Kisalföld logö

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 13°C Még több cikk.

MSZP: 14 milliárdra duplázták a tartozást

A városvezetés két és fél év alatt 14 milliárd forintra duplázta meg Sopron hitelállományát – mondta Biczi László (MSZP) sajtótájékoztatóján.

Sopron már a jövő évre félretett pénzét költi el, mert a várost végzetesen eladósította a fideszes városvezetés, hiszen két és fél év alatt 14 milliárd forintra duplázta meg Sopron hitelállományát – fogalmazott Biczi László (MSZP) pénteki sajtótájékoztatóján. – Miközben az önkormányzatok nehéz helyzetéről beszélnek, százmilliók mennek el tévés szereplésekre, felesleges tanulmányokra, városházi fotocellás ajtókra, nagycenki kútfúrásokra. Ehhez semmi köze az államnak, ez a városvezetés pazarlása.

Olvasóink írták

32 hozzászólás
12
 • 32. Miértmagyar? 2009. november 04. 12:13
  „Hát pedig én is csak a Jobbikban látom a jövőt!Ezeket a begyöpösödött szőrös fülű véneket,valakinek ki kell szórni onnan!Egyik rosszabb ,mint a másik!De bezzeg a pénz elmentéséhez mindegyik ért!”
 • 31. m 2009. november 02. 09:00
  „A hiba meg az Ön készülékében van (biztosan emlékezik erre a mondatra, csak akkor még volt benne egy nem szócska is), úgy 1990 óta. Már nemcsak egy frekvencián jönnek az információk és képtelen kiszűrni a zavarokat, sajnos javíthatatlan probléma, mert már nem gyártják és nem lehet alkatrészt kapni hozzá. Szerencsére!:-)”
 • 30. TancsKaszabell 2009. november 02. 08:10
  „Látom,kitartóan keresitek az értelmezés lehetséges csíráit m barátunk tudományos levelező színvonalú förmedvényeiben.
  Felesleges mert ugye ez nem egy vélemény, hanem valami egészen más..."ezekhez" szól, vagy akárki máshoz is szólhatna, mert az mindegy,hogy kihez szól , csak gyűlölni lehessen valakiket, akik nem Mi vagyunk,hanem mások, csak Ők a hibásak mindenért, Mi nem !
  Igen,és ők többnyire a baloldalon vannak,és "gyakorta rátámadnak nemzetükre"!
  Nem ismerős kijelentés ?
  Ez a kijelentés és fideszes értelmezése éppen elegendő szerintem ahhoz,hogy ezt a pártot, Alkotmányellenes pártnak ítélje egy tisztességes bíróság.
  Számomra nagyon ismerős ez a világlátás ! A baloldaliak az ellenségek, őket nem elég csak politikai küzdelemben legyőzni,-amit ugye boldogabb országokban csak simán választásnak neveznek-, de meg kell őket semmisíteni.Ha ők győznek akkor ezt csak csalással érhették el ,még akkor is amikor a választást a fidesz vezette kormány rendezte, és ezért ők nem lehetnek legitimek,meret ugye a
  "haza nem lehet ellenzékben" !
  Ellenük,ellenünk tehát mindent szabad ,és a fidesz nyolc éve ezt teszi... és a túsz, az egész ország és jövője !

  Döbbenetesen ismerős egykori történésekre asszociálhat minden demokrata ezeket a dédelgetett terveiket hallva,mert kész terveik vannak és már a miniszteriális vezetőt is megjelölték.Saját párttanfolyamaikon képezik a vezetőket a fontos pozíciókba ,természetesen a szebb jövő érdekében.Tisztára olyan módon,mint egykor az ötvenes években !
  Nos ez a fajta leegyszerűsített világszemlélet jellemzi a fideszt és tudatos bázisuk tagjait.A szimpatizánsaik csak elbolondított egyszerű emberekből áll.

  Viszont ezen a kiszólásán ,mármint ami lövetést illeti elgondolkodtam.
  Talán azért mert újból akasztani vágynak...a jobb oldalon.

  Csak egy kis kitérő :
  Minden korban volt politikai osztály és azok gyakorta bizonyította alkalmatlanságukat. Történelmünk hemzseg a példáktól.Gondolom elég, csak a két világháború szörnyű végkimenetelét említeni.
  De hozzáfűzhetnénk több más közelmúltban elkövetett tetteket is amelyért az ország fizet meg !”
 • 29. vitriol2 2009. november 02. 06:18
  „"m 2009.11.01. 19:55"
  lehet, hogy félreértés történt , de ez elsősorban Nálad történt meg.
  A 26-os reagálásomat lehet, hogy annak hosszúsága miatt nem olvastad végig, ja volt egy "Tovább olvasom..." rész aminek végig olvasása után félreérthetetlen választ adtam, hogy mit is irt (T,k)

  vagyis : "...a legnagyobb gondunk a politikai osztály többször is bizonyított alkalmatlansága az ország vezetésére. " és itt "TancsKaszabell " -szerintem- mindkét oldalt érti.”
 • 28. m 2009. november 01. 19:55
  „Jocó (vitriol2), ki védi ezeket, Te szánalmas? Én csak arra próbáltam rávilágítani, hogy abba a nyakatekert ömlenybe csak a Fidesz lett néven nevezve, az M(sz)mp konkrétan nem. Tehát félreértésre adott okot, magyarul csak "azokat" ostorozta, ahogy szokta. Amúgy lesz@rom a Fidesz-t is, de ezt párszor már leírtam neked, nem az van már, hogy aki nincs velünk, az ellenünk! Csak azt nem értem, h. mi a bajotok velük, hisz majdnem mind a ti kutyátok kölke.”
 • 27. BsBe 2009. november 01. 14:19
  „m 2009.11.01. 11:50
  Beszélsz, beszélsz, (írsz) de minek?
  Itt már régen nem arról van szó, hogy az egyiknek szabad, a másiknak nem. Hanem, hogy ketten közös erővel és összefogással tették tönkre ezt az országot az elmúlt 20 évben.
  Mondd miért nem nem hallottunk az elmúlt időszakban konkrét javaslatokat a fidesztől, miért csak azt, hogy nem így kellene csinálni. Ne b... meg,, hogyan??
  Azért mert majd ha hatalomra kerülnek megmutatják? Addig meg ez az ország nem az övék is. Volt lehetőségük nekik is, hát a jó életbe miért nem mutatták meg? Nem egy ember szavazott ellenük! Amikor lehetőséget kaptak, sokan melléjük álltak! (azok is akik később a másik oldalra szavaztak) Nem gondolod Te is, hogy ennek oka volt??
  Miért nem tudták megtartani a hatalmat???”
 • 26. vitriol2 2009. november 01. 12:17
  „25. m 2009.11.01. 11:50 !!! ezekről a "kis taknyok"-rol regélsz??

  Mikola István - Hazafias Népfront, elnök
  Fónagy János - MSZMP tag
  Vonza András - MSZMP tag
  Varga Mihály - KISZ titkár
  Deutsch Tamás - KISZ titkár
  Orbán Győző - párttitkár, Orbán anyuka pedagógusi pályát cserélte fel egy pártbizottsági állásért.
  Orbán Viktor; - Gimnáziumi, majd egyetemi KISZ titkár
  Kövér László - KISZ titkár, és Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága és az alá tartozó Társadalompolitikai Intézet munkatársa
  Stumpf István - MSZMP tag, Hazafias Népfront alelnök
  Járai Zsigmond - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
  Matolcsy György - MSZMP tag, III/2 ügynök
  Martonyi János - MSZMP tag, kormánytag, III/2 ügynök
  Ligetvári Ferenc - MSZMP tag
  Chikán Attila - MSZMP tag
  Pintér Sándor - MSZMP titkár
  A helyi fidesznyikok "méltó" inkább vörös szinezetü multjukat pedig minden soproni ismeri.
  Ja és "Tk" mintha egész másrol irt volna, tudod erröl "legnagyobb gondunk a politikai osztály többször is bizonyított alkalmatlansága az ország vezetésére." hát ennyit a "lövetésről"”
 • 25. m 2009. november 01. 11:50
  „Tk, de közibük lőnél mi? Az volna ám az igazi. Ezekbe a kis taknyokba, akik ´89-be beleköptek a levesünkbe. Aztán ugyanolyanok lettek, mint mi! Ez már mindennek a teteje, ellopják előlünk, amit még meghagytunk. Mert ugye, ha mi lopunk az nem olyan, azt szabad. Itt csak mi lophatunk, hisz a mi elvtársaink szabadították fel, hisz szovjet testvéreinkkel együtt építettük újjá, majd vertük le a rohadékokat, akik szintén el akarták venni tőlünk, ami a miénk, de nem hagytuk. Ez a mi országuk, itt csak mi lophatunk, igaz?”
 • 24. Intel 2009. november 01. 11:09
  „http://www.youtube.com/watch?v=ORa1aNcKKuQ&feature=player_embedded

  Amiben van némi igazság...
  Tenni kellene valamit, viszont demokratikus formában.”
 • 23. BsBe 2009. november 01. 11:04
  „TancsKaszabell 2009.11.01. 08:08 a legteljesebb mértékben egyetértek Veled”
 • 22. FREDDY/S 2009. november 01. 10:02
  „Van, volt lehetőség függetlenekre szavazni - mégse tették - mert ők számon kérhetők, nemde...”
 • 21. MotorosPista 2009. november 01. 09:53
  „Pénzük nincs, de kisajátítanak!”
 • 20. TancsKaszabell 2009. november 01. 08:08
  „Elolvastam a javasolt cikket.
  Kicsit ismét közelebb kerültem a lényeghez. Régóta tartozik az írója a véleményt formálók egyre kisebb tisztességes táborába.Köszönöm !

  Magam is úgy vélem,hogy a legnagyobb gondunk a politikai osztály többször is bizonyított alkalmatlansága az ország vezetésére.Ostorozom is őket sokadszor már,némi önvizsgálattal egyben.Önző módon két évtized óta,-azelőtt is ezt tették !-, többnyire saját jólétükkel és reprodukciójukkal vannak elfoglalva a többiek kárára.A köz kárára a köz pénzén !!!

  Miért,mert manapság ők a pártszervezeti kereteik fogjai, mindenféle változatban,csak eltérő mértékekkel és bűnökkel... pártoskodnak, helyezkednek, szervezkednek,ügyeskednek a régi és új módokon,és az az igazság,hogy ezek nem alkalmi szövetségek hanem elsősorban maffiaszerű érdekszövetségek és csak utána politikaiak,és csak azért mert a legalitás csak így biztosítható. Rendre ott vannak és tesznek vesznek a bűnözők is körülöttük,tehetik mert az eredményen rendesen megosztoznak.Ott van baj ahol ez a konszenzus sérül,felborul,mert akkor a nyilvánossághoz fordulnak valamelyik oldalon,általában.Azért a büntetlenséget a legszervezettebb módon is képesek biztosítani,tehetik is ezt mert a döntő pozíciókba a sajátjaikat ültetik jó előre. Ilyenkor eszembe jut egynéhány naiv akármilyen színű képviselő,-mert innen is onnan is voltak ilyenek-, küzdelme, amit végső soron a saját igazságszolgáltatásunkkal kényszerűen vívott.Tudjuk sikertelenül, törték magukat.

  Kemény és zárt világ ez és én határozottan undorodom ezektől a "törekvő" erőktől !
  Miért ?
  Mert belül rohadt,kifelé pedig ugye olyan hazaffiass... magyaross.... nemzetieskedős... kokkárdásss... egyértelműen kommunista és zsidó ellenes,tőkeellenesss és keresztényieskedő .......igen még néhány most nem említett undormányt is sorolhatnék.

  Ezt különösen jellemzőnek vélem a legnagyobb ellenzéki párt esetében,- a Fidesz esetében-,mert ez a magatartás, a módszereik, a demokráciafelfogásuk, az ellenzékiség teljesen hibás gyakorlata , alapvetően pedig a megosztottságot gerjesztő ellenségállításaik miatt.Veszélyes ez a társulat az egész országra értve !Mert bizony szabályos összeesküvés amit ők létrehoztak a hatalomért a javak birtoklásáért és ezért csak az érdekeik tartják össze őket , persze egy csomó lózungot is összelopkodtak és használják is azokat becstelen módon az ország népének másik felét az egész baloldalt kitagadva a nemzetből mindig a hazára,a népre hivatkozva teszik szorgalmasan ezt ,igen és egyházi támogatással teszik,mert ott is vannak tisztességtelen közösségellenes törekvéseket régóta dédelgető erők !Bizony !

  Ezek kerülnek hatalomra rövidesen... Ettől vagyok Én kétségbeesve ! Úgy vélem,még mindig jobban járunk ha a kisebbik alkalmatlanra szavazunk.

  Ideje lenne felébredni kedves Nép...........talán még nem késő !”
 • 19. BsBe 2009. november 01. 06:11
  „Nem attól függ, hogy valakik rendbe tudják e tenni az országot, vagy a várost, hogy melyik pártban vannak. Ez alapvetően személyi kérdés.
  Igen kérem végre erre kellene rájönni, és ezt figyelembe venni. Évek óta úgy választunk, hogy azt nézzük, ki melyik pártnak a tagja. Nem baj, ha hülye szegény, de "fideszes" vagy éppen "mszp-s" Nem baj ha nem ért semmihez, de a mi pártunk győzött. ( Jó példa erre a jelenlegi polgármester. Egy bábu, akit össze-vissza rángatnak, mint egy marionett figurát, de nem tud kiállni az igazáért, mert nem ért ahhoz amit csinál. Talán nem kellett volna vállalni.)
  Addig, amíg nem hozzáértőkre bízzuk a vezetést soha nem lesz rendben, sem az ország, sem a város. A megválasztott pártmunkás (mivel tudja, csak négy éve va, mert olyat vállalt el amihez nem ért, de majd csak lesz valami) igyekszik megszedni magát, hogy legalább értelme legyen a négy évének, hiszen négy év után, érdemi munka hiányában mehet.
  A nagyon nagy baj az, hogy már nagyon sok négy év telt el, és tönkre megy az ország és a városok is. Jól csak az a megválasztott kisebbség járt, akiknek nem lesznek a jövő évben sem anyagi gondjaik.
  Nagyon igaz: http://www.fn.hu/belfold/20091031/nincs_orszag_vezetesere/”
 • 18. fcsoproni 2009. november 01. 05:13
  „14. BLA 2009.10.31. 19:05
  Sok munkádba tellett ezt a "gyönyörű" hozzászólást megírni? Szerintem magadat minősíted ezzel az ocsmány szöveggel. Biczi László nem bántott Téged, akkor, miért írsz ilyen stílusban róla. Ő egy vitához szólt hozzá értelmesen nem bántó szándékkal. <moderálva>”
 • 17. Intel 2009. október 31. 20:06
  „14.
  Legokosabb ember...
  Írása nagy műveltségre vall...
  Tuti tudna munka helyet szerezni Biczinek:)”
 • 16. reális 2009. október 31. 19:28
  „BLA ,blabla az egész amit ősszhordtál.”
 • 15. 1soproni 2009. október 31. 19:11
  „13!

  Azért az nem mindegy, hogy városi szinten 7 milliárd, vagy országos szinten...”
 • 14. BLA 2009. október 31. 19:05
  „moderálva sértő”
 • 13. Csetneky 2009. október 31. 18:40
  „14 milliárdra duplázták a tartozást, tehát 7 milliárddal lett több. Ha az utóbbi két dicső kormányunk is csak 7 milliárdot tett volna rá az addigi tartozásra, az utcára mehetnénk ünnepelni. Ebből is látszik, hogy minden relatív.”
32 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jó bor a soproni kékfrankos

Jó bornak említette a soproni kékfrankost Hugh Johnson, A bor világatlasza, illetve A bor története… Tovább olvasom