Kisalföld logö

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 29°C Még több cikk.

Mozijegy árával segítettek

Azok a gyerekeknek is segítettek a cunami áldozatainak, akik maguk is támogatásra szorulnak.

Százezer forintot adományoztak Sopronban a József Attila Gyermekvédelmi Központ fiataljai és dolgozói a délkelet-ázsiai térség megsegítésére. Azoknak a gyerekeknek a szíve „nyílt meg", akik maguk is támogatásra, gondoskodásra szorulnak.
A Vöröskereszt soproni szervezete tegnap a GySEV-pályaudvaron helyezett ki urnát a pénzadományok átvételére.

A vasútállomáson Hadnagy Sándor, a József Attila Gyermekvédelmi Központ diákönkormányzatának elnöke – Tresó Zoltánné igazgató és Hegymegi Tünde pedagógus társaságában – nyújtotta át a százezer forintot tartalmazó borítékot Gráczol Hajnalkának, a helyi Vöröskereszt titkárának.

– A gyermekvédelmi központban élő mintegy félszáz fiatal és a dolgozók az első szóra a pénztárcájuk után nyúltak – mondja Hadnagy Sándor 15 éves fiatalember, aki másfél évvel ezelőtt került a gyermekvédelmi központba. – Mindannyian átérezzük a történteket, hiszen mi tudjuk, mit jelent otthon nélkülivé válni, esetleg elveszíteni a családtagokat. Mint sokan mások, én is a cigarettára szánt pénzből adakoztam, de sokan lemondtak egy moziról vagy éppen egy hazautazásról, hogy ezzel is a szökőár túlélőit támogassák.

Az urnánál óránkénti váltással az Eötvös József evangélikus gimnázium ifjú Vöröskeresztesei teljesítettek szolgálatot. Honyák Anita és Mészáros Dóra elmondták: az osztályokban is zajlik gyűjtés. A fiatalok átérzik a katasztrófa súlyosságát és a segítségnyújtás szükségességét. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Januári tavasz

Az igazi kemény fagyok eddig elmaradtak, az utóbbi napokban plusz tíz Celsius-fok körül jár a hőmérő higanyszála. Hogy mit hoznak a következő hetek, hónapok, még nem lehet tudni, de ha tovább melegszik az idő, később nagy árat fizethetünk az enyhe télért. A korábbi években többször is előfordult a mostanihoz hasonló időjárás. Tovább olvasom