Kisalföld logö

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 19°C | 27°C Még több cikk.

Most kell igazán türelem az épülő Várkerületen - fotók

A soproniak és a közlekedők számára a legnehezebb szakaszához ért a Várkerület felújítása, hiszen az Ötvös utca és a Torna utca között már teljes szélességében lezárták a belváros legforgalmasabb útját.


A Várkerület felújítási munkái miatt a kivitelező teljes szélességében lezárta az utat az Ötvös és a Torna utca között. A legnehezebb szakaszához ért a beruházás, már ami a  közlekedőket illeti.

Hetekre fel kell készülnie mindenkinek arra, hogy a Várkerület egy-egy szakasza teljesen el lesz zárva az autósok elől. A legnehezebb helyzetben persze azok vannak, akiknek otthonaik, munkahelyük vagy éppen üzletük van a lezárt részeken. De türelem, szeptember végére elkészül a megújuló Várkerület.

Fotóink a Várkerületől:

Terelés a Várkerületen. Fotó: Magasi

 

 


Addig azonban a közlekedőknek résen kell lenniük, a figyelem és a türelem egyaránt kötelező! Az autósoknak át kell gondolniuk az útvonalukat. Egyrészt segítik őket a táblák, másrészt viszont épp ellenkezőleg.

Szerdán délelőtt például a Széchenyi tér felől és az Ötvös utca felől is jól láthatóan jelezték a terelést, a Lackner Kristóf utca vagy a Kisvárkerület felől érkezők azonban csak a Torna utcánál szembesülnek azzal, hogy nem tudnak végighajtani a Várkerületen.

A szakemberek azt ajánlják az autósoknak, hogy a Lacknerról már csak az induljon a Várkerület felé, aki az Árpád utca környékére tart, az Ikvahídról pedig csak a Lackner utca felé érdemes fordulni. (Továbbra sem lehet a Mária-oszlopnál balra kanyarodni, pedig most minimális a szembeforgalom.) A rendőrség segíti a közlekedőket, szükség esetén ott lesznek a forgalmasabb csomópontokban.

Nincsenek könnyű helyzetben ma még a gyalogosok sem, a járdán is számítani kell gödrökre, felmarásokra. Az üzlettulajdonosoknak sem könnyű ezekben a nyári hónapokban, a kényelemhez szokott vásárlók elkerülik a Várkerületet, a teraszokra pedig csak a zsivajt, légkalapácsot elviselő vendégek ülnek ki. Ők jeges italaik mellől közelről nézhetik a hőségben dolgozó útépítőket. Nekik lehet a legnehezebb...

Korábban írtuk:

Az Ötvös utca és a Torna utca közötti szakaszon építenek gyalogátkelőhelyet a Várkerület két oldala között. Emiatt ezt a részt kedden délelőtt lezárták.
A forgalom közlekedését jelzőtáblák segítik.

Várker a 11-esnél: lezárva. Fotó: Facebook - Sopron önkormányzat
Várker a 11-esnél: lezárva. Fotó: Facebook - Sopron önkormányzat


Aki tudja, kerülje el a Várkerületet - olvasható az önkormányzat hivatalos Facebook oldalán.

 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Októberben polgármestert választ Bécs

Ősszel tartják az önkormányzati és kerületi képviselők választását az osztrák fővárosban. Tovább olvasom