-mind, hogy meakulpázna;
  Hogy tépné az ingét, hogy verné a mellét,
  Hogy kiáltná bőgve: Krisztusom, mi kell még!

  Párnapja volt születésének és halálának évfordulója.Mindig aktuális sorai őrzik emlékét.”
 • 41. Figyelő2012 2012. július 02. 18:11
  „36.
  Biczi elvtárs?!

  Annak az embernek semmi köze a régi rendszerhez, hiszen akkor még talán iskolába se járt.
  Ma már aki baloldali, és 20 év körüli azt is kommunistázzák, elvtársoznak.
  Közben ezen fiatalok azt sem tudják mi volt akkor...
  Aki pedig ezen szavakkal dobálózik, az saját magát járatja le.”
 • 40. himbi 2012. július 02. 16:07
  „36.Allstar!
  Ajánlom figyelmedbe a 6. számú hozzászólásomat és az abban található linkeket. Igen ezt is a FIDESZ csinálta!! Nem elmúltnyolcévezni kellene hanem betartani azokat az ígéreteket amivel megnyerték a választást! Jah, hogy nem tudják betartani és ezt már akkor is tudták a vezetők? Akkor ki szabad mondani azt gondolom én, hogy hazudtak reggel délben és este?! Anno itt a fórumon is többen írták, hogy ezek az ígéretek betarthatatlanok!”
 • 39. vitriol2 2012. július 02. 13:50
  „36. Allstar 2012.07.02. 06:37
  ugye milyen sz.r, hogy csak annyian (1,9) ill te állsz csak ki a fülkés forradalmi pávatáncos mellet?
  ja és tudod az"emutnyocév" plusz a kádári rendszer emlegetése még nem érv a pávatácos tevékenységének védelmére.Tudod ha cáfolnád azokat amit a szoci mond, tán az tényleg jó érv lenne a fülkés forradalmi élcsapat védelmére.
  ja és a hatalmat most gyakorlo pártra és annak "első" titkárára vonatkozó jelzős neveket nem a baloldal találta ki”
 • 38. prakker 2012. július 02. 13:36
  „Mivel értelmes hozzászólások nincsenek, csak fröcsögések, szardobálások. A szocik még mindig nem vették észre, hogy aki szardobálózik, maga is szaros lesz. Méghozzá nagyon. Értelmes vitában szívesen részt veszek, de ez ami itt folyik az minden csak nem vita.”
 • 37. 1soproni 2012. július 02. 12:49
  „Allstar!
  Miért jobb a hazudós Viktor?”
 • 36. Allstar 2012. július 02. 06:37
  „Ennyi ostoba hozzászólást egy-két kivétellel (1, 9) ritkán lehet olvasni. Nem kell Fidesz tagnak lenni ahhoz, hogy józan ésszel lássuk mi történt az elmúlt 22 évben (pufajkás Horn, besúgó Meggyesi, hazudós Gyurcsány, bájgúnár Bajnai). Az egészségügyet már 1990 előtt tönkre vágták, az orvosi társadalmat degradálták és az ápoló személyzetet sem becsülték meg Az úgymond "rendszerváltás" előtt, amikor sunyin kivonultak a hatalomból is nagy bajban volt az ország. 2010-re az előbb felsorolt "elvtársak" nagybani hozzájárulása mellett viszont már csődközeli állapotok voltak. Kíváncsi lennék a sok okos beíró hogyan tudott volna ebből az állapotból 2 év alatt Kánaánt csinálni? Biczi úr (elvtársnak) csak annyit: rajta kívül még senki sem mondta, hogy az ország 80 százaléka elégedetlen. Szokásos komcsi hazudozás, zavarkeltés.”
 • 35. vitriol2 2012. július 02. 06:00
  „32. himbi 2012.07.01. 18:44
  egy echte fülkés mikor ismerte be, hogy a rossz oldalra állt.az itt még megmaradt fülkés élfanok többsége is már csak "emutnyocévezik", ill a legaktivabbja is csak ru(i)g-dalozik és a másoktol (telefonon) kapott ismeretekre ill. véleményekre hivatkozik”
 • 34. Figyelő2012 2012. július 01. 23:30
  „Ha jó léti rendszer változás lenne, akkor nem lenne ennyi beteg.
  Viszont egyre rosszabbul élünk, egyre több a lelki eredetű betegség, amely nagyon sok betegséget előhoz az emberből.
  Tehát egyre több a beteg, az ágyak pedig kevesebbek.
  Nem jó az irány az biztos...”
 • 33. himbi 2012. július 01. 22:16
  „Érdemes elolvasni... Érdemes elolvasni, higy 2500 kórházi ággyal kevesebb lesz, stb...

  "Az államosított kórházak működtetését az államosítással a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) veszi át, feladataik csak január elsejétől változnak. Az átvett kórházak számára ez nem annyira kedvező: az új finanszírozási szerződés aláírásáig ugyanis nem az elvégzett feladataik ellenértékét utalja a biztosító, hanem csak a tavalyi teljesítményük egytizenkettedét. Ezzel az egészségbiztosító 8-10 milliárd forintot is megtakaríthat az év végéig."”
 • 32. himbi 2012. július 01. 18:44
  „30.Abalajobb!
  Nem csak sopronban szabja meg a tb, hogy miből mennyit hanem minden intézményben! Elláthatnak több beteget is csak azt nem támogatja a társadalombiztosítás az intézmények felé. Olvass utánna keress rá valahol a neten, én is ezt tettem. Az intézményeknek meg nincs annyi tartalékjuk, hogy a már nem támogatott műtéteteket is kifizessék. Na persze azért nyugaton sem úgy működik teljesen ahogy leírod, hogy az ellátást akkor kell megkapni amikor jelentkezik valaki az orvosnál. Jelentkezek az orvosnál és nha Ő elküld egy vérvételre vagy egy izotópos vizsgálatra az is már egyfajta ellátás mivel a későbbi terápia vagy műtét céljából nagyon is szükséges. Ugyanakkor nagyon is úgy érzem, hogy szelektálni kell ha már a bél vagy egyéb kezdődő rákkal kerül valaki orvoshoz azok között akik most frissen jelentkeztek és pici a tumor és igenis esetleg ráér 20 napot vagy 2 hónapot és azon beteg között akinek a tumor már elzárta a beleit (mert mondjuk már későn is ment orvoshoz) és esetlegesen az a tumor vérzik is. Ahhoz, hogy ezt valaki megértse nem kell sebésznek lenni hanem elég a családban, ismerettségi körben stb... szerzett tapasztalat és egyéb itt ott olvasott dolgok.

  31.vitriol2!
  Csak 1 csak 1 ismerné be, hogy igen, rájuk szavaztam és átb..ztak...”
 • 31. vitriol2 2012. július 01. 15:46
  „23. himbi-nek( 2012.07.01. 08:46 )
  " hirtelen eltüntek "kérdése.
  kb két éve itt is -mint mindehol tényleg többségben voltak , de ahogy a fülkések elkezdtek "kormányozni" majd "uralkodni" egyre csak fogytak. és hát a napjainkban ez a helyzet.
  ja és itt a kisvadföldnél a bevezetett "uj" moderálási "modszer" igensokat a korábbiakbol elüzött- igaz sokuk közölük ´megérdemelték´”
 • 30. Abalajobb 2012. július 01. 13:47
  „20. himbi: Észak Koreában a kórházakban fapriccsek vannak meg ócska lepedő. Gyógyszer, kötszer, műszer alig. Persze idáig is el lehet menni. Nem ezért fizettünk, fizetünk rengeteg járulékot vagy fideszül adót. Az orvosi ellátást, hasonlóan a tőlünk nyugatra élőkhöz, akkor kell megkapni, amikor a betegség jelentkezik. Később jóval több gyógyszer, eszköz, betegszabadság kell hozzá. Valahol tragédia, hogy egy "nagy testvér" fent megmondja, hogy Sopronban hány műtét lehet. A többit ember haljon meg. Egy kezdődő mell, bél vagy más rákot más az elején elkapni, más hónapok után. Akkor "biztosabb" a halál és legalább nem kell nyugdíjat fizetni a halott páciensnek. Érdekes, a magánklinikákon pénzért azonnal mód van a legkomolyabb vizsgálatokra és beavatkozásokra is. Egy-egy értelmetlen halál "megérne" egy ügyészségi feljelentést. A FIDESZ nem egy néppárt, hanem egy érdekszövetség. Az MSZP is ilyen volt. A hatalom ma nem a közjó megteremtéséhez kell, hanem egy-egy politikai-gazdasági csoport korlátok nélküli érdekérvényesítéséhez. 2010-ig még szakmai/szakember átjárás volt a pártok között, azaz nem kizárólag saját maguk közül válogattak. Ma elképzelhetetlen, hogy közép és felső szinten ne a "kedves vezető" és holdudvara embereiből vagy engedélyezettjeiből kerüljenek ki a vezetők. Ma egy jobb portási állás is politikai szimpátia kérdése.”
 • 29. himbi 2012. július 01. 12:14
  „27.idurboy!
  Ne haragudj de nem hiszem el, hogy abban a 20 napos várakozási időben meghalnál. Persze kérdés, higy milyen betegségről van szó! Egy sérvben ha nem záródott ki azért nem lehet meghalni sem az epekőbetegségben, de biza még az aranyérben sem. Azért remélem, hogy mindezekkel tisztában vagy. a 20 napos várakozási idő pedig nem is sok! Van egy ismerősöm aki már immáron 2 éve vár csípőprotézis műtétre és biza majd csak jövő év őszén tudják elvégezni a műtétet! Sajnos, tudod ez nem az orvosok hibája hanem azé a rendszeré amire talán Te is 2 évvel ezelőtt szavaztál! Tudod meg van szabva havi szinten, hogy miylen műtétből mennyit fizet a TB! No, persze a daganatos betegségben szenvedők előnyt élveznek és a gyomorvérző beteget sem küldik haza, hogy majd jöjjön 20 nap múlva.”
 • 28. himbi 2012. július 01. 12:08
  „25.Abalajobb!
  Most nem konkrétan a kommentekről akartam szólni hanem a kommentekbe amit én is Figyelő2012 is betett ide. Azért érdemes utánna olvasni a sok Fidesz pártinak azon dolgoknak amiket itt leírunk. No és ott a 6. számú hozzászólásom amire a részükről cáfolat sem érkezett, hogy biza ez nem így van és én írok rosszat és esetlegesen hazudok! A világban rossz Magyarország megítélése.
  45 ezer dollárt (több mint 10 millió forintot) fizet havonta a magyar kormány a Rasky Baerlein Strategic Communications nevű tanácsadócégnek, hogy javítsa az Egyesült Államokban Magyarországról megjelenő médiaképet, valamint hogy növelje az ország súlyát Washingtonban. Na és persze ez még csak 1 ország és 1x 45 ezer dollár. Kérdés, hogy vajon más országok tanácsadócégeinek is fizet a magyar kormány? Na és ha mindezek ellenére rossz a megítélés akkor azthiszem nem más országgal van a baj hanem a jelenlegi kormánnyal!
  http://index.hu/belfold/2012/05/14/amerikaiak_es_izraeliek_a_magyar_politika_hattereben/

  Azoknak kellene most itt nyilatkozni, akik csalódtak. Én nem csalódtam sem Orbánban, sem Lázárban, sem Budaiban és különösen nem Deutschban. Azt hozták, amit vártam. Az utóbbi időben több jobboldali szimpatizánssal beszélgettem, akik szintén csalódtak a kormány eddigi munkájában. Az antidemokratikus kormány-intézkedések és a társadalmat még jobban megosztó, igazságtalan gazdaságpolitikai törvényeken felül az emberek leginkább a kormány vezetőinek stílusát, cinikus, kioktató és pökhendi modorát kifogásolják. A legnagyobb veszélyt abban látják, hogy a FIDESZ-t továbbra is a hűen,de mindent narancssárga szemüveggel néző és értékelő fanatikus szimpatizánsok többsége átvette a FIDESZ vezetőinek stílusát, embertársaival olyan kioktató, fölényes hangon és stílusban beszél, mint Orbán Viktor, Lázár János,Deutsch Tamás, Budai Gyula és sok más kormányzati vezető. És ez valóban problémát jelent, megoldhatatlan problémát, mert a demokráciáért küzdő jóakaratú embereket sértik, családokon belüli békét dúlják fel. Megoldás azért van, s a magyar nép felkészül majd a következő parlamenti választásokra!

  http://velemenyvezer.blog.hu/2012/06/05/magyar_egeszsegugy_lecsusztunk_albaniahoz”
47 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nagy kérdés: Sikerül-e megszerezni 420 millió forintot?

Az MKB Arénában záros határidőn belül 100 millió forintos átalakítást kell elvégezni. A lehetőség… Tovább olvasom