Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

Mostantól büntetnek a közterület-felügyelők a Deák téren

Sopron - Úgy tűnik, egyesek parkolónak használják a Deák Téri Általános Iskola előtti teret. A közterület-felügyelők a jövőben megbüntetik a szabálytalankodókat.
Mind gyakrabban fordul elő, hogy az autósok szó szerint „körbeállják" a Deák téri Kölcsey-szobrot, miközben a tértől néhány méterre kiépített megállóhelyek vannak. Igaz, ezekért fizetni kell. Az sem ritka, hogy egy autóbusz is parkolónak használja ezt a részt. A környéken lakók már panaszt tettek az önkormányzatnál, kérve, hogy szüntessék meg a mostani állapotot.

Az új jogszabály szerint a tiltott helyen parkoló járművezető harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Fotó: Magasi Dávid

– A tér ezen részén nem szabad megállni, ezért a közterület-felügyelők az elmúlt időszakban több esetben írásos figyelmeztetést tettek ki az itt parkoló gépjárművekre. Az ismétlődő szabálysértések miatt a jövőben büntetni is fognak – közölte lapunk megkeresésére Kuslics Balázs, a városháza sajtóreferense. – A tavaly év végén kihirdetett kormányrendelet szigorította a megállás és a várakozás tilalmára vonatkozó szabálysértések esetében kiszabható pénzbírság díjtételeit. Az új jogszabály szerint a tiltott helyen parkoló járművezető harmincezer forintig terjedő pénzbírsággal sújtható. Végleges, a lakók számára is megnyugtató megoldást azonban a tavasszal kezdődő térfelújítás hozhat.

Olvasóink írták

 • 8. joco 2008. február 15. 16:16
  „A képen "szereplö" gk.-k nem ismerösek "véletlenül" Tisztelt önk. képviselö urak?”
 • 7. Kj 2008. február 14. 15:32
  „Miért a szankciókkal kell visszatartani az embereket?
  Miért nem jut el magától valaki addig, hogy nem áll a fűre?
  Ja, magyarok? Az más. Azoktól nem is várja senki.”
 • 6. hehe 2008. február 14. 13:47
  „Azért csak ámulok rajtatok.........
  erdész! Ok a bmw nem egy olcsó kocsi, de mellette a rover már szinte maruti árban van...... szóval inkább csak az irigységet hallottam ki a mondandódból.....

  Nem behajtani tilos táblát kell kitenni, hanem befejezni a tér burkolatát, az úttestet, meg a tér területét szépen körbelehetne oszlopozni..... ahogy a deáktéren a járdák mellett....

  Csakhogy az autósokat is védjem.... talán nem kellett volna megszűntetni a deák téren a halszálkás parkolás lehetőségét.... és akkor az amúgy feleslegesen autóval járó szülő meg tudna valahol állni......

  Persze tegyenek rendet a közterületesek, de azért a város is elgondolkodhatna a parkolás ilyen jellegű problémáján is.”
 • 5. Dittó 2008. február 14. 13:41
  „Itt nem csak az a probléma szerintem, hogy az iskolák miatt van tele a parkoló! Itt az a probléma, hogy megszünették a parkolókat! Még a lakok sem tudnak megállni, nem hogy valaki más, akinek arra van dolga. Milyen megoldás az, hogy minden ház előtt van egy-egy "beugró" amit parkolónak mernek nevezni?”
 • 4. Heidi 2008. február 14. 11:08
  „Már ideje! A baj csak az, hogy a probléma inkább a délutáni óráktól kezdődik (esti tagozat), akkor már egy felügyelő sem dolgozik, pedig akkor kellene megnézni. A Deák téren (53-67.) kisebb vagyont lehetne összeszedni, amikor szülői értekezlet van (minden hónap első keddje 16 órától) az iskolában. A fizetős parkolóban kb. 80 %-a az autósoknak nem vált parkolójegyet. Szinte csak az ott lakók fizetnek, éves díj címen.”
 • 3. Rainbow 2008. február 14. 10:55
  „Behajtani tilos táblákat?? És ki a fenét érdekelne? Ahol én lakom, sokszor csak úgy tudnunk az udvarunkról kihajtani autóval, ha előtte jóideig keressük az éppen a kapubejáróban vagy a környékén állókat, vajon melyik környező boltba mentek be. PEDIG VAN behajtani tilos tábla!! A közterületesek pedig száz évben egyszer jönnek erre, ha pedig rendőrt hívunk,az ki sem jön.

  Hülye lenne az az autós, aki ezt nem használná ki. Már elnézést, de itt nem csak az autósok mentalitásával van baj. Ha lenne megfelelő szankció a város TELJES területén, akkor talán a parkolási morál is javulna.

  Tisztelt Illetékesek ???”
 • 2. matriné 2008. február 14. 09:53
  „Miért nem raknak ki "behajtani tilos" táblákat? Igaz, akkor elesnének a büntetési jattoktól! Ez a modern útonállás a xxI.században? A mai rendszer a tolvaj, betyár utonálló haramiáktól tanúlja apénz bezsebelést? Sőt törvényesiti a lakósság kifosztását?”
 • 1. erdész 2008. február 14. 09:27
  „A képen látható gépkocsik tulajdonosait nem szabad megbüntetni,hiszen akinek csak ilyenre tellik az olyan szegény,hogy parkolójegyet sem tud venni.A trabantosokat,marutisokat,stb, kellene,azoknak tellik a közalkalmazotti fizetésből.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A büntethetőség korhatára 14 év maradna

Sopron - A gyermekvédelmi törvény módosítása várhatóan nem érinti a büntethetőség korhatárának… Tovább olvasom