Kisalföld logö

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -1°C | 3°C Még több cikk.

Most kerékpárútra pályáznak

Fertőendréd - Most minden a takarékoskodásról szól, a település polgármestere, Rádler István mégsem szomorú, s a falu lakói sem elégedetlenek.

Megújult ugyanis pár intézmény, s máris friss terveket szövögetnek.

Saját erőből, 5 és fél millió forintból valósították meg nemrégiben a polgármesteri hivatal rekonstrukcióját. A tetőre pénzt is nyertek, a cserepek felét pályázati forrásból finanszírozták. Támogatást nyertek az óvoda és a vele egy épületben lévő orvosi rendelő felújításához is, de a mintegy 7 millió forintos bruttó összeghez ötven százalék önerőre is szükség volt. Pedig már elkerülhetetlenné vált a rekonstrukció Holperné Csigó Andrea tagóvoda-vezető szerint, befújt a szél az ablakokon.

A gyerekek örömmel jönnek az óvodába, szeretik az új udvari játékokat.
A gyerekek örömmel jönnek az óvodába, szeretik az új udvari játékokat.

– Ebbe a szép épületbe viszont már örömmel jönnek a gyerekek, olyan apróságok is betérnek hozzánk az anyukájukkal, akik még nem is óvodáskorúak. Szinte már várják, hogy ide járhassanak. Az épület az 1940-es években épült, régen elérkezett már a felújítás ideje. A nyílászárók mellett a tetőt is kicserélték, a homlokzat is megszépült és a csoportszobákat is felújítottuk. A kinti mászókákra félmillió forintot nyertünk, így EU-konform játékokat vehettünk – mondta az óvodapedagógus.

– Reméljük, a fejlődés nem áll meg, hiszen bár az önerő biztosítása miatt most nincs tartalékunk, de már beadtuk a következő pályázatunkat. Kerékpárutat szeretnénk. Fertőddel, Röjtökmuzsajjal, Lövővel, Völcsejjel, Sopronhorpáccsal és Sopronkövesddel együtt készítettük el a terveket. Itt nem kell olyan mélyen a zsebünkbe nyúlni, a bekerülési költség 82 százaléka pályázati úton megkapható. Ha nyerünk, jövőre megkezdődhet a kivitelezés. Nemcsak a turizmus miatt lenne szükség a bicikliútra, a közlekedést is megkönnyítené, hiszen a nagy forgalmú Süttöri utca mellé tervezzük, ott pedig még járda sincs – tette hozzá a polgármester.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A kórházhoz kerül a laboratórium

A ProDia (FutrureLab) Rt. helyett október elsejétől a soproni kórház kezelésébe kerül át az intézményben működő laboratórium. Tovább olvasom