Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Most kell nagyon figyelni Petőházán

Sopron–Petőháza - Ezekben a napokban, hetekben dől el, hogy a cukorrépa-termelők és a petőházi gyár dolgozói milyen juttatásokban, kárpótlásban részesülnek – mondta Ivanics Ferenc. A körzet országgyűlési képviselője a parlamentben is felszólalt a gyárbezárás miatt.
– Azon a tényen már nem lehet változtatni, hogy bezárják a petőházi cukorgyárat – mondta Ivanics Ferenc. – Az okok ismertek: az unió – leegyszerűsítve – csökkenteni szeretné az európai cukortermelést, s ennek lett az egyik áldozata a nagy múltú petőházi gyár. A feladat most az, hogy az unió által biztosított támogatásból a lehető legtöbbet kapják meg a termelők és a dolgozók, illetve jól használják fel az úgynevezett diverzifikációs alapot, amely arra szolgál, hogy a kieső termelés helyett új munkahelyeket létesítsenek Petőházán vagy közvetlen környékén.

Az én információim szerint arról nincs szó, hogy a körzetben teljesen felszámolnák a cukorrépa-termelést, ugyanis nem mindenkitől veszik vissza a kvótát. Tehát azok, akik a jövőben is fantáziát látnak a növény termesztésében, elvileg folytathatják ezt a tevékenységet. Az más kérdés, hogy megéri-e Kaposvárra szállítani a répát, de ez már nem a termelők gondja. A lényeg, hogy most kell nagyon figyelni. A kistermelők és az integrátorok folyamatosan egyeztetnek, hogy számukra a lehető legkedvezőbb megoldást érjék el a Magyar Cukornál. Ehhez minden lehetséges segítséget megadok számukra.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A napokban kezdődhet a hévízkutató fúrás

Nagycenk-Sopron - Nagycenken megtartották a munkaterület átadás-átvételi eljárását, így várhatóan… Tovább olvasom